Dit zijn de verschillen tussen ‘Kamp van Koningsbrugge’ en ‘Special Forces VIPS’

Op zondag 28 januari ging het gloednieuwe seizoen van Special Forces VIPS van start. Tegelijkertijd begon een dag later ook een nieuw seizoen van Kamp van Koningsbrugge. In allebei de programma’s worden de deelnemers in verschillende opdrachten en trainingen tot het uiterste gedreven. Maar wat zijn de verschillen tussen Kamp van Koningsbrugge en Special Forces VIPS eigenlijk? In dit artikel zetten we ze allemaal voor je op een rij.

Ga direct naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

Hier gaan ‘Special Forces VIPS’ en ‘Kamp van Koningsbrugge’ over

Voordat we alle verschillen in kaart gaan brengen, laten we eerst kijken waar de programma’s over gaan. Het concept van Special Forces VIPS is als volgt: een aantal BN’ers volgt een van de zwaarste militaire trainingen die er is. Onder leiding van de staf worden zij tot het uiterste gedreven. Vorig seizoen volgden naast de zeven bekende Nederlanders, ook zeven onbekende kandidaten de training. In het nieuwe seizoen gaan echter alleen maar BN’ers de strijd met zichzelf aan.

In Kamp van Koningsbrugge moet een groep deelnemers de loodzware opleiding tot commando voltooien. In totaal worden vijftien onbekende Nederlanders zowel fysiek als mentaal aangepakt. De kernwaarden van het Korps Commandotroepen (KCT) staan hierbij centraal. Alleen aan het special edition seizoen deden BN’ers mee. Aan het nieuwe seizoen doen zoals vanouds onbekende mensen mee.

Alle verschillen op een rij

Er zit dus weinig verschil in de formule van alle twee de programma’s. Maar welke verschillen zijn er dan wel? Ten eerste doen aan Special Forces VIPS alleen maar BN’ers mee. Alleen in het vorige seizoen waren er zeven onbekende Nederlanders te zien. Kamp van Koningsbrugge is daarin tegenovergesteld. Daar werd juist voor BN’ers een speciale editie gemaakt. Hier was de Defensie het niet helemaal mee eens, omdat de Korps Commandotroepen zich niet alleen maar als entertainment willen presenteren.

Ook de locatie is anders. Het nieuwe seizoen van Special Forces VIPS speelt zich af in de bloedhete Marokkaanse Sahara. Kamp van Koningsbrugge is deze keer in Engeland opgenomen. Geen hitte, maar afzien in de Engelse kou. Daarnaast telt Kamp van Koningsbrugge een aflevering meer, waardoor je een week langer van het programma kunt genieten. Ook treedt de staf uit Special Forces VIPS harder op tegen de kandidaten, dan de leiding uit Kamp van Koningsbrugge. Tot slot is er bij Special Forces VIPS geen presentator.

Uitzendschema ‘Special Forces VIPS’ 2024

De eerste aflevering is op 28 januari op tv verschenen. De rest van het seizoen wordt echter niet op RTL 4 uitgezonden, maar is exclusief te zien op Videoland. Op deze streamingdienst zal iedere week een aflevering online komen.

AfleveringWeekdagDatum (tv en NLZIET)Datum (Videoland)
1Zondag28 januari 28 januari
2Zondag28 januari
3Zondag4 februari
4Zondag11 februari
5Zondag18 februari
6Zondag25 februari
7Zondag3 maart
8Zondag10 maart

Alle afleveringen van ‘Kamp van Koningsbrugge’ in 2024

De eerste aflevering van Kamp van Koningsbrugge werd op maandag 29 januari 2024 om 20:35 uur uitgezonden op NPO 1. Daar kun je nu iedere maandag terecht voor een gloednieuwe aflevering, wat voor het onderstaande uitzendschema zorgt. Afleveringen zijn ook altijd direct terug te kijken bij streamingdienst NLZIET.

AfleveringWeekdagTv (NPO 1) en NLZIETTijd
1Maandag29 januari 202420:35 uur
2Maandag5 februari 202420:35 uur
3Maandag12 februari 202420:35 uur
4Maandag19 februari 202420:35 uur
5Maandag26 februari 202420:35 uur
6Maandag4 maart 202420:35 uur
7Maandag11 maart 202420:35 uur
8Maandag18 maart 202420:35 uur
9Maandag25 maart 202420:35 uur

Meer informatie over de tv-programma’s

TitelSpecial Forces VIPSKamp van Koningsbrugge
SoortSerieSerie
Jaar2021-2020-
TaalNederlandsNederlands
Duur4 seizoenen4 seizoenen
CategorieRealityReality
Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.