Welke Spider-Man-films staan op Disney+ (of komen er binnenkort)?

Kon je voor de Spider-Man-films eerst nog op Netflix terecht, nu zijn bijna alle films van deze streamingdienst afgehaald. Gelukkig kun je wel steeds meer films op Disney+ terugvinden. Onlangs zijn er zes films met de door een spin gebeten superheld aan het aanbod van het video on demand-platform toegevoegd. In dit artikel zetten we op een rijtje welke Spider-Man-films op dit moment op Disney+ staan en waar je ze kunt zien als ze hier nog niet op verschenen zijn.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg tot 15% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Disney+ heeft onlangs bijna alle Spider-Man-films aan haar aanbod toegevoegd

Niet lang geleden heeft Disney+ bijna alle Spider-Man-films aan haar aanbod toegevoegd. Dit is niet zo gek, aangezien deze streamingdienst natuurlijk alle films van de Marvel Studios huisvest. Toch is Spider-Man een beetje een vreemde eend in de bijt. Deze films worden namelijk gedistribueerd door Sony Pictures Realising en niet door de Marvel Studios zelf. Hoewel we in deze films dus veel figuren terugzien uit het Marvel Cinematic Universe, heeft de filmmaatschappij zelf de keuze om de rechten te verkopen aan andere streamingdiensten dan Disney+.

Hierdoor waren de Spider-Man-films lang helemaal niet te zien op Disney+. Maar nu zijn ze dat wel bijna allemaal! Op 17 juni 2022 heeft het video on demand-platform maar liefst zes Spider-Man-films aan haar aanbod toegevoegd, waaronder Spider-Man: Homecoming (2019), de trilogie met Tobey Maguire en de duologie met Andrew Garfield. Ook de Marvel-films waarin Peter Parker verschijnt, zoals Captain America: Civil War (2016), staan op de streamingdienst. Op 14 april 2023 kwam hier tot slot Spider-Man: Far From Home (2019) bij.

Andere nieuwe telgen in de Spider-Man-familie, Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018) en Spider-Man: No Way Home (2021), behoren helaas niet tot de toegevoegde films. Voor al deze titels kun je op dit moment wel op Pathé Thuis terecht (en deels op Videoland). Wanneer ze dan wel Disney+ verschijnen, is op het moment van schrijven nog niet duidelijk.

Welke Spider-Man-films staan op Disney+?

In onderstaande overzicht laten we nog eens zien welke films wel en niet op Disney+ te vinden zijn. Je vindt in de tabel ook informatie over het releasejaar en de acteur die Peter Parker speelt.

Spider-Man-filmJaarActeurStaat de film op Disney+?
Spider-Man2002Tobey MaguireJa
Spider-Man 22004Tobey MaguireJa
Spider-Man 32007Tobey MaguireJa
The Amazing Spider-Man2012Andrew GarfieldJa
The Amazing Spider-Man 22014Andrew GarfieldJa
Captain America: Civil War2016Tom HollandJa
Spider-Man: Homecoming2017Tom HollandJa
Avengers: Infinity War2018Tom HollandJa
Spider-Man: Into the Spider-Verse2018Jake Johnson (stem)Nee, wel hier op Pathé Thuis
Avengers: Endgame2019Tom HollandJa
Spider-Man: Far From Home2019Tom HollandJa
Spider-Man: No Way Home2021Tom HollandNee, wel hier op Pathé Thuis

Spider-Man-films zijn ook op andere streamingdiensten te vinden

Heb je geen abonnement op Disney+? Niet getreurd, want de Spider-Man-films zijn ook op andere streamingdiensten te vinden. Zo kun je vrijwel alle Spider-Man-films hier op Pathé Thuis bekijken. Weten in welke volgorde je dit het beste kunt doen? Eerder hebben wij de perfecte chronologische volgorde van de films voor je op een rijtje gezet.

Een aantal van de films zijn ook op HBO Max en Viaplay te bekijken. Het gaat hierbij om de Spider-Man-trilogie met Tobey Maguire en de twee films met Andrew Garfield. Op Netflix vind je ‘Spider-Man: Homecoming’, ‘The Amazing Spider-Man’ en ‘Spider-Man 2’ en op Videoland ‘Spider-Man 3’, ‘The Amazing Spider-Man 2’, ‘Spider-Man: Homecoming’ en ‘Spider-Man: Far From Home’. Er zijn dus in ieder geval genoeg opties. Veel kijkplezier!

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.