Hoe laat komt seizoen 4B van ‘Stranger Things’ op Netflix?

Nog maar een paar nachtjes slapen en dan kunnen we eindelijk terugkeren naar Hawkins voor de laatste afleveringen van Stranger Things seizoen 4 op Netflix. Op 1 juli 2022 kun je voor de buis gaan zitten voor de achtste en negende aflevering van deze scifi-horrorserie. Maar hoe laat kun je precies beginnen met bingen? In dit artikel beantwoorden we de vraag: hoe laat komt Stranger Things seizoen 4B op Netflix?

Hoe laat komt seizoen 4 volume 2 van Stranger Things op Netflix?

De eerste zeven afleveringen van Stranger Things seizoen 4 staan al ruim een maand op Netflix, vanaf 27 mei 2022. Nu is het bijna de tijd voor de laatste twee afleveringen. Maar hoe laat verschijnt Stranger Things seizoen 4B online? De laatste afleveringen zijn vanaf vrijdag 1 juli 2022 om 09:00 ’s ochtends (Nederlandse tijd) te zien op Netflix.

De reden dat de afleveringen bij ons om 09:00 uur ’s ochtends verschijnen, is omdat het hoofdkantoor van Netflix zich in Californië bevindt. Vanwege de verschillende tijdzones is het hier 09:00 uur ’s ochtends als het daar 00:00 uur ’s nachts is. Precies wanneer 1 juli 2022 dus begint bij het hoofdkantoor, om 00:00 uur Pacific Time en om 09:00 uur Midden-Europese Tijd (Nederlandse tijd), wordt het tweede deel van de serie online gezet bij Netflix.

Hoeveel afleveringen telt seizoen 4B van Stranger Things?

Het tweede deel van seizoen 4 telt twee afleveringen. Beide afleveringen worden tegelijkertijd online gezet op 1 juli. Maar niet getreurd, ondanks dat het maar twee afleveringen zijn ben je er niet zo doorheen. De afleveringen zijn namelijk extra lang, met een slordige anderhalf uur voor aflevering 8 (“Papa“) en tweeënhalf uur voor aflevering 9 (“The Piggyback“). Hier ben je dus nog wel even zoet mee!

Na dit vierde seizoen is het overigens ook nog niet afgelopen. Er staat nog een vijfde seizoen op het programma en de Duffer-broers, de makers van de serie, hebben zich daarnaast ook al uitgelaten over een mogelijke spin-offserie. Voorlopig hoeven we dus nog geen afscheid te nemen van deze wereld.

Hier gaat het verhaal van Stranger Things over

In het vierde seizoen is het zes maanden geleden sinds The Battle of Starcourt terreur en verwoesting naar Hawkins bracht. De vriendengroep worstelt met de nasleep van deze gebeurtenis en wordt voor het eerst van elkaar gescheiden. Daarnaast maken de uitdagingen die de middelbare school met zich meebrengt het er niet makkelijker op. Juist in deze lastige periode krijgt de groep te maken met een nieuwe en angstaanjagende bovennatuurlijke dreiging, met een gruwelijk mysterie tot gevolg. Het mysterie oplossen is hun enige kans om eindelijk een einde te maken aan de verschrikkingen van de Upside Down.


Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.