SpongeBob SquarePants is nu te zien op Netflix, maar niet voor iedereen…

Bikinibroek staat op zijn kop, want SpongeBob SquarePants heeft besloten zijn sponzige gezicht op Netflix te laten zien! Daar ging echter een bijzondere driehoeksconstructie aan vooraf, waarbij de serie vanaf vrijdag 15 november alleen bij Netflix Nederland in het Engels te zien was bij Franse profielen… Verder zijn er nog een paar aantekeningen voor je naar onze favoriete bewoners van Bikinibroek kan kijken:

  • Kijkers met een profiel met Nederlandse taalinstellingen kunnen de serie niet vinden, kijkers met Engelse/Franse taalinstellingen wel
  • Audio is enkel beschikbaar in het Nederlands
  • Ondertiteling is nog niet beschikbaar
  • Alleen seizoen 6 is te zien

Niet te zien voor Netflix kijkers met Nederlandse taalinstellingen

Momenteel is SpongeBob nog niet te vinden voor kijkers die het profiel op Nederlandse taalinstellingen hebben staan. Dit doet denken aan het recente onderzoek van Streamwijzer, waaruit blijkt dat ongeveer 6% van de series niet te vinden zijn als Netflix kijkers hun profielinstellingen op Nederlands hebben staan.

Ten tijde van het onderzoek was dit al het geval met andere Nickelodeon series zoals Avatar: The Last Airbender, Victorious, Sam & Cat, die allen later vertaald werden en beschikbaar kwamen voor Nederlandstalige kijkers. Aangezien de rechten van SpongeBob SquarePants voor Nederland blijkbaar aangekocht zijn, lijkt het waarschijnlijk dat binnenkort de Nederlandse vertalingen (en mogelijk ook audio) voor Nederlandse kijkers online zullen komen te staan.

Driehoeksconstructie: SpongeBob Squarepants op Netflix Nederland in het Engels bij Franse profielen

Fun fact: vrijdag bleek de serie al online te staan voor kijkers met Franse profielinstellingen, maar wel enkel met Engelse audio en zonder ondertiteling. Streamwijzer heeft de woordvoerder van Netflix om een verklaring gevraagd over deze bijzondere constructie, maar die kon helaas niet worden gegeven.

Het blijft dus puzzelen en hard zoeken voor de echte Netflix-fans, want mogelijk staan er nog meer series met meerdere seizoenen online die niet vindbaar zijn voor kijkers met Nederlandse (of zelfs Engelse) taalinstellingen.

Alleen seizoen 6 staat online

Voor de fans die meteen willen beginnen met bingewatchen hebben we helaas slecht nieuws. Alleen het zesde seizoen van SpongeBob SquarePants staat online. Met 26 afleveringen van gemiddeld 23 minuten per stuk ben je in ongeveer 10 uur al uitgekeken. Maar we hebben een oplossing bedacht!

Als we nou echt graag meer seizoenen van SpongeBob op Netflix wil zien, moeten we allemaal meer seizoenen van de serie aanvragen via de officiële tippagina van de streamingdienst. Ga naar deze pagina om te zien hoe je dat heel eenvoudig doet!

Verhaal van de serie SpongeBob SquarePants

Diep in de oceaan, in het stadje Bikinibroek, woont een zeespons genaamd SpongeBob SquarePants. Hij heeft de vorm van een schuurspons, is felgeel van kleur en heeft gaten over zijn gehele lichaam. Zijn standaard outfit bestaat uit een bruine broek, een rode stropdas, een paar witte sokken en zwarte lakschoenen. Hij woont in een ananas samen met zijn huisdier, de katachtige zeeslak Gerrit. SpongeBob werkt als chefkok in het beroemde restaurant ‘De Krokante Krab’. SpongeBob is van jongs af aan boezemvrienden met Patrick Ster, een niet al te snuggere zeester, die woont onder een ronde rots, twee huizen naast SpongeBob. De buurman van zowel SpongeBob als Patrick is de inktvis Octo Tentakels, een veelal chagrijnig en saai persoon, die zich met grote regelmaat dood ergert aan zijn hyperactieve buren, maar ook over het algemeen over alles wat te klagen kan hebben.

Op IMDb wordt de serie SpongeBob SquarePants beoordeeld met een 8.1 uit 10.