Waar kun je de Super Bowl 2022 online kijken in Nederland?

Het is zondag 13 februari 2022 en dat betekent dat het tijd is voor één van de grootste sportevenementen van het jaar: de NFL Super Bowl LVI (56e editie) tussen de Los Angeles Rams en de Cincinnati Bengals. Het SoFi Stadium in Inglewood, Californië, zal de plaats zijn waar de eindstrijd wordt gestreden. In de fenomenale Halftime Show treden dit jaar Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige en Kendrick Lamar op. Je vindt hier waar je de Super Bowl 2022 online kijken kunt vanuit Nederland en of er een uitzending op TV is. Daarnaast leggen we uit hoe laat (in Nederlandse tijd) de wedstrijd begint, welke teams er strijden en nog veel meer.

Waar kun je de Super Bowl 2022 online kijken?

De laatste maanden zijn de Nederlandse streamingdiensten agressief aan het bieden op verschillende sporten, maar blijkbaar leeft American Football nog niet genoeg onder het grote publiek om de uitzendrechten hoog op de aankoopagenda te hebben staan. Daardoor kan het moeilijk zijn om manieren te vinden om de NFL Super Bowl 2022 tussen de Los Angeles Rams en de Cincinnati Bengals online te kijken.

De uitzendrechten zijn in 2022 in handen van het kanaal ESPN, wat bij verschillende providers op TV te ontvangen is. Dat is in sommige gevallen gratis inbegrepen in je zenderpakket, terwijl het in andere gevallen een betaalzender kan zijn. De Nederlandse uitzending is op het hoofdkanaal van ESPN te zien, maar je kunt via ESPN4 ook de Amerikaanse versie volgen. Daarnaast zendt de Engelse publieke zender BBC One het verslag vanuit het Verenigd Koninkrijk uit.

📺 Op TV via ESPNHet televisiekanaal ESPN heeft de Nederlandse uitzendrechten van de Super Bowl 2022 in handen. Je kunt in Nederland onder andere ESPN bij Ziggo kijken, maar ook bij KPN, bij T-Mobile, bij Caiway, bij DELTA en bij andere providers.
🌍 VPNMet een Virtual Private Network kun je online eenvoudig naar de Super Bowl 2022 kijken. Spring naar meer informatie. 👇
⛔️ discovery+Discovery’s streamingdienst heeft de uitzendrechten binnen weten te halen van de Olympische Spelen, Formule E, UFC en meer, maar je kunt bij discovery+ helaas niet naar American Football kijken.
⛔️ NLZIETBij de beschikbare televisiezenders van NLZIET is momenteel geen live stream van de NFL te bekijken.
⛔️ ViaplayBij Viaplay kun je sport als Formule 1, darts en voetbal in het aanbod terugvinden, maar je kunt er niet naar American Football kijken in Nederland.

Kijk met een VPN naar de NFL Super Bowl 2022

Mensen die niet aan een beschikbare televisiezender met uitzending kunnen komen, kiezen er vaak voor om met een VPN naar NFL en de Super Bowl te kijken. Ook in 2022 zal dit mogelijk zijn, zowel vanuit Nederland als vanuit het buitenland wanneer je geen toegang hebt tot de beschikbare streamingdiensten. Het is wel belangrijk om hiervoor een goede VPN te gebruiken.

In een notendop werkt het heel simpel: een Virtual Private Network (VPN) is een anonieme internetverbinding die ervoor zorgt dat jouw privacy gewaarborgd wordt. Hiermee kun je zelf instellen welk locatiesignaal jouw apparaat afgeeft. Stel je je VPN in op een ander land? Dan denkt de desbetreffende website die je bezoekt dat jij in dat land bent en kun je als gevolg hiervan gewoon toegang krijgen tot streams die je misschien niet vanuit Nederland of een andere locatie kunt bekijken.

Je kunt hiervoor bijvoorbeeld 7Plus uit Australië kiezen of Aztea 7 uit Mexico, maar ook ProSieben uit Duitsland. De meest bekende optie is echter de BBC iPlayer uit het Verenigd Koninkrijk, want hier kun je met Engels commentaar naar de wedstrijden kijken. In een paar simpele stappen werkt dit als volgt:

  1. Ga naar Surfshark (of een andere aanbieder) en neem een goede VPN vanaf slechts €2 per maand
  2. Zet je locatie via de app op het Verenigd Koninkrijk
  3. Ga direct naar BBC iPlayer en begin met kijken! 🏟

TV-uitzending van de kampioenswedstrijd via ESPN en BBC One

Hierboven lieten we al even kort weten dat de uitzendrechten van de NFL Super Bowl 2022 in handen zijn van het televisiekanaal ESPN. Je kunt op het hoofdkanaal van deze sportzender naar de Nederlandse uitzending kijken, maar via ESPN4 volg je de Amerikaanse versie. De zenders vind je bij KPN op 14 (hoofdkanaal gratis) en op 221-226, terwijl Ziggo ze op 421-426 heeft geprogrammeerd. Ook T-Mobile (150 gratis, 151-155), Caiway (218-323) en DELTA (421-426) hebben eigen zenders hiervoor. De meeste andere providers hebben ook eigen ESPN-kanalen ingesteld.

