Spanje – Italië: live kijken op tv en online | 15 juni 2023 | Halve finale van de Nations League

Fans van de Oranjeleeuwen zijn helaas teleurgesteld dat we de finale niet hebben weten te bereiken door winst van Kroatië, maar gelukkig staat er nog heel wat topvoetbal op het programma. Zo wordt vandaag ook bepaalde welke van deze twee Europese grootmachten naar de eindstrijd gaat en wie met ons in de troostfinale belandt. Benieuwd wanneer en waar je Spanje – Italië kunt kijken? Deze wedstrijd wordt gespeeld op donderdag 15 juni 2023 om 20:45 uur Nederlandse tijd in het stadion De Grolsch Veste in Twente. Hier vind je hoe je direct op tv en online met een live stream de match kunt zien.

Spanje – Italië online kijken: live stream van de wedstrijd op donderdag 15 juni 2023 om 20:45 uur Nederlandse tijd

De halve finales van de Nations League zijn inmiddels in volle gang. In een veelbelovende wedstrijd treffen Italië (#8 op de FIFA World Ranking) en Spanje (#10 op diezelfde lijst) elkaar vanavond tijdens hun voorlaatste wedstrijd. De Nations League-uitzendingen worden dit jaar op tv enkel door Ziggo Sport verzorgd. De match tussen de Spanjaarden en de Italiaanse tegenstanders op donderdag om 20:45 uur Nederlandse tijd wordt dus ook lineair uitgezonden. Om precies te zijn is Ziggo Sport Select het uitverkoren kanaal ditmaal, waarop je vlak voor aftrap van 20:45 uur alvast kunt inschakelen om geen moment te missen. Door online tv kijken kun je de volledige wedstrijd ook gewoon via internet volgen als je geen televisie kunt ontvangen. Je kunt bij online streams onder andere met een Chromecast of via Apple TV via het grote scherm streamen.

Ziggo Sport➡️ Ga meteen naar Spanje – Italië bij Ziggo Sport. Bij het hoofdkanaal van deze aanbieder wordt deze wedstrijd van de Nations League in Nederland uitgezonden. Deze zender is ook beschikbaar via andere providers als KPN, T-Mobile en Canal Digitaal.
⛔️ Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen sportabonnementen aan.
⛔️ Disney+Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO MaxDeze videodienst biedt wel abonnementen voor films & series aan, maar niet voor sport.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar voetbal of andere sporten te kijken.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay kun je onder andere kijken naar het Engelse Premier League– en het Duitse Bundesliga-voetbal, maar interlandvoetbal is er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen van de Nations League worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen als ze niet lineair op de televisiekanalen van RTL worden uitgezonden.
🇪🇸 SPAIN vs ITALY 🇮🇹 - UEFA Nations League 2023 Semifinals - Predictions Lineup

Opstellingen van Spanje en Italië tijdens deze halve finale in de Nations League

Voetballiefhebbers zijn natuurlijk ook benieuwd naar de tweemaal elf spelers die zijn geselecteerd om direct bij de aftrap opgesteld te staan voor deze halve finale van de Nations League. Meestal worden de opstellingen op de dag van de match ongeveer een uur van tevoren bekendgemaakt via social media. Deze match tussen Spanje vs. Italië staat donderdag om 20:45 uur Nederlandse tijd op de planning, dus we verwachten rond 8 uur ‘s avonds te horen wie de basisspelers zijn.

🔴 Opstelling Spanje: nog niet bekend

⚪️ Opstelling Italië: nog niet bekend

Terugkijken: samenvatting en hele wedstrijd Spanje vs. Italië

Heb je de partij afgelopen donderdag gemist en zou je hem graag terug willen kijken? Je kunt veelal de samenvatting van de wedstrijd online vinden. De makkelijkste manier om deze te vinden is door naar YouTube te gaan en ‘Spanje Italië Nations League halve finale donderdag 15 juni 2023’ in de zoekbalk in te tikken. Vervolgens kun je de belangrijkste beelden in een paar minuten terugkijken.

Alle wedstrijden van de Nations League in 2023 op tv en online kijken met een live stream

De Nations League is dit jaar in handen van Ziggo Sport, een provider die met zijn video on demand-platform ook onderdeel uitmaakt van het Nederlandse streaminglandschap. Op de sportpagina van Streamwijzer vind je welke wedstrijden waar online te zien zijn met een live stream, maar ook bij welke zender ze op tv worden uitgezonden.

Streamingdiensten in Nederland bieden nog niet vaak sportabonnementen aan, al zijn er sommige video on demand-platforms die het wel mogelijk maken om naar voetbal te kijken. Zo volg je via NLZIET meerdere wedstrijden van de Europa League en Conference League en kun je bij Viaplay genieten van de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga.


  • Hoe laat is de halve finale van de Nations League tussen Spanje – Italië vandaag (donderdag 15 juni 2023)?

    De aftrap van deze halve finale in de Nations League is in de avond om 20:45 uur Nederlandse tijd in het stadion De Grolsch Veste in Enschede, Overijssel.

  • Via welke zender op tv wordt de wedstrijd van het Spaanse elftal vs. de Italianen vanavond uitgezonden?

    De wedstrijd wordt uitgezonden op de tv-zender Ziggo Sport (Select) bij verschillende providers, maar het is daarnaast ook via meerdere kanalen mogelijk om online naar de partij tussen de teams te kijken met een live stream zoals in dit artikel wordt beschreven.