7 spannende series op Netflix om snel te bingen

Als je ergens terechtkunt voor bloedstollende series die je op het puntje van je stoel laten zitten, is het wel op Netflix. De streaminggigant zet de ene na de andere verslavende titel online. Weet je even niet wat je moet kijken? Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van 7 spannende series op Netflix die je niet mag missen. Alle series tellen slechts één seizoen, zodat je er gegarandeerd doorheen vliegt.

🚨 Weten welke nieuwe spannende series er nog aankomen? Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Netflix per maand.

Spannende series op Netflix die je niet mag missen

7. Behind Her Eyes

Behind Her Eyes | Official Trailer | Netflix

Behind Her Eyes is echt zo’n serie die je er in een paar avonden doorheen kunt jagen. Niet alleen omdat het maar zes afleveringen telt, maar ook omdat het ontzettend spannend is. Vanaf het begin zit je al op het puntje van je stoel en móét je weten hoe het afloopt. We volgen Louise, een alleenstaande moeder met een parttime baan in een psychiaterspraktijk. Ze begint een verhouding met haar baas en sluit een onwaarschijnlijke vriendschap met zijn vrouw.

6. Quicksand

Quicksand | Official Trailer [HD] | Netflix

Fan van Scandinavische series? Zorg er dan voor dat je Quicksand zeker op je kijklijstje zet. Deze meeslepende serie komt van de makers van The Bridge en start met een school shooting. De zeventienjarige Maja wordt opgepakt, haar vriendje en handlanger Sebastian is doodgeschoten. Maar is zij wel écht de dader of is er meer aan te hand?

5. Ares

Ares | Officiële Trailer | Netflix

Een horrorserie van eigen bodem. Spreekt deze omschrijving je aan, dan is Ares een goede kijktip. Deze psychologische serie bestaat uit acht afleveringen en draait om beste vrienden Rosa en Jacob. Zij krijgen een uitnodiging om zich aan te sluiten bij een Amsterdams studentengenootschap. Deze plek blijkt een aantal duistere geheimen te schuilvesten.

4. Clickbait

Clickbait | Official Teaser | Netflix

Clickbait is ook echt zo’n serie die je vanaf de eerste aflevering niet meer loslaat. Als liefhebbende vader en echtgenoot Nick Brewer plotseling verdwijnt, gaan alle alarmbellen al rinkelen. Maar als er een video opduikt waarop hij een bord met de woorden “Ik misbruik vrouwen. Bij 5 miljoen views, sterf ik” omhooghoudt, weet zijn familie zeker dat het menens is. Iedere aflevering wordt vanuit een ander oogpunt verteld en iedereen is verdacht in deze meeslepende thriller.

3. The Diplomat

The Diplomat | Official Trailer | Netflix

“Een van de beste series in jaren.” Eerder dit jaar verscheen de serie The Diplomat op Netflix en dit is wat een van de kijkers hierover te zeggen had. De serie viel dan ook ontzettend in de smaak en wist veel kijkers urenlang geboeid te houden. Keri Russell (The Americans) is Kate Wyler, een beroepsdiplomate die wordt overgehaald om in het Verenigd Koninkrijk de nieuwe Amerikaanse ambassadeur te worden. Ze weet niet goed wat haar te wachten staat, maar een andere carrièreswitch zit er niet in en daarom vertrekt ze toch maar naar Londen. Daar blijkt het steeds lastiger om haar nieuwe baan te combineren met haar turbulente huwelijk.

2. De Twaalf

De twaalf: Najaar Eén 2019

De Twaalf is een Vlaamse serie over een spraakmakende moordzaak. Schooldirectrice Frie Palmers is altijd geliefd en gerespecteerd geweest, maar nu staat ze terecht omdat ze twee moorden gepleegd zou hebben. Twaalf gewone burgers worden opgeroepen als volksjury en mogen beslissen over haar (on)schuld. Deze klus heeft ook een grote invloed op hun eigen levens. Er is trouwens goed nieuws voor als de serie in de smaak valt: er komt ook een tweede seizoen aan. De thrillerserie keert binnenkort terug.

1. The Stranger

The Stranger | Official Trailer | Netflix

De laatste spannende serie op Netflix die we willen tippen is The Stranger, gebaseerd op het boek De Vreemde van Harlan Coben. Het verzinnen van spannende verhalen kun je natuurlijk wel aan deze auteur overlaten en ook het bedenken van onvoorspelbare plottwists is hem op het lijf geschreven. The Stranger is dan ook zeer meeslepend en absoluut een aanrader voor een paar avondjes plezier. Het draait om Adam Price, een de gelukkig getrouwde vader van twee kinderen wiens leven op zijn kop staat als een vreemdeling hem een geheim over zijn vrouw vertelt.

Alle films en series die op Netflix verschijnen per maand

Er gaat geen maand voorbij waarin Netflix geen nieuwe series aan het aanbod toevoegt. Benieuwd welke titels de afgelopen paar weken op de streamingdienst zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. Daarnaast laten we je ook altijd weten welke nieuwe spannende series nog verwacht worden in het artikel met titels die binnenkort op Netflix zullen verschijnen.

Volledige aanbod van de streamingdienst

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix in Nederland te vinden. In de tabel vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Op de hoogte blijven van de nieuwste thrillers? Dan kun kun je je aansluiten bij de Facebook-groep ‘Netflix aanraders’.

Netflix aanraders 🍿

Synopsissen: Netflix

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.