Daarnaast zendt de Engelse publieke zender BBC One het verslag vanuit het Verenigd Koninkrijk uit. Dit kanaal vind je bij Ziggo (61), KPN (26), T-Mobile (111), Caiway (34) en DELTA (475), maar daarnaast ook bij de andere providers meestal in het zenderpakket. Later zal op meerdere zenders verslag worden gedaan van de uitslag, maar natuurlijk worden ook highlights vertoond en wordt een samenvatting van het schouwspel gegeven.

Hoe laat? Dit is het programma in Nederlandse tijd van de NFL Super Bowl 2022

Benieuwd hoe laat je klaar moet zitten om naar de Super Bowl te kijken op 13 februari 2022? Het evenement zal in Nederlandse tijd plaatsvinden in de nacht van deze zondag op maandag de 14e, maar om 23:00 uur op zondag 13 februari wordt al afgetrapt met de voorbeschouwing. De wedstrijd zal dan om 00:30 uur Nederlandse tijd van start gaan.

Meestal duurt de wedstrijd wel een paar uur, waardoor je waarschijnlijk aan het einde van de nacht met kleine oogjes het slotstuk te zien zult krijgen. Ook kun je op het midden van de nacht nog de legendarische Halftime Show verwachten.

Overigens is er volop publiek aanwezig en voor tickets is tussen de €3.000 en €5.000 per stuk betaald, terwijl VIP-tickets over de toonbank gingen voor €10.000 p/s. De Rams en Bengals strijden tegen elkaar in 2022. In 2019 deden de Rams voor het laatst mee aan de finale, maar deze verloren ze van Tom Brady’s New England Patriots. Wel speelden ze 4 keer eerder de Super Bowl en wonnen ze hem zelfs 1 keer. De Bengals hebben voor het laatst meer dan 30 jaar geleden aan de eindstrijd meegedaan en in totaal wisten ze hem twee keer te spelen. Ze wonnen echter nog nooit. De finale van het toernooi wordt gespeeld in het SoFi Stadium, een extreem duur stadion met een capaciteit voor het publiek van 100.000 mensen dat ongeveer $5 miljard kostte om te bouwen.

De bekende commercials worden ook tussen de wedstrijden door uitgezonden. Hiervoor wordt door bedrijven ongeveer €5,7 miljoen betaald voor elke 30 seconden die worden uitgezonden. Een extreem hoog bedrag. Een deel van de opbrengsten gaat naar de spelers. Het winnende team krijgt ongeveer €130.000 per persoon, terwijl de verliezers ± €65.000 p.p. uitgekeerd krijgen.

Halftime show door Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige en Kendrick Lamar

Met wereldwijd meer dan 100 miljoen kijkers is de Super Bowl elke keer weer één van de best bekeken uitzendingen van het jaar. Het is dan ook geen verrassing dat de grootste artiesten ter wereld het podium tijdens de rust betreden voor de fenomenale Halftime Show, al jaren gesponsord door Pepsi. In 2022 zullen Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige en Kendrick Lamar een spektakelstuk voor de kijker neerzetten.

Vorig jaar schitterde in de rust nog The Weeknd met een fantastisch optreden. De meest bekende performance tijdens een Halftime Show ooit was misschien wel die van Super Bowl XXXVIII in 2004. Het incident waar vaak naar wordt verwezen is ‘Nipplegate’ of ‘Janetgate’ met de beroemde artieste Janet Jackson, waarbij Justin Timberlake een deel van haar kleding afscheurde aan het einde van hun optreden en daardoor kort een stukje van haar tepel te zien was. Ook traden eerder onder andere Bruno Mars, Madonna, Prince, Jennifer Lopez, Beyoncé en Michael Jackson op.

Via illegale livestream kijken naar de Super Bowl 2022 raden we natuurlijk af

We kunnen wel doen alsof het niet gebeurt, maar dat is ook geen manier om met illegale livestreams om te gaan. Nog steeds kijken er veel mensen wereldwijd naar niet-legale uitzendingen van de NFL Super Bowl. We raden dit natuurlijk sterk af om verschillende redenen. Je bent namelijk niet alleen illegaal bezig, maar ook ontneem je de sport en het team waar je fan van bent een deel van de inkomsten die ze hard nodig hebben.

Verder zitten deze illegale websites vaak vol met virussen, wat de veiligheid van je computer, tablet of telefoon in gevaar kan brengen. Neem dus geen risico. We houden je op de website van Streamwijzer gewoon op de hoogte hoe je legaal en veelal gratis naar sport kijken kunt.


Let op: het gebruik van een VPN om sport, films en series te streamen is in Nederland niet illegaal, maar toegang verkrijgen tot verschillende bibliotheken van een streamingdienst kan in strijd zijn met de gebruikersvoorwaarden. Als u content streamt met een VPN, doet u dit op eigen risico. Streamwijzer en de aanbieders van Virtual Private Networks moedigen het gebruik van een VPN op een manier die mogelijk in strijd is met de ‘terms and conditions’ van streamingdiensten niet aan. Lees altijd zelfs de gebruikersvoorwaarden.

Wij zijn gek op het streamen van films, series, sport, podcasts en luisterboeken. Jij ook? Volg ons dan via onze website en social media kanalen voor het laatste nieuws over de beste content op de streamingdiensten in Nederland.