Tiger King nu exclusief op discovery+ met documentaire Surviving Joe Exotic

Joe Exotic, beter bekend als de Tiger King uit Netflix’ gelijknamige documentaire, werd in de lente van 2020 wereldberoemd (of -berucht) met zijn dierentuin vol exotische dieren. Twee maanden voor zijn arrestatie in 2018 ging Animal Planet bij hem langs voor een interview. Vanaf 18 september zie je in de documentaire Surviving Joe Exotic of en hoe zijn menselijke en dierlijke omgeving de roemruchte Tiger King heeft overleefd, exclusief op discovery+.

→ Je kunt nu 7 dagen gratis naar alle films en series op Discovery+ kijken ✅

Surviving Joe Exotic op Discovery’s discovery+

In 2018 stemde de tijgerkoning van de Verenigde Staten, Joe Exotic, in met een interview met Discovery’s zender Animal Planet. Het televisieprogramma Wolves and Warriors kwam bij hem langs. De nooit eerder vertoonde beelden van deze ontmoeting tussen Animal Planet en de Tiger King worden nu uitgezonden in de documentaire Surviving Joe Exotic, exclusief te zien op Discovery’s streamingdienst discovery+.

G.W. Zoo

In Joe’s beruchte G.W. Zoo wemelt het van de tijgers, leeuwen en welpjes. De documentaire schijnt licht op de medewerkers van de dierentuin, die vertellen over zijn afschrikwekkende manier van werken en zijn afschuwelijk intensieve fokprogramma. Hieruit blijkt dat het hem absoluut niet om het welzijn van de dieren gaat, maar enkel om zijn eigen financiële gewin.

Medewerkers aan het woord

Joe Exotic wist een omgeving te creëren waarin hij gebruik maakte van zijn werknemers, van de aandoenlijke schoonheid van exotische dieren en van de zwaktes van zijn aardsrivaal Carole Baskin. In de documentaire vertelt één van Joe’s medewerkers, voormalig manager Saff Saffery, hoe hij zijn arm is verloren doordat hij werd gebeten door een tijger.

Misvormde tijgers overleven de tijgerkoning

Daarnaast wordt duidelijk dat de tijgers in de G.W. Zoo een vreselijk leven hebben geleden, waardoor ze ernstig misvormd zijn. Hun ontroerende verhaal wordt verteld. Zij worden uit de klauwen van de tijgerkoning gered om elders een beter leven te krijgen. Zij hebben Joe Exotic weten te overleven.

Trailer van Dplay’s Surviving Joe Exotic

Tiger King op Netflix

De documentaire van Animal Planet staat nu extra in de schijnwerpers door de enorme populariteit van de documentaire Tiger King, gelanceerd op 20 maart 2020 bij streamingdienst Netflix. De schrikbarende verhalen van Joe’s omgeving bleken mens- en dieronterend, waardoor de documentaire de ondertitel Murder, Mayhem and Madness zou dragen. Bekijk hieronder het verhaal van de documentaire en de trailer om te zien met welke beelden de tijgerkoning van de Verenigde Staten wereldwijd roemrucht is geworden.

Verhaal

Onder de excentriekelingen en cultpersoonlijkheden in de vreemder-dan-fictiewereld van de grote kattenbezitters vallen er weinig die meer opvallen dan Joe Exotic. Hij is een een gepureerde, geweerhoudende polygamist en countryzanger die een dierentuin langs de weg van Oklahoma bezit. Joe is charismatisch maar misleidend en deelt zijn passie voor grote katten met een ongelofelijke cast van karakters zoals drug kingpins, oplichters en cultleiders. Maar de zaken nemen een donkere wending wanneer Carole Baskin, een dierenactivist en eigenaar van een groot kattenreservaat, dreigt ze uit de handel te halen, waardoor een rivaliteit ontstaat die uiteindelijk leidt tot Joe’s arrestatie voor een huurmoordcomplot en een verdraaid verhaal onthult waarin het enige wat gevaarlijker is dan een grote kat, de eigenaar is.

Trailer van Netflix’ Tiger King

Meer over dieren en Animal Planet op Dplay

Wil je meer over het échte leven van dieren wereldwijd zien? Discovery’s streamingdienst Dplay biedt allerlei documentaires aan, ondergebracht in verschillende genres. Bekijk dus meteen de categorie met programma’s over dieren om te beginnen met het streamen van al je favoriete dierenshows.

Wil je eerst even kijken hoe het is om Dplay te gebruiken om je favoriete programma’s te streamen? Ga dan naar de categorie met gratis programma’s om direct te beginnen met het kijken van Dplay’s gratis aanbod.

Alle nieuwe programma’s op Dplay in september

Kun jij geen genoeg krijgen van Dplay? Gelukkig komt er in de komende maanden nog heel veel nieuws op de streamingdienst! Bij Streamwijzer vind je een overzicht van alle nieuwe films en series op Dplay in september, maar ook het complete Dplay aanbod en algemene informatie over Dplay.