Wanneer komt ‘Station 19’ seizoen 5 op Disney+?

‘s Werelds populairste ziekenhuisserie, Grey’s Anatomy, heeft sinds 2018 een spin-off die bijna net zo populair is: Station 19. Hierin draait het om de bemanning van een brandweerkazerne. Nadat deze serie in april van Videoland verwijderd werd, kun je hem online alleen bij Disney+ kijken. Daar staan tot nu toe vier seizoenen online, terwijl een vijfde seizoen van de serie al gemaakt is én een zesde seizoen zelfs al is aangekondigd. Daarom krijgen wij steeds vaker de vraag: wanneer komt Station 19 seizoen 5 op Disney+? In dit artikel geven we het antwoord.

Wanneer komt Station 19 seizoen 5 op Disney+?

Het vijfde seizoen van Station 19 werd op de Amerikaanse zender ABC vanaf september 2021 tot mei 2022 gefaseerd uitgezonden. In Nederland moesten we er wat langer op wachten, maar vanaf 14 juni 2022 is de serie weer van start gegaan op de TV-zender Net5. Daar verschijnt er iedere dinsdag om 20:30 een nieuwe aflevering. Je kunt de uitzendingen tot 7 dagen online terugkijken via NLZIET.

Vanaf mei van dit jaar staan de eerste vier seizoenen van de serie ook op de streamingdienst Disney+. Dat is niet zo gek, want ABC—de studio achter Grey’s Anatomy én Station 19—is onderdeel van The Walt Disney Company. Het is echter nog niet bekend wanneer het vijfde seizoen aan het aanbod van de streamingdienst toegevoegd wordt. Op andere video on demand-platformen is dit seizoen van de serie momenteel ook niet te zien. Eerder kon je de eerste vier seizoenen wel op Videoland kijken, maar daar werden ze in april verwijderd.

Waar gaat het verhaal van Station 19 over?

Een groep heldhaftige brandweermannen van kazerne 19 in Seattle – van de commandeur tot de nieuwste rekruut – riskeert leven en hart tijdens en na hun dienst. Deze dappere mannen en vrouwen zijn net familie, letterlijk en figuurlijk, en samen zetten ze hun eigen leven op het spel als hulpverleners die anderen redden.

TitelStation 19
SoortSerie
Jaar2018-
Duur6 seizoenen
TaalEngels
CategorieRomantiek, Drama
IMDb6,7 uit 14.000 stemmen
MakerStacy McKee
CastJaina Lee Ortiz, Jason George, Grey Damon, Barrett Doss, Alberto Frezza, Jay Hayden

Komt er een Station 19 seizoen 6 of is S5 het laatste seizoen van de serie?

Goed nieuws! Station 19 is in januari van dit jaar verlengd met een zesde seizoen, zoals je in onderstaande tweet kunt zien. Het nieuwe seizoen wordt op 6 oktober 2022 in de Verenigde Staten verwacht. Het zal nog wel even duren voordat deze op de Nederlandse TV en op Disney+ te zien is.

Welke teaser of trailer is er van Station 19 seizoen 5?

Er is helaas geen trailer van het complete vijfde seizoen van de serie, maar hieronder kun je wel de promo van de tweede aflevering bekijken om alvast in de stemming te komen.

Station 19 5x02 Promo "Can't Feel My Face" (HD) Season 5 Episode 2 Promo

Veelgestelde vragen

  1. Waar kun je Station 19 online kijken?

    Station 19 is op dit moment exclusief op Disney+ te bekijken. De serie is niet te zien op Netflix, Amazon Prime Video, Videoland, HBO Max, Viaplay of een ander video on demand-platform.

  2. Wanneer komt Station 19 seizoen 5 op Disney+ in Nederland?

    Momenteel is nog niet bekend wanneer seizoen 5 van Station 19 op Disney+ zal komen. Zodra we een datum hebben, hoor je het als eerste via je mail.


Synopsis: Disney+

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.