Fanfavoriet ‘Superman & Lois’ (HBO Max) verlengd met derde seizoen

De door critici geprezen en DC-fanfavoriete serie Superman & Lois wordt met een derde seizoen verlengd. De eerste twee seizoenen van de superheldenserie zijn momenteel via HBO Max beschikbaar om te streamen. De show is ontwikkeld door Todd Helbing (Spartacus, Black Sails, The Flash) en Greg Berlanti (Dawsons Creek, You, Riverdale) en is gebaseerd op DC karakters Superman en Lois Lane.

Derde seizoen van Superman & Lois officieel bevestigd

In Superman & Lois schitteren Tyler Hoechlin (Teen Wolf, Supergirl) als Clark Kent/Superman en Elizebeth Tulloch (Grimm, Arrow) in de rol van Lois Lane. De serie scoort maar liefst 88% onder critici op de website Rotten Tomatoes en ook onder de fans is de serie zeer geliefd, zo blijkt uit het kijkcijfer van 7,9 uit 28k stemmen op IMDb. S&L ging op 23 februari 2021 in première en kreeg binnen enkele weken al een vernieuwing voor een tweede seizoen.

Onlangs is bekendgemaakt dat er ook een derde seizoen van Superman & Lois onderweg is. Wat de releasedatum voor het derde seizoen gaat worden, is op het moment van schrijven helaas nog niet bekend. Zodra wij hier meer informatie over krijgen, zullen wij dit uiteraard met jullie delen via onze website en social media kanalen.

Komt seizoen 3 van Superman & Lois naar HBO Max?

Dat er een derde seizoen van Superman & Lois er aan zit te komen, is wegen het succes geen grote verrassing. Maar zullen de nieuwe afleveringen dan ook naar HBO Max komen, aangezien dit de streamingdienst is waar de andere twee seizoenen al te zien zijn?

Kort gezegd: hoogstwaarschijnlijk. De serie wordt namelijk uitgezonden op The CW, wat onderdeel is van CBS Entertainment Group en Warner Bros. Entertainment, en is geproduceerd door Warner Bros. Television Distribution. The CW is echter voor 50% eigendom van Paramount Global en voor 50% van AT&T. Dat wil zeggen dat Superman & Lois deels van WarnerMedia, het megabedrijf achter de nieuwe streamingservice HBO Max, is. Hiermee is de kans groot dat alle seizoenen van de serie op HBO Max terecht zullen komen, in plaats van op een concurrerende streamingdienst zoals Netflix. Wel is het nog mogelijk dat Paramount’s nieuwe streamingdienst SkyShowtime de (gedeelde) uitzendrechten zal verkrijgen.

Superman & Lois: verhaal, informatie en trailer

Na jaren van megalomane superschurken, verwoestende monsters en buitenaardse indringers, keren de Man of Steel en beroemde journalist Lois Lane terug naar het idyllische stadje Smallville om hun grootste uitdaging tot nu toe aan te gaan: het opvoeden van hun tienerzonen, Jonathan en Jordan.

TitelSuperman & Lois
Jaar2021-
SoortSerie
Duur3 seizoenen
TaalEngels
CategorieAktie, Avontuur, Drama
Release datumDerde seizoen: nog onbekend
CastTyler Hoechlin, Elizabeth Tulloch, Jordan Elsass, Alex Garfin, Erik Valdez, Inde Navarrette, Wolé Parks, Adam Rayner, Dylan Walsh, Emmanuelle Chriqui, Tayler Buck, Sofia Hasmik

Synopsis: HBO Max

Zac Chapman
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.