Nederlandse dramafilm ‘Stromboli’ met Elise Schaap staat nu op Netflix

Eind 2022 werd Stromboli, de bestseller van Saskia Noort, verfilmd met Elise Schaap in de hoofdrol. In het waargebeurde drama reist het hoofdpersonage naar het vulkanische eiland Stromboli om de confrontatie met haar eigen trauma’s aan te gaan. Voor iedereen die de film gemist heeft in de bioscoop hebben we goed nieuws: Netflix heeft hem toegevoegd aan haar aanbod. Sinds vrijdag 3 februari kun je de film daar zien.

Hier gaat de waargebeurde dramafilm ‘Stromboli’ over

Stromboli is gebaseerd op de gelijknamige roman van populaire schrijfster Saskia Noort, die hiervoor genomineerd werd voor de NS Publieksprijs. We volgen Sara, een vrouw die voor de problemen in haar huwelijk vlucht en op het eiland Stromboli terechtkomt. Hier belandt ze bij een retraite waar ze gedwongen wordt om de demonen uit haar verleden onder ogen te komen.

De film werd gemaakt door Michiel van Erp, die eerder onder meer meewerkte aan de film Niemand In De Stad en de populaire serie Ramses. De hoofdrol van zijn nieuwste project wordt vertolkt door Elise Schaap, een actrice die veel mensen voornamelijk zullen kennen als Danielle uit Undercover. Verder bevat de film een internationale cast. Hieronder bekijk je alvast de eerste beelden.

STROMBOLI - Officiële NL trailer

‘Stromboli’ staat sinds 3 februari op Netflix

Stromboli werd geproduceerd in samenwerking met Netflix en is daarom al enkele maanden na de lancering te zien op de streamingdienst. Sinds vrijdag 3 februari 2023 vind je hem terug in het aanbod. Dit zal de eerste keer zijn dat de film vanuit huis te streamen is.

Overigens is dit niet de enige titel die in februari naar Netflix komt. Zo verschijnt op 9 februari seizoen 4A van de populaire serie You en verwachten we op 23 februari nieuwe afleveringen van Outer Banks. Op 10 februari komt de romcom Your Place or Mine met Ashton Kutcher en Reese Witherspoon naar de streamingdienst. Genoeg om naar uit te kijken dus!

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Netflix per maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Netflix zullen verschijnen.

Verhaal en informatie van de film

Sara arriveert met een koffer vol wodka en een uitgeput hart op het eiland Stromboli. Ze komt bij een retraite terecht waar ze, samen met een bont gezelschap andere dolende zielen, onder leiding van de charismatische goeroe Jens de confrontatie aangaat met de demonen uit haar verleden.

TitelStromboli
Jaar2022
SoortFilm
Duur1 uur en 26 minuten
TaalNederlands, Engels
CategorieDrama
IMDb6,7 uit 104 stemmen
RegisseurMichiel van Erp
CastElise Schaap, Pieter Embrechts, Christian Hillborg, Neerja Naik, Taz Munyaneza, Marisa van Eyle, Anna Chancellor, Tim McInnerny

Synopsis: September Film

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.