Déze Nederlandse horrorfilm mag je eigenlijk niet missen

Zin in een angstaanjagende horrorfilm? Dan hebben we hier een aanrader van eigen bodem voor je. Speak No Evil is een Nederlands-Deense horror die volgens veel kijkers écht eng is. Je kunt hem nu streamen op CANAL+.

Hier gaat de film ‘Speak No Evil’ over

Een Nederlands en een Deens gezin ontmoeten elkaar op vakantie in Toscane. Ze hebben zo’n leuke klik, dat ze besluiten ook daarna nog af te spreken. De Denen gaan op bezoek bij de Nederlanders. Maar eenmaal in ons koude kikkerlandje aangekomen, blijkt dat hun vakantievrienden zich anders voorgedaan hebben dan ze in werkelijkheid zijn. Er staat de Denen een huiveringwekkend kat-en-muisspel te wachten.

De Nederlandse hoofdrollen worden gespeeld door Fedja van Huêt en Karina Smulders, de Deense door Morten Burian en Sidsel Siem Koch. Benieuwd? Hieronder bekijk je de trailer.

3 redenen om ‘Speak No Evil’ te kijken

1️⃣ Rollen van Nederlandse topacteurs Fedja van Huêt en Karina Smulders. Zij zetten allebei heerlijk creepy personages neer.

2️⃣ Deze film kijk je voor de ongemakkelijke en beklemmende sfeer. Het verhaal wordt dan ook geprezen om zijn unieke draai aan horrorclichés, het vermijden van voorspelbaarheid en focussen op de horror van menselijke natuur in plaats van bovennatuurlijke elementen. Absoluut angstaanjagend.

3️⃣ Kijkers én critici waren overwegend enthousiast over de film. Hieronder vind je een greep uit de positieve reacties op social media.

‘Speak No Evil’ staat nu op nieuwe streamingdienst CANAL+

Speak No Evil is nu te vinden in het aanbod van de nieuwe streamingdienst CANAL+. Hiermee is de film onderdeel van hun indrukwekkende bibliotheek. Je vindt hier ook titels van Dutch FilmWorks, STUDIOCANAL, Lionsgate, Lumière en zelfs Viaplay. Zo kun je er terecht voor films als The Whale, Moonfall en The Unbearable Weight of Massive Talent en series als The Swarm, Furia en Billy the Kid.

De eerste 7 dagen kost je lidmaatschap bij CANAL+ je helemaal niets. De streamingdienst heeft ervoor gekozen om een gratis proefperiode van een week aan te bieden, zodat je even de tijd hebt om te kijken of de videodienst iets voor jou is. Daarna ga je €4,99 per maand betalen. Een prima klein prijsje als je het vergelijkt met de kosten van de andere streamingdiensten in Nederland. Ook kun je kiezen voor een jaarabonnement van €49,90, waarmee je omgerekend ruim 16% bespaart.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.