Wanneer komt ‘Station 19’ seizoen 5 op Disney+?

’s Werelds populairste ziekenhuisserie, Grey’s Anatomy, heeft sinds 2018 een spin-off die bijna net zo populair is: Station 19. Hierin draait het om de bemanning van een brandweerkazerne. Nadat deze serie in april van Videoland verwijderd werd, kun je hem online alleen bij Disney+ kijken. Wij krijgen steeds vaker de vraag: wanneer komt Station 19 seizoen 5 op Disney+? In dit artikel geven we het antwoord.

Wanneer komt Station 19 seizoen 5 op Disney+?

Het vijfde seizoen van Station 19 werd in Amerika van september 2021 tot mei 2022 uitgezonden en was op de Nederlandse tv-zender NET5 vanaf 14 juni 2022 te zien. Mocht je het daar gemist hebben, dan moest je wat langer geduld hebben. De streamingdienst van The Walt Disney Company heeft de gloednieuwe afleveringen van de serie op donderdag 2 februari aan haar aanbod toegevoegd.

Waar gaat het verhaal van Station 19 over?

Een groep heldhaftige brandweermannen van kazerne 19 in Seattle – van de commandeur tot de nieuwste rekruut – riskeert leven en hart tijdens en na hun dienst. Deze dappere mannen en vrouwen zijn net familie, letterlijk en figuurlijk, en samen zetten ze hun eigen leven op het spel als hulpverleners die anderen redden.

TitelStation 19
SoortSerie
Jaar2018-
Duur6 seizoenen
TaalEngels
CategorieRomantiek, Drama
IMDb6,7 uit 14.000 stemmen
MakerStacy McKee
CastJaina Lee Ortiz, Jason George, Grey Damon, Barrett Doss, Alberto Frezza, Jay Hayden

Komt er een Station 19 seizoen 6 of is S5 het laatste seizoen van de serie?

Goed nieuws! Station 19 is in januari van dit jaar verlengd met een zesde seizoen, zoals je in onderstaande tweet kunt zien. Het nieuwe seizoen wordt op 6 oktober 2022 in de Verenigde Staten verwacht. Het zal nog wel even duren voordat deze op de Nederlandse TV en op Disney+ te zien is.

Welke teaser of trailer is er van Station 19 seizoen 5?

Er is helaas geen trailer van het complete vijfde seizoen van de serie, maar hieronder kun je wel de promo van de tweede aflevering bekijken om alvast in de stemming te komen.


Veelgestelde vragen


Synopsis: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.