Splinternieuwe animatiefilm van de makers van ‘Frozen’ en ‘Encanto’ nu te zien op Disney+

De makers van Frozen en Encanto zijn sinds kort terug met een gloednieuwe animatiefilm en deze is nu al te zien op Disney+. We hebben het over Strange World, een avontuurlijke film over een legendarische familie vol ontdekkingsreizigers, met stemmen van onder meer Jake Gyllenhaal en Lucy Liu.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Waar gaat de animatiefilm ‘Strange World’ over?

The Walt Disney Company was in 2022 terug met een gloednieuwe familiefilm: Strange World. Hierin volgen we de legendarische familie Clade. Als ontdekkingsreizigers proberen zij hun weg te vinden in een mysterieuze wereld die vaak behoorlijk gevaarlijk kan zijn. Geïnspireerd op klassieke avonturenverhalen biedt de film ons een hoop actie en spektakel.

De regie van Strange World lag in handen van Don Hall, die eerder onder meer Raya and the Last Dragon maakte. Voor de stemcast zijn een aantal bekende namen opgetrommeld, waaronder Jake Gyllenhaal (Spider-Man: Far From Home), Lucy Liu (Kill Bill), Gabrielle Union (Bring It On) en Dennis Quaid (The Day After Tomorrow).

‘Strange World’ is sinds 23 december te zien op Disney+

Disney+ zet films van hun eigen filmstudio’s de laatste tijd gemiddeld 49 dagen na de bioscooppremière online. Met Strange World zijn ze daarom verrassend snel: slechts één maand na de première op het witte doek is de animatiefilm al naar de streamingdienst gekomen. Sinds vrijdag 23 december kun je hem dus streamen.

Er komen in december overigens nog veel meer grote titels naar Disney+, waaronder de door een topcast gedragen misdaadfilm Amsterdam. Deze film met onder meer Margot Robbie, Christian Bale, Rami Malek en John David Washington is vanaf 28 december te streamen.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Disney+ maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Disney+ zullen verschijnen.

Meer informatie over de film

Strange World introduceert een legendarische familie van ontdekkingsreizigers: de familie Clade. Ze proberen een weg te vinden in een onbekende, mysterieuze wereld waar gevaar op de loer. Ze krijgen hierbij gezelschap van een eigenzinnige klodder, een driepotige hond en een hele reeks vraatzuchtige wezens.

TitelStrange World
Jaar2022
SoortFilm
Duur1 uur en 41 minuten
TaalEngels
CategorieAnimatie, Avontuur, Familiefilm
RegisseurDon Hall
CastJake Gyllenhaal (stem), Dennis Quaid (stem), Jaboukie Young-White (stem), Lucy Liu (stem)

Synopsis: The Walt Disney Company

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.