Deze sporten kijk je allemaal bij streamingdienst Viaplay

Ondanks dat de dienst Viaplay nog relatief nieuw is, is het platform niet meer weg te denken uit het streaminglandschap. Buiten alle vele films en series om heeft de dienst de uitzendrechten van een aantal grote sporten in handen. Reden genoeg eens haarfijn op een rij te zetten welke sporten je zoal kunt volgen op dit moment, waardoor je geen enkele wedstrijd meer hoeft te missen.

Meld je nu aan bij Viaplay en krijg gratis F1 TV Pro in een lidmaatschap met alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅

Overzicht van sportuitzendingen bij Viaplay op een rij

De streamingdienst Viaplay zendt een heleboel verschillende sporten uit. Zo kijk je naar Formule 1 en volg je live alle wedstrijden uit de handbal, hockey- en voetbalcompetities. De kosten van een abonnement op Viaplay zijn bij een normaal abonnement €15,99 per maand, maar door aanbiedingen van providers kun je hier soms flink op besparen. Nu heeft Viaplay zelf ook een deal waarvan je gelijk kunt profiteren.

Zo kun je momenteel een actie claimen met een goedkoper jaarabonnement, waardoor je 12,5% korting krijgt en maandelijks nog maar €13,99 hoeft te betalen. Zo kun je omgerekend 1½ maand gratis kijken per jaar. Natuurlijk blijven we Nederlanders en willen we graag voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. Daarom schreven we eerder al een artikel over de beste manieren hoe jij gratis Viaplay kunt gebruiken en zo deels zonder kosten van alle sportuitzendingen kunt blijven genieten.

1. Formule 1

Als échte Formule 1-fan weet je natuurlijk allang dat er twee streamingdiensten zijn waar je alle Grands Prix live kunt volgen: Viaplay en F1 TV. Zo worden alle vrije trainingen, kwalificaties, sprintraces en natuurlijk de grote race op zondag uitgezonden. Op deze manier hoef je niks te missen van alle prestaties van Max Verstappen en Nyck de Vries, de twee coureurs die op dit moment in de Formule 1 rijden. Tevens lanceerde Viaplay laatst de driedelige documentaireserie Max Verstappen: Anatomy of a Champion, waar je als kijker de tweevoudig wereldkampioen op persoonlijk vlak beter leert kennen en een inkijk krijgt in de man achter de coureur.

2. Rugby

Ook kijk je live naar alle wedstrijden uit de United Rugby Championship. Dit jaar is alweer het 22e seizoen van de professionele rugbycompetitie. Aan het toernooi doen in totaal 16 teams uit vijf verschillende landen mee. Er zijn al verschillende speelrondes achter de rug, waardoor de halve finales alweer in zicht zijn. Op 13 mei spelen de Stormers tegen Connacht. Vervolgens wordt er in de tweede wedstrijd tussen Leinster en Munster beslist wie er naar de grote finale op 27 mei gaat.

3. Darts

Lang waren de uitzendrechten van darts in handen van RTL, waardoor je via je televisie naar de spannendste wedstrijden en toernooien kon kijken. Vorig jaar werd echter duidelijk dat alle uitzendrechten van dartswedstrijden naar Viaplay zouden gaan. Via de streamingdienst kijk je naar alle Premier League Darts-wedstrijden en is hier natuurlijk het populaire en belangrijke WK Darts 2023-24 te zien. Bekijk hier welke dartstoernooien er nog meer op de planning staan voor dit jaar.

4. Hockey

Hockey is razend populair en wordt dan ook door veel mensen bekeken. De streamingdienst heeft sinds kort de uitzendrechten van de hockeywedstrijden uit de TULP Hoofdklasse, voor zowel de dames als de heren, in handen. Dit is het hoogste podium waarop alle profs strijden om het landskampioenschap hockey. Samen met de Engelse, Duitse en Spaanse competitie behoort het Nederlandse toernooi tot de internationale wereldtop.

5. Handbal

Een populaire sport die veel amateurs beoefenen in Nederland is handbal. De teamsport werd voorheen uitgezonden via Ziggo Sport, maar is nu ook in handen van Viaplay. Alle kwalificatiewedstrijden van de handbal internationals zijn op dit platform te vinden.

6. Voetbal

Wie regelmatig naar een voetbalwedstrijd kijkt, weet inmiddels dat er verschillende streamingdiensten zijn die de uitzendrechten van enkele grote voetbalcompetities in handen hebben. Lange tijd kon je alleen via Ziggo Sport naar Europees voetbal kijken. Echter was Viaplay de hoogste bieder op de markt, waardoor je nu de Duitse Bundesliga van zowel de vrouwen als de mannen, Engelse Premier League en de vrouwelijke Serie A via dit video on demand-platform kijkt. Iedere match is via een livestream te volgen, maar het is tevens ook mogelijk om tijdelijk terug te kijken en terug te spoelen. Daarnaast stream je je wedstrijden gewoon op je telefoon, tablet of laptop, maar kun je ook Viaplay op tv kijken. Zo zie je elke wedstrijd op het grote scherm.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.