Netflix haalt gloednieuw kijkcijferkanon binnen: ‘Spider-Man: No Way Home’ (2021) is nu te zien

Streaminggigant Netflix heeft een enorme primeur: het video on demand-platform heeft de uitzendrechten van de extreme hitfilm Spider-Man: No Way Home (2021) in de wacht weten te slepen als eerste SVOD-dienst. Sinds donderdag 11 augustus 2022 is de film voor alle abonnees in Nederland te zien.

Splinternieuw kijkcijferkanon ‘Spider-Man: No Way Home’ (2021) komt op 11 augustus naar Netflix in Nederland

Het is een drukke maand bij de streamingdienst, zoals je terug kunt zien in het overzicht van alle nieuwe films en series op Netflix in augustus 2022. Zo werden op de eerste dag van de maand al het derde seizoen van Manifest, Top Gun (1986) en alle Mission: Impossible-films aan het aanbod toegevoegd, maar verschijnen later ook nog Locke & Key seizoen 3, Never Have I Ever seizoen 3, The Next 365 Days, de nieuwe serie The Sandman, Brooklyn Nine-Nine seizoen 8, The Walking Dead seizoen 11A en meer films en series online.

In dit overzicht was eerder echter nog niet de splinternieuwe Spider-Man-film als release naar buiten gebracht. De redactie van Streamwijzer kon vorige week echter met veel plezier bekendmaken dat Spider-Man: No Way Home vanaf donderdag 11 augustus op de videodienst in Nederland te zien zou zijn. Dat plezier verklaren we uitgebreid in onze recensie, want wij vonden deze film een uniek exemplaar en een absoluut genot om naar te kijken.

Hierin waren we overigens niet de enige, want No Way Home wist het te schoppen tot meest succesvolle film van 2021 en hij staat in dit lijstje zelfs nu al op #6 van best scorende titels aller tijden. Hij krijgt dan ook 93% (Tomatometer) / 98% (Audience Score) op Rotten Tomatoes en een 8,3 uit 700.00 stemmen op de Internet Movie Database.

Drie redenen om deze film te kijken:
1️⃣ Oogstrelend visueel spektakelstuk met een Oscarnominatie voor ‘Best Achievement in Visual Effects’
2️⃣ Notering van #130 op de lijst van beste films aller tijden bij IMDb
3️⃣ Spoken uit het verleden en nostalgische superhelden maken de film een genot om naar te kijken voor diehard Spider-Man-fans

Spider-Man-films zijn enorm in trek bij de streamingdiensten

Tot op heden was Spider-Man: No Way Home alleen nog bij TVOD-diensten als Pathé Thuis te streamen. Daar werd hij op 15 maart voor het eerst te koop aangeboden, waarna het sinds 11 april ook mogelijk was om de film te huren voor een lagere prijs. Voor beide mogelijkheden is geen abonnement vereist. Netflix is dus de eerste abonnementsdienst die het in Nederland mogelijk maakt om naar de film te kijken zonder aanvullende kosten.

Van alle Spider-Man-films was dit de enige titel die nog niet bij een SVOD-dienst te kijken was. Verder blijken de films gigantisch in trek te zijn bij de verschillende streamingdiensten, want veel titels uit de reeks zijn onder andere te zien bij Disney+, HBO Max en Viaplay.

Hier zijn twee belangrijke redenen voor. Allereerst is de Spider-Man-filmreeks enorm populair. Bijna elke film groeit uit tot een groot succes met constant volle bioscoopzalen. Streamingdiensten nemen de films dan ook graag op in hun aanbod, al hangt daar door het succes natuurlijk wel een prijskaartje aan. Ten tweede wordt de distributie van de films verzorgd door Sony Pictures Releasing, een van de weinige partijen die niet strikt verbonden is aan één video on demand-platform. Hierdoor kunnen de rechten aan meerdere partijen in de markt worden verkocht, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Marvel-films van The Walt Disney Company en de DC-films van Warner Bros. Discovery.

Verhaal en informatie van de film

Spider-Man: No Way Home is enorm snel razend populair geworden. De film wordt tot nu toe al beoordeeld met een uitstekend gemiddelde van 8,7 uit 400.000 stemmen op IMDb, maar weet ook flink wat centen in het laatje te brengen. Begin januari 2022 werd al duidelijk dat de film was gestegen naar de #8-positie van best verdienende films aller tijden wereldwijd, waarbij de enige hoger geplaatste superheldenfilms Avengers: Infinity War (2018) en Avengers: Endgame (2019) waren. Daarmee is de nieuwe Spider-Man film ook direct de hoogst geplaatste solo superheldenfilm ooit.

TitelSpider-Man: No Way Home
SoortFilm
Jaar2021
TaalEngels
Duur2 uur en 28 minuten
CategorieActie, Avontuur, Sci-Fi
RegisseurJon Watts
CastTom Holland, Zendaya, Benedict Cumberbatch, Jon Favreau, Jacob Batalon, Marisa Tomei, Alfred Molina, Jamie Foxx, Willem Dafoe

Synopsis: Sony Pictures Releasing