De Lama’s zijn terug! De eerste aflevering van ‘TAFKAL’ staat nu op Videoland

Tijl Beckand, Ruben Nicolai, Jeroen van Koningsbrugge en Ruben van der Meer, oftewel The Artists Formerly Known als Lama’s (TAFKAL), zijn eindelijk weer aan het improviseren geslagen in hun gloednieuwe programma. Onder leiding van Patrick Lodiers zetten zij wekelijks de lachspieren in werking. De eerste aflevering van de serie is vandaag exclusief op Videoland verschenen.

Improvisatieshow ‘The Artists Formerly Known as Lama’s’ nu te zien

Van 2004 tot 2008 was De Lama’s een van Nederlands populairste televisieprogramma’s, waarmee in 2006 zelfs een Gouden Televisier-Ring gewonnen werd. Verschillende caberetiers passeerden de revue, waaronder Arie Koomen, Kristel Zweers en Sara Kroos, maar uiteindelijk bleven Tijl Beckand, Ruben Nicolai, Ruben van der Meer en Jeroen van Koningsbrugge achter als de échte lama’s.

Zij gaan door het leven als ’the artists formerly known as Lama’s’ en waren het afgelopen jaar alweer te zien in het theater, maar zijn nu—na 14 (!) jaar—ook eindelijk weer terug op de buis. Ze krijgen namelijk hun eigen show op Videoland, waarvan de eerste aflevering vanaf vandaag, vrijdag 26 augustus 2022, te zien is. Hierna volgt tot 30 september 2022 iedere week een nieuwe aflevering.

De Lama’s als vanouds

Wat kunnen we dan van dit nieuwe programma verwachten? Nou, alles wat we ook al kennen van De Lama’s. Niet alleen keren de vier bekende lama’s en presentator Patrick Lodiers terug, ook andere vertrouwde elementen zijn weer te zien.

Zo kijken we net als vroeger weer naar spellen als ‘de dierenwinkel’, ‘de doventolk’, ‘het moordspel’ en ‘ik wil graag zien’, wordt presentator Patrick Lodiers iedere week geflankeerd door een andere BN’er (Kraantje Pappie, Nienke Plas of Estavana Polman bijvoorbeeld) en is uiteraard ook de zoomer weer terug. De Lama’s als vanouds dus! Hieronder bekijk je alvast de eerste beelden.

Ook ‘TAFKAL Live’ is nu te zien op Videoland

Kun je geen genoeg krijgen van De Lama’s? Vanaf 19 juni 2022 is het al mogelijk om TAFKAL Live te kijken bij Videoland. Dit is een opname van een theatershow die de mannen hebben gegeven in Den Haag. Ook leuk om te zien!

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.