We hebben 5 jaar gewacht, maar eindelijk weten we wanneer de serie ‘Taboo’ terugkeert

De maker van Peaky Blinders bracht in 2017 een nieuwe BBC-serie op de wereld, genaamd Taboo. Het eerste seizoen, met in de hoofdrol Tom Hardy, verscheen in 2017 op de televisiezender en werd in maart van dat jaar al verlengd met een tweede seizoen, maar heel lang hoorden we er niks meer over. Toch weten we nu zeker dat de serie terugkeert. De makers hebben namelijk bekendgemaakt dat de productie van de serie in 2023 opgepakt wordt, waardoor we de serie ergens in 2024 verwachten.

‘Taboo’ met Tom Hardy keert waarschijnlijk in 2024 terug

De televisiedramaserie Taboo werd gemaakt door Steven Knight (Peaky Blinders), hoofdrolspeler Tom Hardy (The Dark Knight Rises, Venom) en zijn vader, Chips Hardy. In 2017 werden de eerste acht aflevering gelanceerd op de televisiezender BBC en al snel werd bekend dat er ook een tweede seizoen zou volgen. Toch hoorden we er vervolgens jaren niks over, mede doordat de mannen zo’n drukke planning hadden dat er gewoonweg geen tijd voor de serie was. Tijdens een conferentie in Birmingham heeft Steven Knight echter het volgende gezegd:

“Ik stel me voor dat het tweede seizoen tegen het einde van volgend jaar in productie zal gaan. Tom en ik willen allebei graag doorgaan en er zijn veel mensen die dat ook willen. Het was een kwestie van de agenda’s op elkaar afstemmen en besluiten waar we naartoe willen.”

Het slechte nieuws is dat het dus nog wel even gaat duren voordat de serie zijn weg terugvindt naar het grote scherm. Als de productie van de serie eind 2023 van start gaat, verwachten we de nieuwe afleveringen niet voor 2024. Nog even geduld hebben dus…

De serie werd lovend ontvangen

Taboo speelt zich af in 1814 en vertelt het verhaal van James Keziah Delaney (Hardy), die na jaren in het buitenland gewoond te hebben terugkeert naar Engeland, mét veertien gestolen diamanten. De keiharde serie staat bol van politieke en zakelijke corruptie en klasseverschillen.

Waar het tweede seizoen over zal gaan, weten we nog niet. Hardy heeft in een interview met Esquire wel laten weten dat de serie nog alle kanten op kan gaan. Hij heeft vele ideeën, maar “er is nog niks langs mijn hart, geest en bureau gekomen waarvan ik dacht: ‘Dit is het!’, dus ik ga nu nog niks beslissen”.

De serie ontving lovende kritieken, waarbij vooral Hardy’s acteerkunsten, de visuele presentatie en het tempo geprezen werden. Ook het publiek is erg enthousiast. Zo krijgt de serie op de internationale filmdatabase een gemiddelde score van een 8,3 uit meer dan 136.000 stemmen. Je kunt de serie in Nederland momenteel kijken bij Videoland en Netflix.

Meer informatie over ‘Taboo’

De reeds lang dood gewaande James Keziah Delaney keert in 1814 vanuit Afrika terug naar zijn huis in Londen als compleet veranderd en getekend man. Hij wil de nalatenschap van zijn vader, die aan het hoofd van een scheepsbouwimperium stond, opeisen en een nieuw leven beginnen. De erfenis van zijn vader blijkt echter een heuse gifbeker te zijn. In elke duistere hoek van Londen liggen vijanden op de loer. James moet zich in steeds moeilijker bochten wringen om zijn doodsvonnis te ontlopen. In een wereld van samenzweringen en moord wordt langzaam maar zeker een duister familiemysterie ontrafeld in dit explosieve relaas van liefde en haat.

TitelTaboo
Jaar2017-
SoortSerie
Duur1 seizoen, 8 afleveringen
TaalEngels
CategorieDrama, Mysterie, Thriller
IMDb8,3 uit 136.000 stemmen
MakersSteven Knight, Chips Hardy, Tom Hardy
CastTom Hardy, Leo Bill, Jessie Buckley, Oona Chapli, Mark Gatiss, Tom Hollander, Stephen Graham, Jefferson Hall, David Hayman, Ed Hogg, Michael Kelly, Jonathan Pryce, Jason Watkins, Nicholas Woodeson, Franka Potente
KijkenHier bij Netflix
KijkenHier bij Videoland

Synopsis: Videoland

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.