Breed sportaanbod onderscheidt discovery+ van de concurrentie

Bij Streamwijzer houden we je al sinds jaar en dag op de hoogte van de beste films en series op elke streamingdienst in Nederland, maar wist je dat sport ook steeds meer verweven raakt met het aanbod van video on demand-platforms? Zo kijk je bij Viaplay naar Formule 1 en bij ESPN naar Eredivisievoetbal, maar het aanbod van sport bij discovery+ is door Eurosport nog véél breder.

Grote publiekstrekkers: deze populaire topsport stream je bij discovery+

Elke streamingdienst die serieus mee wil strijden om het winnen van de kijker heeft één of een paar grote publiekstrekkers nodig. Sporten waar veel mensen graag naar kijken en die écht alleen maar bij jouw streamingdienst te zien zijn. We noemden net al wat voorbeelden van andere streamingdiensten als Viaplay en ESPN, maar discovery+ kan er ook zéker wat van. Dit komt doordat Eurosport valt onder het overkoepelende bedrijf Discovery en hiermee heel wat uitzendrechten in de wacht zijn gesleept door de jaren heen.

Laten we maar even aan wat namedropping gaan doen. Bij discovery+ kijk je sinds dit jaar exclusief naar alle UFC main cards en daarnaast volg je de PGA Tour van golf. Dol op wielrennen? Stream elke grote ronde bij discovery+. Tennis? Alle Grand Slams kijk je bij deze ene videodienst. Niets missen van je favoriete wintersport…? Je raadt het al: discovery+ schiet te hulp. En daarbovenop krijg je ook nog eens toegang tot alles van de Olympische Spelen (zomer + winter). Een abonnement kost €5,99 per maand en je krijgt nu ruim 16% korting op een jaarabonnement.

Breed aanbod van sport vult de catalogus van discovery+ via Eurosport aan

Mocht je denken dat het daarbij blijft, dan heb je het goed mis. We kunnen wel een hele lijst van beschikbare sporten op gaan noemen, maar je kunt het beste zelf een kijkje nemen op de overzichtspagina van alle sporten op discovery+. Daar vind je namelijk 61 tegels met sporten die allemaal vertegenwoordigd worden in het aanbod van de videodienst.

Okee, een kleine sneak peek dan. Je kunt onder andere kijken naar schermen, Formule E en baanwielrennen. Naast deze algemeen bekende sporten kun je echter ook niches in duiken, want je hoeft bijvoorbeeld niets van teqball, skydiven en kanoslalom te missen met een lidmaatschap op de streamingdienst. Dat is genieten voor de échte allround sportliefhebber.

Selectie van evenementen op het programma

Nog één tip voor wie graag wil weten welke evenementen allemaal op het programma staan: bekijk de pagina met het sportschema op de website van de streamingdienst. Laten we nu even een greep nemen van de evenementen die eraan zitten te komen aanstaande weken (op het moment van schrijven). Zo weten we nu al dat we kunnen uitkijken naar de uitzending van UFC 281, maar ook de UCI Track Champions League staat al genoteerd. Daarnaast volg je de 24 uur van Le Mans, nagelbijtend spannende snookerpartijen en het Europees Kampioenschap veldrijden. Alvast heel veel kijkplezier gewenst!