Deze 5 minder bekende Stephen King-films mag je niet missen

Stephen King is natuurlijk de enige echte horrorkoning. De auteur heeft inmiddels tientallen boeken geschreven en ook als je geen lezer bent kun je niet om hem heen. It, The Shining en The Shawshank Redemption; behoorlijk wat films die gebaseerd zijn op een verhaal van de schrijver zijn uitgegroeid tot echte sensaties. Maar misschien ben je juist op zoek naar een onbekendere parel. Hieronder vind je 5 Stephen King-films die minder bekend zijn en die je tóch echt op je kijklijst zou moeten zetten.

Minder bekende Stephen King-films om snel te streamen

5. The Boogeyman (2023)

De nieuwste film die gebaseerd is op een verhaal van horrorkoning Stephen King kwam dit jaar naar het witte doek en heet The Boogeyman. Deze duistere horrorfilm draait om een gezin dat sinds de dood van de moeder behoorlijk uit elkaar gevallen is. Als vader Will, die psycholoog is, op een dag een vreemde patiënt ontmoet hoort hij voor het eerst het verhaal van de doodenge Boogeyman. Deze komt alleen tevoorschijn als het donker is en stort zich graag op kwetsbare gezinnen…

4. The Running Man (1987)

The Running Man stamt uit 1987, maar loopt voor op zijn tijd en speelt zich af in 2019. Stephen King schetst een wereld waarin alle communicatie wordt beheerst door de overheid. Een normale gevangenisstraf zit er niet meer in. In plaats daarvan kan je zomaar in een sadistisch televisiespel terechtkomen waarin je achtervolgd wordt door moordlustige jagers. Als een politieagent ten onrechte opgepakt wordt, moet hij er alles aan doen om het spel ten overstaan van de hele wereld te overleven.

3. Mr. Harrigan’s Phone (2022)

De Netflix-film Mr. Harrigan’s Phone is gebaseerd op een kort verhaal van de horrorkoning en draait om de onwaarschijnlijke vriendschap tussen de verlegen Craig en de oude miljardair Mr. Harrigan. Als die laatste overlijdt ontdekt Craig dat hij met hem kan blijven communiceren… maar tegen welke prijs? De hoofdrollen van deze spannende film worden vertolkt door Jaeden Martell (die Stephen King-fans vast zullen herkennen van de recente It-reeks) en The Hunger Games-acteur Donald Sutherland.

2. Firestarter (2022)

In 1984 verscheen er al een verfilming van Stephen King’s Firestarter, maar in 2022 is er ook een nieuwere versie verschenen—die volgens Stephen King zelf beter is. In de film schittert Zac Efron als de vader van Charlie McGee. Zij heeft de mysterieuze kracht om met haar hersenen objecten in vlammen op te laten gaan. Daar denkt de overheid wel wat mee te kunnen en daarom proberen ze haar op te sporen en gevangen te nemen. Charlie en haar vader slaan op de vlucht.

1. Dolores Claiborne (1995)

Dolores Claiborne is een huishoudster die haar werkgeefster vermoord zou hebben. Twintig jaar eerder kwam haar man ook al om het leven. Dolores’ dochter Selena is journalist en gaat op onderzoek uit. Langzaam ontrafelt ze de mysterieuze waarheid achter haar vaders dood. Dolores Claiborne is volgens veel kijkers een van de beste films die gebaseerd is op Stephen King’s oeuvre en mag je dan ook zeker niet missen.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Inmiddels zijn er al ruim vijftig Stephen King-verfilmingen verschenen, waarvan we er hierboven vijf uitgelicht hebben. Benieuwd naar meer? Op Streamwijzer is het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen en welke Stephen King-films je allemaal waar kunt kijken.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke populaire films afgelopen maand op de platforms zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.


Synopsissen: Pathé Thuis, SkyShowtime, Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.