Spanje – Nederland (vrouwen): terugkijken op tv en online | 11 augustus 2023 | WK Voetbal

Met twee doelpunten verschil wisten onze Oranje Leeuwinnen hun tegenstanders uit Zuid-Afrika te verslaan, waardoor ze de kwartfinale van het wereldkampioenschap mogen spelen. Benieuwd wanneer en waar je Spanje – Nederland kunt kijken? Deze wedstrijd wordt gespeeld op vrijdag 11 augustus 2023 om 03:00 uur ‘s nachts Nederlandse tijd in het Sky Stadium in Wellington, Nieuw-Zeeland. Hier vind je hoe je direct op tv en online met een live stream de match kunt zien.

Vrouwen Spanje – Nederlands elftal online kijken: live stream van de wedstrijd op vrijdag 11 augustus 2023 om 03:00 uur Nederlandse tijd

De kwartfinale is voor onze Oranje Leeuwinnen inmiddels aangebroken. In een spannende wedstrijd voor oranjefans kunnen we de halve finale halen, maar eerst treffen de dames van het Nederlands elftal (#9 op de FIFA World Ranking) en de Spanjaarden (#6 op diezelfde lijst) elkaar dus vannacht tijdens hun tweede match in de knock-outfase.

De WK Vrouwenvoetbal-uitzendingen worden dit jaar op tv door de NOS verzorgd. Ook de match tussen het team uit Nederland en de tegenstanders uit Spanje op vrijdag om 03:00 uur Nederlandse tijd wordt dus ook lineair uitgezonden. Om precies te zijn is NPO 1 het uitverkoren kanaal ditmaal, waarop je vlak voor aftrap van 3 uur ‘s ochtends alvast kunt inschakelen om geen moment te missen. Door online tv kijken kun je de volledige wedstrijd ook gewoon via internet volgen als je geen televisie kunt ontvangen. Dit is onder andere mogelijk via de website van NOS en NPO Start, waardoor streamers ook binnen het aanbod van NLZIET naar de uitzending kunnen kijken. Daar is terugkijken tevens een optie. Je kunt bij online streams onder andere met een Chromecast of via Apple TV via het grote scherm streamen.

NLZIET➡️ Ga meteen naar Spanje – Nederland bij NLZIET. Hier wordt deze wedstrijd van het WK Vrouwenvoetbal vanwege de tv-uitzending op NPO 1 ook online vertoond. Je kunt nu de eerste 14 dagen gratis kijken en terugkijken na een eventueel gemiste uitzending is ook mogelijk.
⛔️ Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen sportabonnementen aan.
⛔️ Disney+Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO MaxDeze videodienst biedt wel abonnementen voor films & series aan, maar niet voor sport.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar voetbal of andere sporten te kijken.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay kun je onder andere kijken naar het Engelse Premier League– en het Duitse Bundesliga-voetbal, maar interlandvoetbal is er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen van het WK voetbal voor vrouwen worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen als ze niet lineair op de televisiekanalen van RTL worden uitgezonden.
Highlights Spanje - OranjeLeeuwinnen (9/4/2021)

Opstellingen van Spanje en Nederland tijdens deze kwartfinale op het WK voetbal voor vrouwen

Voetballiefhebbers zijn natuurlijk ook benieuwd naar de tweemaal elf spelers die zijn geselecteerd om direct bij de aftrap opgesteld te staan voor deze vijfde WK-wedstrijd van het Nederlands elftal en Spanje. Meestal worden de opstellingen op de dag van de match ongeveer een uur van tevoren bekendgemaakt via social media. Deze match tussen Spanje vs. Nederland staat vrijdag om 03:00 uur Nederlandse tijd op de planning (gelijk aan 13:00 uur lokale tijd, want er is +10 uur tijdsverschil), dus we verwachten rond 2 uur ‘s nachts te horen wie de basisspelers zijn.

🔴 Opstelling Spanje: nog niet bekend

🔵 Opstelling Nederland: nog niet bekend

Huidige stand in de knock-outfase

Benieuwd hoe het speelschema er momenteel uitziet? Hieronder vind je een afbeelding van het officiële Twitter-account van @FIFAWWC. Je ziet dat Spanje samen met Nederland, Japan, Australië, Frankrijk, Engeland en Colombia overgebleven is in de ronde van de laatste acht. Welke vier teams zullen de halve finale bereiken? En mocht ons Oranje ertussen zitten, worden dan de Japanners of de Zweden onze tegenstanders in de volgende ronde?

Terugkijken: samenvatting en hele wedstrijd Spanje vs. Nederland

Heb je de partij afgelopen vrijdag gemist en zou je hem graag terug willen kijken? Je kunt veelal de samenvatting van de wedstrijd online vinden. De makkelijkste manier om deze te vinden is door naar YouTube te gaan en ‘Spanje Nederland vrouwen WK vrouwenvoetbal kwartfinale vrijdag 11 augustus 2023’ in de zoekbalk in te tikken. Vervolgens kun je de belangrijkste beelden in een paar minuten terugkijken.

Verder kun is het ook mogelijk om de hele wedstrijd opnieuw te kijken, wat veel mensen mogelijk interessant vinden dit wereldkampioenschap door het grote tijdsverschil. Wie niet om 3 uur vanochtend uit zijn bed is om TeamNL aan te moedigen, kan gelukkig via de bovenstaande streamingdienst NLZIET nog tot 7 dagen de match volledig terugkijken als uitzending gemist.

Alle wedstrijden van het wereldkampioenschap voetbal voor dames in 2023 op tv en online kijken met een live stream

Het WK Vrouwenvoetbal is dit jaar in handen van de NOS, een omroep die uitzendingen ook online beschikbaar maakt en daardoor zorgt dat er meerdere partijen in het Nederlandse streaminglandschap zijn die de matches vertonen. Op de sportpagina van Streamwijzer vind je welke wedstrijden waar online te zien zijn met een live stream, maar ook bij welke zender ze op tv worden uitgezonden.

Streamingdiensten in Nederland bieden nog niet vaak sportabonnementen aan, al zijn er sommige video on demand-platforms die het wel mogelijk maken om naar voetbal te kijken. Zo volg je via NLZIET meerdere wedstrijden van de Europa League en Conference League en kun je bij Viaplay genieten van de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga.