Wie spreken de stemmen in van de personages uit ‘Kingdom Of The Planet Of The Apes’?

Het is tijd om een bezoek te brengen aan de bioscoop, want sinds woensdag 8 mei draait Kingdom Of The Planet Of The Apes. Het nieuwe deel speelt zich 300 jaar in de toekomst af. De apen zijn de dominante soort en leven in harmonie samen, terwijl de overgebleven mensen zich juist onder de radar houden. In de film worden we geïntroduceerd met allerlei nieuwe apen. Maar wie spreken de stemmen in van deze personages?

Verhaal van ‘Kingdom Of The Planet Of The Apes’

Het verhaal van Kingdom Of The Planet Of The Apes speelt zich af in de toekomst, ongeveer 300 jaar na War Of The Planet Of the Apes uit 2017. Caesar leeft niet langer meer en ook andere bekende personages zijn verdwenen. De apen zijn in de nieuwe film de dominante soort en leven in harmonie samen. Mensen leiden een ondergedoken leven.

Ook staat er een nieuwe tirannieke apenleider op, Proximus. Hij is hard op weg om een nieuw imperium op te bouwen. Wanneer Noa’s clan wordt aangevallen, besluit hij om zijn familie te gaan zoeken. Tijdens dit avontuur leert hij meer over de toekomst en komt hij voor belangrijke keuzes te staan.

Wie spreken de stemmen in van de personages?

Omdat de film zich in de toekomst afspeelt, zijn er een hoop nieuwe personages. Zo maken we voor het eerst kennis met chimpansees Noa, Soona, Anaya, Dar en Koro. Onderweg ontmoet Noa de orang-oetan Raka en krijgt hij te maken met de verschrikkelijke apenleider Proximus. Naast deze apen, zijn er ook een aantal mensen in de film te zien. Feya Allen vertolkt de rol van Mae. Later in de film zien we Trevathan (William H. Macy) en Korina (Dichen Lachman) voor het eerst. Benieuwd naar alle stemmen achter de personages? In het overzicht hieronder staan alle namen.

PersonageStem/persoon
Noa (aap)Owen Teague
Proximus Caesar (aap)Kevin Durand
Raka (aap)Peter Macon
Soona (aap)Lydia Peckham
Anaya (aap)Travis Jeffery
Dar (aap)Sara Wiseman
Koro (aap)Neil Sandilands
Sylva (aap)Eka Darville
Lightning (aap)Ras-Samuel
Mae (mens)Freya Allen
Trevathan (mens)William H. Macy
Korina (mens)Dichen Lachman

Meer informatie over de film

Kingdom of the Planet of the Apes speelt zich af in de toekomst, enkele generaties na het bewind van Caesar. In deze tijd zijn de apen de dominante soort en leven in harmonie samen, maar leiden de mensen een ondergedoken leven. Terwijl een nieuwe, tyrannieke apenleider zijn imperium opbouwt, maakt een jonge aap een aangrijpende reis die er voor zorgt dat hij alles wat hij heeft geleerd over het verleden in twijfel trekt. De keuzes die hij maakt zal de toekomst voor zowel apen als mensen bepalen.

TitelKingdom of the Planet of the Apes
Jaar2024
SoortFilm
Duur2 uur en 25 minuten
TaalEngels
CategorieActie, Avontuur
RegisseurWes Ball
CastOwen Teague (Stem), Freya Allan, Kevin Durand (Stem), Peter Macon (Stem), William H. Macy (Stem)

Synopsis: The Walt Disney Company

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.