6x Spannende sportwedstrijden die je deze week niet mag missen (17-23 juli)

Er is weer een nieuwe week aangebroken, wat betekent dat er weer een hoop zinderende sportevenementen op de planning staan. Want wie dacht dat er deze zomer weinig sport te beleven was, heeft het goed mis. Voor alle liefhebbers zetten we allerlei sportwedstrijden op een rij die deze week (van maandag 17 tot en met zondag 23 juli) zeker niet in jouw agenda mogen ontbreken. Ook vertellen we je uiteraard bij iedere match waar je deze online en op tv kijken kunt.

← Ga terug naar week 28

Ga verder naar week 30

1. Formule 1: Grand Prix van Hongarije – F1 TV & Viaplay

Na de Britse Grand Prix op het circuit van Silverstone scheuren de bolides dit raceweekend voorbij tijdens de Grand Prix van Hongarije in Boedapest. De wedstrijd wordt verreden op het Hungaroring. In totaal leggen de wagens iedere ronde een afstand van 4,381 kilometer af. De coureurs rijden 70 rondjes over het circuit, waarbij elke ronde 14 bochten telt. Door deze bochten staat de racebaan ook wel bekend als het Mickey Mouse-circuit. De grote race op zondag 23 juli start om 15:00 uur Nederlandse tijd. Het gehele weekend is wederom onder andere te volgen via de streamingdienst F1 TV en Viaplay.

2. Golf: Major toernooi The Open – Ziggo Sport

Het is deze week (20-23 juli) tijd voor het vierde major golftoernooi van het jaar. Het Britse kampioenschap The Open wordt ook wel gezien als de meest prestigieuze competitie uit de sport. Naast de Masters, PGA kampioenschap en de US Open behoort het toernooi daarnaast tot de belangrijkste golfwedstrijden ter wereld. De competitie werd voor het eerst georganiseerd in 1860, waarmee het tevens het oudste golfkampioenschap is. Origineel vonden de matches plaats bij de Prestwick Golf Club in Schotland, maar nu verplaatst het toernooi zich over verschillende golfbanen in het Verenigd Koninkrijk. Liefhebbers kunnen het Britse kampioenschap bij de Royal Liverpool Golf Club gedurende het hele weekend live volgen via Ziggo Sport.

Cameron Smith wins The Open | The 150th Open Official Film

3. Voetbal: WK Vrouwen in Nieuw-Zeeland en Australië – NLZIET

Ook start voor de Oranje Leeuwinnen deze week na vele weken van voorbereiding en training met de selectie eindelijk het WK voetbal voor vrouwen in Nieuw-Zeeland en Australië. Het elftal van trainer Andries Jonker speelt de eerste wedstrijd op zondag 23 juli 2023 tegen Portugal. Vanwege het grote tijdsverschil met Nieuw-Zeeland is de aftrap ‘s ochtends om 09:30 uur Nederlandse tijd. Doordat de matches op televisie worden uitgezonden, zijn ze direct online te bekijken via NLZIET. Ook in het buitenland kun je gebruikmaken van deze streamingdienst, mits je je binnen de Europese Unie begeeft. Zo kijk je de eerste 14 dagen gratis en kun je alle duels van Oranje ook nog eens terugkijken. Zal het de Oranje Leeuwinnen lukken om het WK tot een succesverhaal te maken?

4. Wielrennen: Tour de France Femmes – discovery+ en NLZIET

De renners uit de Tour de France zijn nog maar net over de finish in Parijs of de volgende ronde start alweer. Dit keer is het de beurt aan de vrouwen tijdens de Tour de France Femmes. Van 23-30 juli strijden de dames in 8 etappes om de felbegeerde gele trui. Het toernooi staat gepland als de 21e race op de UCI Women’s World Tour-kalender van 2023 en is net zo iconisch voor de vrouwen als de grote Ronde van Frankrijk voor heren. De koers telt een totale lengte van 956 kilometer en heeft 8 etappes die bestaan uit drie heuvelritten, een bergrit en individuele tijdrit en verder vlakke stukken. Om niks van iedere etappedag te missen, kijk je iedere dag live via discovery+ en NLZIET naar de prestaties van alle internationale en uiteraard onze Nederlandse rensters.

Tour De France Femmes Avec Zwift 2022 Compilation - All The Best Bits!

5. Atletiek: Diamond League Monaco en Londen – Ziggo Sport

Op vrijdag 21 juli en zondag 23 juli is het tijd voor wedstrijd nummer 9 en 10 uit de Wanda Diamond League. Deze competitie bestaat uit 14 atletiekwedstrijden, waarvan er dertien één dag duren. In totaal worden de 14 rondes over de hele wereld gehouden. Het evenement behoort dan ook tot de topklasse van de World Athletics en wordt daarom erg belangrijk geacht in de atletiekwereld. Dit weekend is het de beurt aan Monaco en Londen om de wedstrijden te organiseren. Alle verschillende onderdelen en disciplines die aan bod komen tijdens het atletiekfestijn volg je live via Ziggo Sport.

Paris 2023 Highlights - Wanda Diamond League

6. Finales van de mannen bij de Volleyball Nations League – Ziggo Sport

Voor de volleybalmannen is eindelijk de laatste finale ronde aangebroken van de Volleyball Men’s Nations League. Dit is een internationale volleybalcompetitie voor teams uit de Fédération Internationale de Volleyball, ook wel afgekort als FIVB. Tijdens dit kampioenschap wordt er van 6 juni tot en met 23 juli verspreid over verschillende landen gestreden om de felbegeerde titel. De Lange Mannen begonnen hun toernooi in Ottawa, Canada en speelden vervolgens thuiswedstrijden in Rotterdam. De laatste 8 wedstrijden van het kampioenschap worden gespeeld van woensdag 19 tot en met zondag 23 juli.


Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.