Cijfers zijn binnen: Squid Game is officieel en met afstand Netflix’ best bekeken serie ooit

Wie nu nog niet van de Koreaanse serie Squid Game op Netflix heeft gehoord, heeft de afgelopen maand waarschijnlijk onder een steen geleefd. Nu zijn de cijfers binnen die de extreme hype weten te bevestigen. De serie stoot Bridgerton van de troon als meest bekeken Original-serie ooit met 111 miljoen kijkers in de eerste 28 dagen tegenover het eerdere record van 82 miljoen.

Maar liefst 111 miljoen huishoudens bekeken Squid Game op Netflix: #1 meest bekeken serie

In een tweet met video laat Netflix weten dat in de eerste 28 dagen sinds de release maar liefst 111 miljoen huishoudens keken naar de Koreaanse hitserie Squid Game. Daarmee is het de best bekeken Original-serie van de streamingdienst ooit.

Wat belangrijk is om te weten, is hoe deze kijkcijfers door Netflix gemeten worden. Zo telt de streamingdienst een kijkend huishouden binnen de eerste 28 dagen als een account dat tenminste 2 minuten van een aflevering van de serie bekeken heeft. Je kunt je vraagtekens zetten bij hoe representatief dit getal is voor het aantal mensen dat de serie daadwerkelijk uit heeft gekeken, maar aan de andere kant natuurlijk ook hoeveel mensen met elkaar op één beeldscherm streamen.

Bridgerton heel dik van de troon gestoten verslagen

In januari dit jaar werd de vorige toptitel nog gelanceerd. In totaal keken 82 miljoen mensen naar Bridgerton, waarmee de serie op de eerste plaats in de kijklijst aller tijden kwam te staan. Dit maakt de eerste cijfers van Squid Game des te indrukwekkender, want de voorsprong op de nummer 2 is meer dan 35% in kijkcijfers. Andere titels die de top 5 compleet maken zijn Lupin (76 miljoen), The Witcher (76 miljoen), Sex/Life (67 miljoen) en Stranger Things (67 miljoen).

Komst van tweede seizoen van Squid Game lijkt onvermijdelijk, maar maker is daar nog niet zo zeker over

Natuurlijk verwacht de hele wereld nu dat er een tweede seizoen van de Koreaanse serie geproduceerd zal worden. Hoe meer geld ze kunnen verdienen aan de verkoop van merchandise en de productie van nieuwe seizoenen, hoe beter natuurlijk. Officiële bevestiging blijft vooralsnog uit, maar er zijn al een paar goede tekenenen. Naast de goede kijkcijfers is er ruimte in het einde van het verhaal over gelaten voor een tweede seizoen, dus het lijkt zeker niet ondenkbaar dat er een vervolg komt. Ten slotte is het interessant om na te gaan wat de regisseur van de serie, Hwang Dong-hyuk, heeft verteld in een interview met Variety. Hij gaf met betrekking tot een vervolgseizoen aan:

“Ik heb geen goed ontwikkelde plannen voor ‘Squid Game 2.’ Het is best vermoeiend als ik er alleen al aan denk. Maar als ik het zou doen, zou ik het zeker niet alleen doen. Ik zou overwegen om een schrijverskamer in te schakelen en zou meerdere ervaren regisseurs willen.”

Het is begrijpelijk dat Hwang Dong-hyuk het vermoeiend vond om aan het eerste seizoen van Squid Game te werken. De productie heeft ook meerdere jaren gekost. Zelf vertelt hij hierover in hetzelfde interview:

“Vroeger dronk ik een halve fles soju (Koreaanse sterke drank) om de creatieve sappen te laten stromen. Dat kan ik nu niet meer doen. Het schrijven van Squid Game was moeilijker dan normaal voor mij, omdat het een serie was, geen film. Het kostte me zes maanden om de eerste twee afleveringen te schrijven en te herschrijven. Daarna overlegde ik mondeling met vrienden, en pikte aanwijzingen voor verbeteringen op door mijn eigen pitching en uit hun reacties.”

Verhaal, informatie en trailer van ‘Squid Game’

Een mysterieuze uitnodiging om mee te doen aan het spel wordt verstuurd naar mensen in gevaar die dringend geld nodig hebben. 456 deelnemers uit alle lagen van de bevolking worden opgesloten in een geheime locatie waar ze spelletjes spelen om 45,6 miljard won te winnen. Elk spel is een Koreaans traditioneel kinderspel zoals ‘Rood Licht, Groen Licht’, maar de consequentie van verliezen is de dood. Wie zal de winnaar zijn, en wat is het doel achter dit spel?

TitelSquid Game
Jaar2021
SoortSerie
Duur1 seizoen (komst van seizoen 2 is nog niet bevestigd)
TaalKoreaans
GenreMisdaad, Drama, Mystery, Thriller
IMDb8,3 uit 80.000 stemmen
RT Tomatometer93% uit 28 recensies
RT Audience Score86% uit 1.027 stemmen
MakerHwang Dong-hyuk
CastLee Jung-jae, Park Hae-soo, Jung Ho-yeon, Wi Ha-jun, Oh Young-soo, Heo Sung-tae, Kim Joo-ryoung, Anupam Tripathi, Lee You-mi
KijkenBekijk direct op Netflix

Synopsis: Netflix