Gloednieuwe superschurkenfilm ‘The Suicide Squad’ (2021) is nu te zien op Pathé Thuis

In 2016 verscheen er al een film van David Ayer over de DC-superschurken, maar dit jaar kwam er een gloednieuwe verfilming van The Suicide Squad onder regie van James Gunn naar buiten. Met een 7,3 uit ruim 200.000 stemmen op IMDb is deze versie het zeker waard om eens een kijkje te nemen. Vorige maand verscheen The Suicide Squad (2021) in de bioscoop en sinds 20 september is hij te zien op Pathé Thuis.

→ Je kunt je nu gratis aanmelden bij Pathé Thuis

The Suicide Squad (film, 2021) is sinds 20 september 2021 te zien bij Pathé Thuis

Één van de langverwachte titels voor deze maand op Pathé Thuis is de superschurkenschurkenfilm The Suicide Squad. Begin augustus verscheen de film in de bioscoop, maar het is vanaf vandaag al mogelijk om hem in je eigen thuisbioscoop te streamen via het video on demand-platform.

The Suicide Squad is nog niet te bekijken op Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, Videoland of een andere SVOD-streamingdienst. Wie de film graag zou willen zien, kan hem nu huren bij Pathé Thuis voor €14,99. Ook kun je ervoor kiezen om de film voor €24,99 te kopen. Dat komt doordat Pathé Thuis deze titel als zogeheten ‘Premium film’ heeft gelanceerd. Dit geeft kijkers de mogelijkheid om nieuwe bioscoopfilms al eerder thuis te bekijken. Op deze manier krijg je eerder toegang om deze film thuis te huren, waardoor deze film een hogere prijs heeft dan je van het video on demand-platform gewend bent.

Geen sequel, prequel of remake, maar ook geen totale reboot

Waarschijnlijk denk je bij de filmtitel direct aan de gelijknamige film van David Ayer uit 2016. Die film stond misschien niet als een meesterwerk bekend (5,9 uit 650.000 stemmen op IMDb), maar wist wel het budget van $175 miljoen ruim terug te verdienen met totale inkomsten van >$750 miljoen. Suicide Squad (2016) is hier op Pathé Thuis, hier op Amazon Prime Video en hier op Netflix te streamen.

Mocht je je afvragen hoe de films in verband staan met elkaar, dan is het antwoord op je vraag moeilijk te geven. De nieuwe film uit 2021 is namelijk geen remake zoals eerder dit jaar werd uitgebracht met Zack Snyder’s Justice League. Daar werden veel dezelfde shots gebruikt en dezelfde cast, maar de film werd in een andere director’s cut met nieuwe toegevoegde beelden uitgebracht. Daarnaast is The Suicide Squad (2021) ook geen sequel of prequel, want het verhaal speelt zich niet af vóór of ná de gebeurtenissen van de voorganger uit 2016.

Een totale reboot is de film ook niet te noemen, omdat er wel een aantal terugkerende acteurs zijn: Viola Davis als Amanda Waller, Joel Kinnaman als Rick Flag, Margot Robbie als Harley Quinn en Jai Courtney als Captain Boomerang. Daarnaast zijn er wel veel nieuwe mensen aan de cast toegevoegd, is het verhaal aangepast en is alles opnieuw gefilmd. Je kunt de nieuwe film dus het beste omschrijven als een lichte reboot en als film die geheel op zichzelf een plekje heeft gevonden in het DC Universum.

Waar ken je de cast van The Suicide Squad van?

De cast van The Suicide Squad is verder zeker niet de minste. Eerder zagen we Margot Robbie al in haar rol als Harley Quinn, maar misschien ken je haar ook wel als Tonya in I, Tonya (2017) of als Naomi Lapaglia in The Wolf of Wall Street (2013). Viola Davis (Amanda Waller) heeft ook al wat toffe films op haar naam staan, met onder andere Ma Rainey in Ma Rainey’s Black Bottom (2020) en Rose Maxson in Fences (2016).

Daarnaast kun je Joel Kinnaman (Rick Flag) kennen als Stephen Holder in The Killing, speelde John Cena (Peacemaker) eerder Agent Burns in Bumblebee en staat Idris Elba (Bloodsport) natuurlijk bekend als John Luther in Luther.

Verhaal, details en trailer van The Suicide Squad (2021)

De superschurken in de Belle Reve gevangenis doen alles om hun vrijheid terug te winnen, zelfs al moeten ze zich daarvoor aansluiten bij de ultrageheime en dubieuze Task Force X.

Jaar: 2021
Soort: Film
Categorie: Actie, Avontuur, Komedie
Duur: 2 uur en 12 minuten
IMDb: 7,3 uit 202.000 stemmen
Regisseur & schrijver: James Gunn
Cast: Margot Robbie, Idris Elba, John Cena, Joel Kinnaman, Sylvester Stallone
Kijken: Bekijk direct bij Pathé Thuis