Hoe laat begint de Super Bowl 2024 in Nederland?

Na ontelbaar veel American football-wedstrijden staat de ‘grand finale’ alweer bijna voor de deur, beter bekend als de Super Bowl 2024. De NFL-finale wordt dit jaar gespeeld tussen de San Francisco 49ers en Kansas City Chiefs en vindt plaats in het Allegiant Stadium in Las Vegas. Uiteraard kan ook de iconische halftime-show niet ontbreken. Omdat de wedstrijd in de Verenigde Staten wordt gespeeld, vragen veel mensen zich af hoe laat ze in Nederland naar het Amerikaanse sportevenement kunnen kijken. In dit artikel geven we je het exacte Nederlandse tijdstip waarop de Super Bowl in 2024 van start gaat. De uitzendrechten liggen bij ESPN, waardoor je onder andere gratis via CANAL+ naar het evenement kunt kijken.

Super Bowl in het kort uitgelegd

De Super Bowl is een van de belangrijkste Amerikaanse sportevenementen en tegelijkertijd jaarlijks een van de allergrootste uitzendingen ter wereld. Maar wat is het eigenlijk? De naam weerspiegelt de American football-finale die elk jaar in februari wordt georganiseerd. Het duel wordt gespeeld tussen de kampioenen van de American Football Conference en National Football Conference. Deze ‘Super Bowl‘ wordt zelfs zó belangrijk geacht, dat het als een officieuze nationale feestdag wordt gezien. Het is dan ook niet gek dat de wedstrijd samen met de Champions League-finale en Olympische Spelen tot de best bekeken sportprogramma’s ter wereld hoort.

Hoe laat kan ik in Nederland naar de Super Bowl 2024 kijken?

De datum van de Super Bowl van 2024 werd ver van tevoren bekendgemaakt. Voorafgaand aan deze aankondiging konden we al een goede gok doen, aangezien de finale sinds een aantal jaar op de tweede zondag van februari wordt gespeeld. Uiteraard moeten we wel rekening houden met het tijdsverschil ten opzichte van de Verenigde Staten. Hierdoor zal het evenement in Nederland in de nacht van zondag 11 op maandag 12 februari om 00:30 uur Nederlandse tijd te kijken zijn. Je kunt ook al om 23:00 uur op zondag de 11e klaarzitten voor de voorbeschouwing.

Halftime-show met Usher

Tijdens American football-wedstrijden worden er in de rust zogeheten halftime-shows gegeven. Gedurende deze show treedt een artiest op en diegene zorgt daarmee voor het entertainment tussen de twee helften van de wedstrijd. De halftime-show wordt door veel mensen zelfs als hét hoogtepunt van de Super Bowl gezien. Het is dan ook geen verrassing dat de grootste artiesten ter wereld het podium tijdens de rust betreden. Dit spektakelstuk wordt al jaren gesponsord door Pepsi, maar vorig jaar voor het eerst door Apple Music. Toen was het de eer aan Rihanna om een spetterend optreden te verzorgen. Dit jaar zal Usher voor het muzikale spektakel zorgen.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.