Tag op Netflix: het verhaal van de mannen die 30 jaar tikkertje speelden

Hoera! Netflix is weer een leuke komedie rijker. Op 8 mei werd de komische film Tag aan het aanbod toegevoegd. Wat is het ware verhaal achter deze absurde film?

De komedie Tag op Netflix: het ware verhaal

In de film Tag zien we een groepje van vijf mannen die al 30 jaar Tikkertje met elkaar spelen. Zij begonnen het spel toen ze kinderen waren en zijn daar al die jaren mee doorgegaan. Het spel wordt elk jaar hervat in de maand mei. Wie er aan het eind van de maand als laatst getikt is, blijft het hele jaar lang ‘it’. Totdat het weer mei wordt en iemand anders getikt kan worden.

De echte vriendengroep die de film inspireerde

Gek verhaal? Dan zal het je verbazen dat de film is geïnspireerd op waargebeurde feiten. Een vriendengroep van 10 mannen speelt al sinds hun kindertijd hetzelfde potje ‘Tag’. Hun verhaal kreeg bekendheid toen de Wall Street Journal in 2013 een artikel aan hen wijdde. Dit artikel werd ook de inspiratie voor de film Tag.

Wat is het echte verhaal achter Tag?

Het echte verhaal en het verhaal in de film, komen in grote mate overeen. Net als in de film speelt de vriendengroep het spel al sinds hun jeugd. Ook wordt het spel één maand per jaar gespeeld. In de film is dit mei, in werkelijkheid is dit de maand februari. Niet alleen de mannen zelf, ook hun echtgenotes en collega’s worden betrokken in de activiteiten. De spelers reizen het hele land door om iemand te tikken en doen dit op de meeste gekke momenten. Dit zien we ook terug in de film. De iconische scène waarin één van de personages wordt getikt op de begrafenis van zijn vader, is waargebeurd.

Verschillen tussen de film en het echte verhaal

Ondanks dat de film en de werkelijkheid veel overeenkomen, zijn er natuurlijk ook verschillen. In de film spelen de mannen het spel al dertig jaar. Toen het artikel van de Wall Street Journal uitkwam, speelde de echte groep het spel 23 jaar. In 2018 – toen de film uitkwam – was dit dus 28 jaar. Ook zien we in de film een groep van vijf mannen, in werkelijkheid zijn dit er tien. De personages van de film zijn dan ook niet gebaseerd op de echte spelers, maar zijn fictioneel. De makers van de film creërden de onverslagen Jerry, om de andere spelers een gezamenlijke missie te geven. In de film zien we ook een journalist van de Wall Street Journal die zich bij de groep aansluit. Een knipoog naar het artikel waarop de film is gebaseerd.

Details van de film

Je kunt Tag vinden op Netflix. Meer aanbod of info van Netflix zien? Kijk hier voor onze algemene pagina over Netflix.

Titel: Tag
Soort: Film
Jaar: 2018
Cast: Ed Helms, Jeremy Renner, Jon Hamm, Jake Johnson
Categorie: Komedie
IMDb: 6,5
Trailer: Bekijk op YouTube
Streamingdienst: Bekijk op Netflix