Aha! Hier herken je de ‘The Summer I Turned Pretty’ cast van

De Amazon Prime Video-serie The Summer I Turned Pretty was direct een enorme hit. Misschien heb jij deze coming-of-age-zomerserie ook al helemaal gebinged. Dan zou het best kunnen dat je je tijdens het kijken meermaals afgevraagd hebt: waar ken ik hem of haar ook alweer van? Daarom hebben wij op een rijtje gezet in welke films en series je de The Summer I Turned Pretty cast nog meer kunt zien.

→ Je kunt nu 30 dagen gratis naar alle films en series op Amazon Prime Video kijken ✅

The Summer I Turned Pretty cast en waar je ze van kunt herkennen

Op vrijdag 17 juni 2022 verscheen de serie The Summer I Turned Pretty op Amazon Prime Video, en direct was dit een supergroot succes. Hierdoor werd een tweede seizoen ook al pijlsnel aangekondigd. Maar waar kun je de The Summer I Turned Pretty cast nog meer in zien? Hieronder vertellen we je waar je de belangrijkste castleden van kunt kennen.

1. Gavin Casalegno | Jeremiah

The Summer I Turned Pretty Cast Jeremiah
Serie: The Summer I Turned Pretty (2022-) | Beeld: Peter Taylor via Amazon Prime Video

Gavin Casalegno speelt niet alleen Jeremiah in The Summer I Turned Pretty, maar acteert al vanaf zijn negende en is dus in meerdere series en commercials te zien geweest. Zo is hij in het zevende seizoen van The Vampire Diaries (2009-2017) in een aflevering verschenen als de jonge versie van Damon en kan je hem kennen uit de films Nine Seconds (2017) en The Unhealer (2017). Zijn grootste rol is in de serie Walker (2021-), waarin hij naast Jared Padalecki en Lindsey Morgan te zien is.

2. Jackie Chung | Laurel

The Summer I Turned Pretty cast Laurel
Serie: The Summer I Turned Pretty (2022-) | Beeld: Peter Taylor via Amazon Prime Video

Jackie Chung speelt de rol van Belly’s moeder, Laurel. Je kunt haar kennen uit afleveringen van Station 19 (2018-) en Grey’s Anatomy (2005-). Ze speelt daarnaast ook de hoofdrol in de films Someone Else (2015) en Coming Home Again (2019).

3. Rachel Blanchard | Susannah

The Summer I Turned Pretty cast Susannah
Serie: The Summer I Turned Pretty (2022) | Beeld: Dana Hawley via Amazon Prime Video

Rachel Blanchard, die de rol speelt van de moeder van Jeremiah en Conrad, is misschien wel bekendste actrice uit dit hele rijtje. Met meer dan 60 acteerklussen op haar naam kan je haar uit veel verschillende films en series herkennen. De bekendste producties waarin ze meegespeeld heeft, zijn de films Road Trip (2000) en Snakes on a Plane (2006). Je kunt haar ook kennen van de series Fargo (2014-) en You Me Her (2016-2020).

4. Sean Kaufman | Steven

The Summer I Turned Pretty cast Steven
Serie: The Summer I Turned Pretty (2022) | Beeld: Peter Taylor via Amazon Prime Video

Sean Kaufman speelt Steven, de broer van Belly, maar het is goed mogelijk dat je deze acteur kent van zijn rol als Kevin in de hitserie Manifest (2018-). Hier is hij in 2018 in twee afleveringen verschenen. Daarnaast heeft hij kleine bijrolletjes gehad in Law & Order (1999-) en FBI: Most Wanted (2020-).

5. Summer Madison | Nicole

The Summer I Turned Pretty cast Nicole
Serie: The Summer I Turned Pretty (2022) | Beeld: Peter Taylor via Amazon Prime Video

De rol van Nicole wordt gespeeld door Summer Madison. Haar heb je al eerder op Amazon Prime Video kunnen zien in de film Emergency (2022). Ook zou je haar kunnen kennen van de Netflix-serie Teenage Bounty Hunters (2020) en de serie The Wonder Years (2022).

6. Rain Spencer | Taylor

The Summer I Turned Pretty Taylor
Serie: The Summer I Turned Pretty (2022) | Beeld: Peter Taylor via Amazon Prime Video

Als Taylor je bekend voorkomt, dan heb je misschien de film Good Girl Jane (2022) gezien. Hierin speelt Rain Spencer een eenzame middelbare scholier die verliefd wordt op drugsdealer Jamie en zo verwikkeld raakt in het criminele circuit. Dit was de eerste grote rol van de jonge actrice.

7. David Iacono | Cam

The Summer I Turned Pretty Cast Cam
Serie: The Summer I Turned Pretty (2022) | Beeld: Peter Taylor via Amazon Prime Video

Tot slot kun je David Iacono kennen van de populaire HBO Max-serie The Flight Attendant (2020-2022), waarin hij de rol van Eli Briscoe speelde. Ook heeft hij in andere series als The Good Doctor (2017-) en New Amsterdam (2018-) kleine rolletjes gespeeld en was hij te zien in de Netflix-serie Grand Army (2020) als Bo Orlov. Tot slot kwam hij zelfs in de film Joker (2019) heel even langs, maar deze rol is zo klein dat het hem zelfs geen plekje op de after credits opleverde.

En Belly, Conrad en Shayla dan?

In dit lijstje zal je ongetwijfeld Lola Tung (Belly), Christopher Briney (Conrad) en Minnie Mills (Shayla) missen. Dat kan kloppen, want voor deze jonge acteurs is dit de eerste grote acteerklus en dus kun je ze nog niet van eerdere rollen herkennen. We verwachten wel dat dit zeker niet hun laatste grote rollen zullen zijn.

Zo schittert Christopher Briney binnenkort naast topacteurs Ben Kingsley en Ezra Miller in de film Daliland en zijn wij heel benieuwd naar wat de talentvolle Lola Tung en Minnie Mills nog meer voor ons in petto hebben. Over een tijdje zien we ze in ieder geval terug op het grote scherm, want The Summer I Turned Pretty zal zeker terugkeren voor een tweede seizoen.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.