Deze 5 inspirerende sportdocumentaires zijn nu op discovery+ te zien

De meeste sportliefhebbers kunnen er geen genoeg van krijgen en zouden het liefst dag en nacht naar spannende (live)wedstrijden kijken. Ben jij ook zo? Dan hebben we een aantal interessante tips voor je. Met deze 5 ijzersterke sportdocumentaires, die je op discovery+ kunt bekijken, leer je nog meer over je favoriete sporten.

→ Je kunt nu 7 dagen gratis naar alle programma’s en exclusieve series op discovery+ kijken ✅

5x Interessante sportdocumentaires op discovery+ die je moet zien

5. Helden van Heerschop (special, 1 aflevering)

In deze korte documentaire neemt Peter Heerschop (cabaretier, televisiemaker en wielerfanaat) ons mee in de wereld van het baanwielrennen. In aanloop naar de Olympische Zomerspelen in Tokyo volgt hij de Nederlandse Loterij Baanselectie. We zien hem mee trainen met wereldkampioenen koppelkoers Kirsten Wild en Amy Pieters en op de bank neerploffen bij zesvoudig wereldkampioen Harrie Lavreysen. Wat is er nodig om zo succesvol te zijn en wat moet je doen én laten? Laat je, net als Peter, verwonderen door de kracht en opoffering van deze topsporters.

4. Auto Biography: Racing Legends (serie, 1 seizoen)

Deze 6-delige documentaireserie focust op legendarische coureurs die de autowereld veranderd hebben of dat nog steeds doen. In iedere aflevering wordt er een nieuwe coureur of iconische auto onder de loep genomen. Duik in de geschiedenis van het autoracen en geniet van de verhalen van onder meer Mario Andretti, Junior Johnson en Craig Breedlove.

3. Liverpool: The End of the Storm (film, 2021)

Voor voetballiefhebbers is er op discovery+ ook genoeg te vinden, bijvoorbeeld de documentaire Liverpool: The End of the Storm. Hierin nemen trainer Jurgen Klopp en aanvoerder Jordan Henderson ons mee in het legendarische Premier League-seizoen 2019/20, toen Liverpool voor het eerst in dertig jaar weer kampioen werd. Ook andere spelers, waaronder Virgil van Dijk, komen aan het woord. Zo biedt dit een uniek inkijkje in een van de meest bekende sportclubs ter wereld.

2. Legacy: In the Shadow of Greatness (serie, 1 seizoen)

Niet de sporters zelf maar hun kinderen staan centraal in de documentaireserie Legacy: In the Shadow of Greatness. Zaire Wade probeert het, net als driemalig basketbalkampioen Dwyane Wade, te maken in de basketbalwereld. Ondertussen willen ook de kinderen van Evander Holyfield en Randall Cunningham in de voetsporen van hun vaders treden, maar dit blijkt nog niet zo gemakkelijk. Deze interessante serie is heel recentelijk, op 10 mei 2022, op de streamingdienst gelanceerd. Nu is er tot 14 juni wekelijks een nieuwe aflevering te zien.

1. Being Serena (serie, 1 seizoen)

In de documentaireserie Being Serena volgen we tennislegende Serena Williams in een van haar meest cruciale jaren. In 2017 bevalt ze namelijk niet alleen van haar dochtertje, maar wint ze ook de Australian Open. Lukt het haar om na de zwangerschap terug te keren naar haar oude niveau? En hoe is het om de balans te vinden tussen tennis en het moederschap? De 5-delige serie geeft een uniek inkijkje in Serena’s persoonlijke leven.

Op discovery+ zijn nog veel meer sportdocumentaires te vinden

Natuurlijk heb je na het kijken van deze 5 sportdocumentaires pas het topje van de ijsberg gezien. Op discovery+ vind je nog veel meer documentaires over allerlei uiteenlopende sporten, van bodybuilden tot kunstschaatsen.

Ook op andere streamingdiensten zijn interessante docuseries en -films over professionele sporters te vinden. Eerder hebben wij bijvoorbeeld al een overzicht gemaakt van de meest interessante voetbaldocumentaires. Ook toffe films en series over wielrennen kun je op discovery+ en andere streamingdiensten bekijken.

Meer informatie over deze streamingdienst

Op Streamwijzer kun je altijd terecht voor het laatste nieuws over discovery+ en vind je het volledige aanbod van discovery+. Wil je ook andere liefhebbers van discovery+ ontmoeten om kijktips met elkaar uit te wisselen en inspiratie op te doen? Via de knop hieronder ga je direct naar de groep van discovery+ fans op Facebook.

Discovery+ in Nederland

Synopsissen: discovery+ via Warner Bros. Discovery
Afbeelding ter illustratie

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.