Waar kun je Super Bowl 2024 online kijken in Nederland?

Dit weekend is het alweer tijd voor een van de grootste sportevenementen van het jaar: de NFL Super Bowl LVIII (58e editie) tussen de San Francisco 49ers vs. Kansas City Chiefs. Het Allegiant Stadium in Paradise (Nevada), zal de plaats zijn waar de eindstrijd wordt gestreden in de nacht van zondag 11 op maandag 12 februari 2024. In de fenomenale Halftime Show treedt dit jaar Usher op. Je vindt hier waar je vandaag gratis en natuurlijk legaal de Super Bowl 2024 op tv en online kijken kunt vanuit Nederland. Daarnaast leggen we uit hoe laat (in Nederlandse tijd) de wedstrijd begint, welke teams er strijden en nog veel meer.

Waar kun je de Super Bowl 2024 online kijken?

De laatste jaren zijn de Nederlandse streamingdiensten agressief aan het bieden op verschillende sporten, maar American football is tot dusver steevast bij één aanbieder te zien de afgelopen tijd: ESPN. Daarom zal ook de NFL Super Bowl 2024 via hun eerste tv-zender te zien zijn en wordt hij ook via online televisie bij hun hoofdsportkanaal uitgezonden.

De meeste zenders van dit sportmediabedrijf zijn doorgaans betaald bij providers, maar via CANAL+ kun je gratis ESPN kijken tijdens je eerste week omdat alle vier de kanalen standaard bij de streamingdienst zitten. Je kijkt dan live en terug naar alle sportwedstrijden bij ESPN 1, 2, 3 én 4, bekroonde films & series, 75+ tv-zenders en meer.

CANAL+➡️ Ga meteen naar Super Bowl 2024 via ESPN bij CANAL+. Deze streamingdienst maakt het mogelijk om geen moment van de NFL en dus van de Super Bowl dit jaar te missen, omdat je alléén hier ESPN Compleet zonder aanvullende kosten kunt kijken binnen elk basispakket. Je betaalt bovendien €0,00 voor de eerste week.
ZiggoJe vindt hier standaard één gratis zender met een selectie van wedstrijden en programma’s. Voor extra kanalen kun je ESPN Compleet erbij aanschaffen. Je kijkt nu 6 maanden met 50% korting. 👉 Bekijk nu ESPN bij Ziggo.
KPNOok bij deze provider krijg je één gratis zender, maar heb je voor de extra drie kanalen het totale pakket ESPN Compleet nodig. Nu met tot €12,50 combinatiekorting per maand. 👉 Bekijk nu ESPN bij KPN.
⛔️ Disney+Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar American football of andere sporten te kijken.
⛔️ NLZIETESPN valt niet onder de beschikbare televisiezenders van NLZIET, waardoor er geen live stream van de NFL te zien is.
⛔️ HBO MaxDeze videodienst biedt wel abonnementen voor films & series aan, maar niet voor sport.
⛔️ Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen sportabonnementen met American football-wedstrijden in Nederland aan.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1, hockey, Premier League– en Bundesliga-voetbal en darts, maar momenteel is er geen American football te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen van de NFL worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-uitzending van de kampioenswedstrijd via ESPN

De uitzendrechten van de NFL Super Bowl 2024 zijn dus in handen zijn van het televisiekanaal ESPN. Je kunt weer op het hoofdkanaal van deze sportzender naar de Nederlandse uitzending kijken, maar het is ook net als vorig jaar mogelijk om de Amerikaanse versie te volgen. Bij de 58e editie van het sportevenement in 2024 wordt deze namelijk uitgezonden op ESPN 2, zo blijkt uit de tv-gids van het sportkanaal.

De zenders van ESPN vind je bij KPN op 14 en en op 422-424, terwijl Ziggo ze op 421-426 heeft geprogrammeerd. Ook Odido (150-155), Caiway (318-323) en DELTA (421-426) hebben eigen zenders hiervoor. De meeste andere providers hebben ook eigen ESPN-kanalen ingesteld.

