Wanneer komt Stranger Things seizoen 4 op Netflix?

We wachten inmiddels al dik 2 jaar tot de lancering van het vervolgseizoen van de razend populaire Stranger Things, maar we zullen helaas nog wat langer moeten wachten. Wat weten we tot nu toe over de release datum, het nieuws en de trailer van Stranger Things seizoen 4 op Netflix?

Wanneer komt Stranger Things seizoen 4 op Netflix Nederland?

Na bijna 3 jaar (!) wachten kunnen we binnenkort eindelijk genieten van het vierde seizoen van Stranger Things. Vanaf 27 mei 2022 zijn de eerste afleveringen te zien. Zo liet Netflix vandaag, een paar maanden voor de lancering, weten.

Wel blijkt het alleen nog te gaan om Volume 1. Het vierde seizoen wordt namelijk opgesplitst in twee delen, want een paar weken later zal Volume 2 pas verschijnen: op 1 juli 2022. Beide delen worden op deze vrijdagen om 09:00 uur ’s ochtends Nederlandse tijd op de streamingdienst verwacht.

Waar gaat het verhaal van Stranger Things over?

In het vierde seizoen is het zes maanden geleden sinds The Battle of Starcourt terreur en verwoesting naar Hawkins bracht. De vriendengroep worstelt met de nasleep van deze gebeurtenis en wordt voor het eerst van elkaar gescheiden. Daarnaast maken de uitdagingen die de middelbare school met zich meebrengt het er niet makkelijker op. Juist in deze lastige periode krijgt de groep te maken met een nieuwe en angstaanjagende bovennatuurlijke dreiging, met een gruwelijk mysterie tot gevolg. Het mysterie oplossen is hun enige kans om eindelijk een einde te maken aan de verschrikkingen van de Upside Down.

Jaar2016
SoortSerie
Duur4 seizoenen
GenreDrama, Fantasy, Horror
IMDb8,7 uit 910.000 stemmen
MakersMatt Duffer, Ross Duffer
CastWinona Ryder, David Harbour, Finn Wolfhard, Millie Bobby Brown, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery
KijkenBekijk direct op Netflix

→ Vergelijkbare series met Stranger Things vind je hier 🍿

Komt er een Stranger Things seizoen 5 of is S4 het laatste seizoen van de serie?

Helaas is er ook slecht nieuws. Ons is namelijk in een open brief van Matt Duffer en Ross Duffer, de makers van deze hitserie van Netflix, ter ore gekomen wanneer de serie zal eindigen. In een brief en tweet van het officiële Twitter-account van Stranger Things bleek namelijk dat na seizoen 4 alleen nog een vijfde deel zal volgen. Daarna is het gedaan met het mysterieuze kijkcijferkanon.

Welke teaser of trailer is er al van Stranger Things 4?

Bekijk hieronder de eerste beelden van Stranger Things seizoen 4! Een officiële trailer is er dus helaas nog niet, maar wel alvast wat kijkvoer om in de stemming te komen.


Veelgestelde vragen


Synopsis: Netflix