Update: dit is alles wat je moet weten over ‘Squid Game’ seizoen 2

De hele wereld was in 2021 in de ban van Squid Game. De Koreaanse serie wist record na record te breken en heel snel werd een tweede seizoen aangekondigd. Maar inmiddels zijn we heel wat jaren verder en hoewel we wel naar de realityserie Squid Game: The Challenge hebben kunnen kijken is het verhaal van Gi-hun nog niet vervolgd. Wij vertellen je in dit artikel alles wat je moet weten over de nieuwe afleveringen, zoals het verhaal, de cast en de releasedatum.

‘Squid Game’ krijgt uiteraard een tweede seizoen

Het kwam niet als een verrassing toen Netflix besloot Squid Game te verlengen. Het eerste seizoen was een grandioze hit en nog altijd is dit een van best bekeken series van de streamingdienst aller tijden. Al vanaf het begin waren Netflix-abonnees fan. Zo wist de serie in de eerste 28 dagen 111 miljoen kijkers te trekken. Wereldwijd werd er zelfs maar liefst 1.650,5 miljoen uur naar Squid Game gekeken.

Meer weten over de streamingdienst? Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Netflix per maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Netflix zullen verschijnen.

Seizoen 2 komt in 2024 naar Netflix

Heel lang was het nog niet duidelijk wanneer Squid Game zou terugkeren. In januari 2024 kwam Netflix eindelijk met uitsluitsel: in een brief aan de aandeelhouders lieten ze namelijk weten dat het tweede seizoen in 2024 op het programma staat. Een tijdje later kwamen ze ook met de allereerste beelden en de boodschap “coming this year”.

Waar gaat seizoen 2 over?

In het tweede seizoen zullen belangrijke personages als Gi-hun (nummer 456) en The Front Man terugkeren, zoals we uit het bovenstaande telefoongesprek mogen opmaken. Aan het einde van het eerste seizoen zagen we dat Gi-hun niet op het vliegtuig stapte. Nadat hij het toernooi gewonnen had, was het de bedoeling dat hij terug naar huis zou keren. Hij wil echter eerst wraak nemen. Het is nog niet officieel bevestigd, maar het lijkt erop dat hij mee gaat doen aan een nieuw toernooi om zo dicht bij The Front Man te komen.

De makers hebben ook al aan The Hollywood Reporter laten weten dat er nog meer verhaallijnen zijn om te onderzoeken, zoals die van de politieagent en zijn broer. Er staat dus nog genoeg te gebeuren in de splinternieuwe afleveringen.

Dit is de cast van ‘Squid Game’ seizoen 2

In de cast kan hoofdrolspeler Lee Jung-jae uiteraard niet ontbreken, die de rol van Seong Gi-hun op zich neemt. Ook The Front Man (Lee Byung-hun) en de politieagent Wi Ha-jun (Hwang Jun-ho) zijn er in de nieuwe afleveringen zeker weer bij. Daarnaast heeft Netflix een aantal kersverse acteurs aangekondigd in onderstaande video. Yim Si-wan, Kan Ha-neul, Park Sung-hoon en Yang Dong-geun zullen allemaal een rol spelen.

Komt er ook een derde seizoen?

Op dit moment is het nog niet duidelijk of er een Squid Game seizoen 3 gaat komen, al vraagt de grote populariteit van de serie hier natuurlijk wel om. Eerst kunnen we uitkijken naar seizoen 2, dat nog dit jaar zal verschijnen. We houden je op de hoogte van de laatste nieuwtjes via je mail.

Verhaal en trailer van de serie

Honderden berooide mensen accepteren een vreemde uitnodiging om deel te nemen aan een reeks kinderspellen. De prijs is verleidelijk hoog, maar op gevaar van eigen leven.


Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.