Hoe laat? Dit is het programma van de NFL Super Bowl 2024 in Nederlandse tijd

Benieuwd hoe laat je klaar moet zitten om naar de Super Bowl te kijken op 11 februari 2024? Het evenement zal in Nederlandse tijd plaatsvinden in de nacht van deze zondag op maandag de 12e, maar we verwachten dat de uitzending net als vorig jaar weer vanaf 23:00 uur op zondag 11 februari al wordt afgetrapt met de voorbeschouwing. De wedstrijd zal dan om 00:30 uur Nederlandse tijd van start gaan. Meestal duurt de wedstrijd wel een paar uur, waardoor je waarschijnlijk aan het einde van de nacht met kleine oogjes het slotstuk te zien zult krijgen. Ook kun je op het midden van de nacht nog de legendarische Halftime Show verwachten.

Overigens is er volop publiek aanwezig en voor tickets wordt naar verwachting gemiddeld $5.900 betaald, terwijl de goedkoopste kaartjes pas beginnen op $4.500. Uit ervaring weten we dat VIP-tickets over de toonbank kunnen gaan voor meer dan $10.000 per stuk. De strijd van de 58e editie van de Super Bowl wordt aangeduid met de Romeinse cijfers LVIII. In de Conference Championships—twee wedstrijden die gezien kunnen worden als de halve finales voor deelname aan de Super Bowl—streden in het laatste weekend van januari de San Francisco 49ers vs. Detroit Lions en de Kansas City Chiefs vs. Baltimore Ravens. Na dit weekend, dus twee weken voor de Super Bowl, werd bekend welke twee teams mogen deelnemen in de ultieme wereldwijd bekeken eindstrijd: San Francisco 49ers vs. Kansas City Chiefs.

De finale van het toernooi wordt gespeeld in het Allegiant Stadium in Paradise, een stad in de Amerikaanse staat Nevada met ongeveer 200.000 inwoners. Dit stadion heeft de capaciteit voor het publiek van 65.000 mensen en naar schatting kostte de bouw in 2020 ongeveer $1,9 miljard, wat omgerekend door inflatie vandaag de dag op een ruime $2,15 miljard neerkomt.

De bekende commercials worden ook tussen de wedstrijden door uitgezonden. Hiervoor wordt door bedrijven dit jaar naar schatting ongeveer $7 miljoen betaald voor elke 30 seconden die worden uitgezonden. Een extreem hoog bedrag. Een deel van de opbrengsten gaat naar de spelers. Het winnende team krijgt naar schatting ongeveer $130.000 per persoon, terwijl de verliezers ± $65.000 p.p. uitgekeerd zouden krijgen.

Halftime show door Usher

Met wereldwijd meer dan 100 miljoen kijkers is de Super Bowl elke keer weer een van de best bekeken uitzendingen van het jaar. Het is dan ook geen verrassing dat de grootste artiesten ter wereld het podium tijdens de rust betreden voor de fenomenale Halftime Show. Dit spektakelstuk wordt al jaren gesponsord door Pepsi, maar vorig jaar voor het eerst door Apple Music. In 2024 zal Usher de grote ster van de show zijn.

Vorig jaar schitterde in de rust nog Rihanna met een fantastisch optreden en het jaar ervoor waren het Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige en Kendrick Lamar. De meest bekende performance tijdens een Halftime Show ooit was misschien wel die van Super Bowl XXXVIII in 2004. Het incident waar vaak naar wordt verwezen is ‘Nipplegate’ of ‘Janetgate’ met de beroemde artieste Janet Jackson, waarbij Justin Timberlake een deel van haar kleding afscheurde aan het einde van hun optreden en daardoor kort een stukje van haar tepel te zien was. Ook traden eerder onder andere Bruno Mars, Madonna, Prince, Jennifer Lopez, The Weeknd, Beyoncé en Michael Jackson op.

Via illegale livestream kijken naar de Super Bowl 2024 raden we natuurlijk af

We kunnen wel doen alsof het niet gebeurt, maar dat is ook geen manier om met illegale livestreams om te gaan. Nog steeds kijken er veel mensen wereldwijd naar niet-legale uitzendingen van de NFL Super Bowl. We raden dit natuurlijk sterk af om verschillende redenen. Je bent namelijk niet alleen illegaal bezig, maar ook ontneem je de sport en het team waar je fan van bent een deel van de inkomsten die ze hard nodig hebben.

Verder zitten deze illegale websites vaak vol met virussen, wat de veiligheid van je computer, tablet of telefoon in gevaar kan brengen. Neem dus geen risico. We houden je op de website van Streamwijzer gewoon op de hoogte hoe je legaal en veelal gratis naar sport kijken kunt.