Het tweede seizoen van ‘Star Trek: Strange New Worlds’ gaat vandaag van start

Star Trek-liefhebbers, opgelet! Vandaag is het vrijdag 16 juni en dat betekent dat het tweede seizoen van Star Trek: Strange New Worlds eindelijk van start is gegaan op SkyShowtime. De allereerste aflevering is nú te zien.

Ga nu naar SkyShowtime en kijk 7 dagen gratis naar allerlei films en series van Universal, DreamWorks, Sky, Peacock, Nickelodeon, Showtime, Paramount en meer ✅

‘Star Trek: Strange New Worlds’ seizoen 2 is gearriveerd op SkyShowtime

In 2022 verscheen het eerste seizoen van de spin-off van Star Trek: Discovery en sinds oktober kunnen we hier ook in Nederland op SkyShowtime naar kijken. De serie zoomt in op de jaren waarin Captain Christopher Pike de leiding heeft over de U.S.S. Enterprise. Ook in het tweede seizoen zal het hier weer over gaan, maar we weten ook al dat Paul Wesley een comeback maakt als James T. Kirk. Hij komt nu dus ook aan boord.

Er zijn verder nog niet heel veel details over het tweede seizoen naar buiten gebracht. Uiteraard is wel bekend dat Captain Christopher Pike, Spock en Number One weer van de partij zijn en verder heeft maker Akiva Goldsman in een interview met The Hollywood Reporter aangekondigd dat de nieuwe afleveringen “grootser en beter” worden dan we gewend zijn. Zo weten we ook dat er een speciale gecombineerde aflevering zal zijn met zowel live-actie als animatie, als een crossover met de serie Star Trek: Lower Decks. Een leuk uitstapje voor de fans! Elke aflevering vertelt weer een opzichzelfstaand verhaal en de eerste is vandaag te zien op SkyShowtime.

Seizoen 2 nu wekelijks te zien en seizoen 3 in aantocht

SkyShowtime heeft vandaag, op vrijdag 16 juni, dus de eerste aflevering Star Trek: Strange New Worlds seizoen 2 live gezet. Vanaf nu kun je iedere vrijdag klaar zitten voor een nieuw verhaal binnen dit universum. Dat er snel een tweede seizoen aangekondigd werd, kwam niet als een verrassing. Seizoen 1 werd geweldig ontvangen, krijgt op IMDb een grandioos cijfer van een 8,2 (uit 35.000 stemmen) en op Rotten Tomatoes zelfs een score op de Average Tomatometer van maar liefst 99%.

Ook van het tweede seizoen wordt weer veel verwacht. Sterker nog: er is nu al een derde seizoen aangekondigd. Het verhaal is dus nog lang niet afgelopen. Hieronder vind je het uitzendschema van seizoen 2.

AfleveringWeekdagDatum
1Vrijdag16 juni 2023
2Vrijdag23 juni 2023
3Vrijdag30 juni 2023
4Vrijdag7 juli 2023
5Vrijdag14 juli 2023
6Vrijdag21 juli 2023
7Vrijdag28 juli 2023
8Vrijdag4 augustus 2023
9Vrijdag11 augustus 2023
10Vrijdag18 augustus 2023

Meer informatie over ‘Star Trek: Strange New Worlds’

Voordat de bekende Captain Kirk de leiding had over de USS Enterprise, stond Captain Pike aan het roer van het Starfleet-schip. Samen met wetenschapsofficier Spock en Number One verkennen ze nieuwe werelden in de ruimte.

TitelStar Trek: Strange New Worlds
Jaar2022-
SoortSerie
Duur3 seizoenen
TaalEngels
CategorieSciencefiction, Avontuur
IMDb8,2 uit 33.000 stemmen
MakersAkiva Goldsman, Alex Kurtzman, Jenny Lumet
CastAnson Mount, Rebecca Romijn, Ethan Peck

Synopsis: SkyShowtime

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.