Nu al te streamen bij Pathé Thuis: hartverwarmende jeugdfilm ‘Strijder’

Als je tijdens deze donkere dagen nog op zoek bent naar een leuke film om met je kinderen te kijken, dan hebben we goed nieuws voor je: vanaf vandaag is de hartverwarmende familiefilm Strijder te zien bij Pathé Thuis. Leuk voor de voetbalfans, maar ook zeker een aanrader voor iedereen die niet per se fan is van de sport.

→ Meld je nu gratis aan bij Pathé Thuis en kijk je eerste film met tot 60% korting ✅

Waar gaat ‘Strijder’ over?

Dylan en Youssef zijn beste vrienden en leven voor voetbal. Samen hebben ze maar één doel: de Touzani Cup winnen. Dat het juist tijdens een balletje trappen is dat Dylan een ongeluk krijgt, maakt het daarom extra heftig. Hij belandt met een dwarslaesie in een rolstoel, maar is vastberaden zijn droom om profvoetballer te worden en de Cup te winnen niet uit zijn hoofd te zetten. Toch plaatst zijn nieuwe situatie niet alleen een bom onder zijn eigen wensen, maar ook onder zijn vriendschap met Youssef én de band die hij met zijn vader heeft.

De hoofdrollen worden gespeeld door de nog onbekende Maik Cillekens en Anouar Kasmi, met bijrollen voor Martijn Fischer, Maartje van de Wetering en Walid Benmbarek. Voor diegenen die wél fan zijn van de sport is er ook een rol weggelegd voor balkunstenaar Soufiane Touzani, als zichzelf én als de denkbeeldige vriend in Dylans hoofd. De film wordt door recensenten geprezen om zijn eerlijke en hartverwarmende karakter. Dat het script geschreven werd door Job Tichelman, die zelf ook in een rolstoel zit, maakt het nog aangrijpender.

‘Strijder’ is sinds 24 november 2022 te zien bij Pathé Thuis

Op donderdag 24 november 2022 kwam Strijder naar je eigen thuisbioscoop. De film is vanaf die dag te vinden bij de TVOD-streamingdienst Pathé Thuis, waar je hem kunt kopen (voor €9,99) en kunt huren (vanaf €4,99). Koop je de film, dan blijft deze voor altijd in je bibliotheek staan. Je kunt hem dan zo vaak bekijken als je wilt. Bij huren heb je 30 dagen de tijd om te beginnen met kijken. Na 48 uur verdwijnt de film vervolgens uit je bibliotheek.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Pathé Thuis maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Pathé Thuis zullen verschijnen.

Meer informatie over de film

De 12-jarige vrienden Dylan en Youssef denken maar aan één ding; de Touzani Cup winnen. Alleen met het beste team komen ze een stap dichter bij hun droom: profvoetballer worden. Wanneer Dylan een heftig ongeluk krijgt, staat niet alleen deze droom, maar ook hun vriendschap op het spel. De eerst onafscheidelijke vrienden trainen niet meer samen. Youssef traint met het team en Dylan met de stoere skater Maya, het meisje op wie hij een oogje heeft. Dylan doet er alles aan om terug te keren in het team. Daarbij krijgt hij hulp van zijn grote voetbalheld Soufiane Touzani, een ras-optimist die zegt dat alles mogelijk is, als je maar doorzet. Zal het de jongens lukken om samen de Touzani-cup te winnen?

TitelStrijder
Jaar2022
SoortFilm
Duur1 uur en 30 minuten
TaalNederlands
CategorieFamiliefilm
RegisseurCamiel Schouwenaar
CastMaik Cillekens, Kailani Busker, Anouar Kasmi, Martijn Fischer, Soufiane Touzani, Martin van Waardenburg, Walid Benmbarek, Maartje van de Wetering

Synopsis: In The Air

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.