Kijktip: spannende thrillerserie van de maker van ‘Game of Thrones’ is nu te zien

Als een serie één van de makers van Game of Thrones op de aftiteling heeft staan, dan weet je zeker dat je wel wat kwaliteit kunt verwachten. De splinternieuwe serie The Swarm heeft dit: de uitvoerend producent van een van de populairste series ooit heeft zich dit jaar over deze huiveringwekkende titel gebogen. Je bekijkt de afleveringen nu op Viaplay.

Meld je nu aan bij Viaplay en kijk drie maanden lang met 37% korting onbeperkt naar alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅

Wraak op de mensheid in de serie ‘The Swarm’

Een groep wetenschappers komt tezamen om te onderzoeken waarom een hele hoop zeedieren ineens onnatuurlijk gedrag vertonen. Zo zorgt een ijsworm voor tsunami’s en hebben een aantal walvissen het op rondvarende boten gemunt. Er lijkt geen verband te zijn, totdat de wetenschappers een angstaanjagende ontdekking doen: diep op de bodem van de zee woont een geavanceerde intelligentie die wraak wil nemen op de mens.

Deze serie komt dus van Frank Doegler, die voor zijn werk aan Game of Thrones een Emmy Award in ontvangst mocht schreven. Voor deze nieuwe serie heeft hij zich opnieuw over een bestseller gebogen; deze keer gaat het om The Swarm van Frank Schätzing. Kijkers zijn erg enthousiast over deze nieuwe boekadaptatie. Zo vindt 80% van de stemmers op Rotten Tomatoes het een echte aanrader. Benieuwd? Hieronder bekijk je de eerste beelden.

The Swarm | Official Trailer | A Viaplay Series

‘The Swarm’ staat sinds kort op Viaplay

Onlangs heeft Viaplay The Swarm aan het aanbod toegevoegd. De eerste zeven afleveringen zijn nu al te streamen, voor de seizoensfinale moet je nog eventjes wachten. Deze wordt aanstaande zondag, op 2 juli, live gezet. Vanaf dan kun je dus aan het bingen slaan.

Benieuwd welke releases we nog meer allemaal kunnen verwachten? Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op Viaplay per maand of bekijk wat er binnenkort naar de streamingdienst gaat komen. Verder houden we je hier natuurlijk ook altijd van op de hoogte via je mail en onze social media-kanalen.

Meer informatie over de serie

Als de mensheid een bedreiging voelt van een onbekende factor in de zee, komt een team wetenschappers met een schijnbaar onmogelijke theorie die alles op de proef zal stellen.

TitelThe Swarm
Jaar2023
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalEngels
CategorieThriller, Drama
MakerFrank Doegler
CastAlexander Karim, Cécile De France, Leonie Benesch, Joshua Odjick, Takehiro Hira, Rosabell Laurenti Sellers, Barbara Sukowa, Krista Kosonen, Oliver Masucci, Klaas Heufer-Umlauf, Lydia Wilson, Takuya Kimura, Sharon Brewster, Eidin Jalali, Franziska Weisz, Jack Greenlees, Dutch Johnson

Synopsis: Viaplay

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.