Deze 10 films en series over bizarre stormen moet je gezien hebben

Voor het eerst in de geschiedenis van Nederlandse weermetingen is er de afgelopen zes dagen op rij officieel sprake van storm geweest. Sinds vandaag is het stormweer eindelijk voorbij, maar het zal nog flink gaan waaien. Hieronder hebben wij 10 kijktips voor films en series over extreme stormen samengesteld die je de komende dagen lekker veilig op de bank kunt kijken. Ze zijn onder andere te zien op Netflix, Amazon Prime Video, Videoland, discovery+, NLZIET en Disney+.

10x Kijktips om binnen tijdens de storm heerlijk weg te kijken

10. Snowpiercer (serie, 3 seizoenen) – Netflix

Snowpiercer speelt zich af in het jaar 2031. Planeet aarde is geheel bevroren en de enige overlevenden zijn aan boord van de trein de Snowpiercer. Al zeventien jaar lang reist de gemeenschap de wereld over, waar ze hun eigen economie en klassensysteem hebben ontwikkeld. De door Curtis (Chris Evans) geleide groep burgers van lagere klasse is vastberaden om naar de voorkant van de trein te komen om daar de welvaart over de gemeenschap te verspreiden. Het derde seizoen wordt momenteel wekelijks uitgezonden op Netflix en de eerdere twee delen zijn er al volledig te zien.

9. Storm Chasers (serie, 1 seizoen) – discovery+

Voor tornadojagers Reed Timmer, Sean Casey en Tim Samaras is het de ultieme doel om de meest fantastische beelden van tornado’s vast te leggen. Maar hierbij komt ook de minder mooie kant van moeder natuur kijken. Op een dag in 2011 zagen zijn maar liefst 300 mensen omkomen tijdens een storm van tornado’s. Vervolgens besluiten de storm chasers er alles aan te doen om hun kennis over weervoorspellingen te delen en zo toekomstige slachtoffers van het weer te voorkomen.

8. Sharknado (film, 2013) – Videoland

De stormen van afgelopen dagen waren voor vele van ongekend niveau, maar Sharknado laat zien dat het altijd nog een tikkeltje erger kan. Wanneer een enorme orkaan in Los Angeles losbreekt beginnen ook duizenden haaien de stad aan te vallen. Als de wind ervoor zorgt dat er ook tornado’s in de woestijn ontstaan – worden er nog dodelijkere prooidieren de stad in geslingerd.

7. Twister (film, 1996) – Pathé Thuis

Een regelrechte stormklassieker van een film. Twee wetenschappers zetten alles op alles om de waarschuwingstijd van tornado’s te vergroten. Door elektronische meetapparatuur rechtstreeks in een tornado te brengen willen zij de twisters beter kunnen bestuderen. Hiermee proberen zij te voorspellen welke richting toekomstige tornado’s zullen opgaan. Maar om dit te bereiken, zullen zij dan ook middenin het verwoestende pad van een tornado moeten komen – en op het laatst mogelijke moment nog proberen te ontsnappen.

6. Als De Dijken Breken (serie, 1 seizoen) – Bol.com

Al dagen is het weer in Nederland onstuimig en iedereen lijkt zich alvast voor te bereiden op een storm van epische proporties. Zou dit de storm kunnen zijn die maar eens in de duizend jaar voorkomt? Nederland is niet klaar voor een storm van deze omvang. In het ergste scenario betekent dit ook een ramp voor de westelijke provincies en haar inwoners. De belangrijkste waterkeringen van Nederland houden ook geen stand. Als de dijken breken staan miljoenen Nederlanders voor een onmogelijke keuze en vrezen voor hun leven. De serie is nu niet te streamen, maar wel op DVD en Blu-ray verkrijgbaar.

5. The Day After Tomorrow (film, 2004) – Disney+

Dennis Quade en Jake Gyllenhaal schitteren in deze uit 2004 afkomstige rampenfilm The Day After Tomorrow. Wanneer een wereldwijde storm toeslaat wordt de aarde een nieuwe ijstijd in geslingerd. Paleo-klimatoloog Jack Hall begint een gevaarlijke reis naar New York City om zijn zoon van de ramp te beschermen

4. All Is Lost (film, 2013) – Pathé Thuis

Een opmerkelijke film met als enige acteur en personage: Robert Redford. Nadat zijn zeiljacht, de Virginia Jean, beschadigd raakt op zee moet hij zonder zonder navigatiesysteem of communicatiemiddelen zich zien te redden. Nadat hij op een gevaarlijke storm afzeilt moet hij ook in de brandende zon – zonder voedsel en drinkwater zien te overleven.

3. Megastorm: World’s Biggest Typhoon (film, 2014) – discovery+

Hoe kon de supertyfoon Haiyan uitgroeien tot een van de zwaarste stormen die ooit heeft plaatsgevonden? Speelt de opwarming van de aarde hierbij een rol of is het toch een toevallige natuurramp? In ‘Megastorm: World’s Biggest Typhoon’ worden wij door wetenschappers stap voor stap uitgelegd hoe deze storm zo groot kon worden, dat het verantwoordelijk was voor de dood van duizenden mensen op de Filipijnen.

2. The Perfect Storm (film, 2000) – Pathé Thuis

The Perfect Storm met rollen van onder andere George Clooney, Mark Wahlberg en John C. Reilly vertelt het waargebeurde verhaal van een groep vissers die na een tegenvallende winst op zee besluiten om nog één keer uit te varen. Met een grote vangst is de groep gerustgesteld. Maar hun overwinning is helaas van korte duur, omdat ze op de terugweg in een heftige storm terechtkomen.

1. The Shining (film, 1980) – Amazon Prime Video

Op nummer 1 in onze lijst: de psychologische thriller The Shining van legendarische regisseur Stanley Kubrick. Wanneer Jack Torrance (Jack Nicholson) huismeester wordt van het afgelegen Overlook Hotel, hoopt hij inspiratie op te doen om van zijn writer’s block af te komen en zijn nieuwe boek af te maken. Wanneer Jack door een winterstorm zich steeds meer geïsoleerd van de buitenwereld voelt, begint hij zijn grip op de realiteit steeds meer te verliezen. Met alle gevolgen van dien voor zijn gezin en eigen geestelijke gezondheid

Meer stormachtige entertainment en waar te streamen

Mocht je na het lezen van deze top 10 kijktips naar nog meer stormcontent op zoek zijn, dan hebben wij goed nieuws voor je. Met uren vol kijkplezier, spanning en heftige weersituaties op zee is seizoen 1 tot en met 17 van de populaire serie The Deadliest Catch op discovery+ te streamen. Bekijk hieronder alvast een sneak peek.

Kijktips per streamingdienst

In het bovenstaande overzicht vond je kijktips voor de meerdere streamingdiensten. Ben je op zoek naar nieuws, kijktips en de laatste releases van jouw favoriete videodienst? Bezoek dan nu onze nieuwspagina en selecteer je streamingdienst. Dan krijg je direct een inkijkje in toffe updates over de films en series op je video on demand-platform. Veel kijkplezier!

Zac Chapman
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.