Is er nu een storing bij HBO Max?

Doet HBO Max het niet bij jou? Ben je bang dat er een storing is, maar weet je niet waar je kan vinden of er landelijke problemen zijn of dat het aan jouw mobiel of computer ligt? Wij leggen je uit hoe het kan dat de streamingdienst soms niet werkt en een foutmelding geeft en geven het hier tevens aan als er vandaag een grote storing van HBO Max is.

Bekende problemen met HBO Max

De meest gehoorde problemen met HBO Max zijn de volgende:

 • HBO Max start niet op
 • HBO Max laadt niet
 • HBO Max geeft een foutmelding
 • Er zijn problemen met de Smart TV, Apple TV of Samsung TV
 • Er wordt aangegeven dat deze titel niet beschikbaar is voor direct kijken
 • Het beeld blijft hangen
 • Het streamen blijft laden in plaats van afspelen
 • Er wordt een bepaalde foutcode gegeven
 • Er zijn problemen met de ondertiteling
 • Er is geen geluid te horen
 • Er is een zwart beeld te zien
 • Storing bij KPN, Ziggo, Telfort of een andere provider

Voor deze problemen zijn allerlei verklaringen bekend. Naar alle waarschijnlijkheid ligt het probleem echter bij het apparaat waarop je aan het kijken bent of de internetverbinding van dat apparaat. Dat zijn problemen die je helaas zelf op zal moeten lossen en waar de streamingdienst je niet mee kan helpen.

De streamingdienst lost de meeste problemen automatisch op. Als de servers belast zijn door te veel kijkers wordt de kwaliteit automatisch wat naar beneden gebracht. Daardoor kunnen ze de vele streamers met hun systeem toch wel ineens aan. Het kan dus dat je op drukke momenten soms merkt dat de beeldkwaliteit een beetje afneemt, maar dat is enkel om te zorgen dat jij nog gewoon je film of serie kan blijven kijken.

HBO Max storing in de buurt

Vaak zijn mensen benieuwd waar de problemen zijn op dit moment. Men vraagt zich af of HBO Max alleen niet werkt in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht of een provincie, maar storingen vinden vaak landelijk plaats. Sterker nog, als HBO Max het niet doet is dat mogelijk iets wat aan de streamingdienst internationaal ligt, niet alleen in Nederland. 

Gelukkig is het mogelijk om te zien of er landelijk problemen op de website zijn. Hieronder leggen we uit hoe je kan vinden of dat op dit moment het geval is.

Hoe vind ik of er momenteel een HBO Max storing is in Nederland?

Je vindt eenvoudig of HBO Max op dit moment te kampen heeft met grote problemen op deze actuele pagina. Zo weet je direct of HBO Max op dit moment niet werkt of dat het ligt aan foutmeldingen op je telefoon of de snelheid van het internet.

Is je probleem nog niet opgelost? Neem dan een kijkje in het Helpcentrum van de streamingdienst of neem eenvoudig contact op met de klantenservice. Of bekijk gerust onze pagina met mogelijke problemen met HBO Max en de oplossingen. Ook vertellen we je op onze website hoe je problemen met de ondertiteling kunt oplossen.

Check bij een storing ook vooral even of het niet aan je provider ligt. Je komt eenvoudig in contact met je provider via de officiële website. De grootste providers zijn Ziggo en KPN, maar ook bij andere providers heb je ze zo gevonden door naar de website te gaan.

Provider
Bekijk direct alle huidige storingen bij Ziggo
Bekijk direct alle huidige storingen bij KPN

Afbeelding ter illustratie

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.