Spanje – Engeland (vrouwen): live kijken op tv en online | 20 augustus 2023 | WK Voetbal

Een historische prestatie voor bondscoach Sarina Wiegman, want zij heeft na haar eerdere finale met het Nederlands elftal nu ook de eindstrijd van het WK vrouwenvoetbal gehaald met de Engelse ploeg. Benieuwd wanneer en waar je Spanje – Engeland kunt kijken? Deze wedstrijd wordt gespeeld op zondag 20 augustus 2023 om 12:00 uur ’s middags Nederlandse tijd in het Accor Stadium in Sydney, Australië. Hier vind je hoe je direct op tv en online met een live stream de match kunt zien.

Vrouwen Spanje – Engeland online kijken: live stream van de wedstrijd op zondag 20 augustus 2023 om 12:00 uur Nederlandse tijd

De finale is voor inmiddels aangebroken, dus eindelijk komen we te weten welke ploeg straks de grote trofee omhoog mag houden. In een spannende wedstrijd treffen de dames van Spanje (#6 op de FIFA World Ranking) en de Engelsen (#4 op diezelfde lijst) elkaar dus vannacht tijdens hun tweede match in de knock-outfase.

De WK Vrouwenvoetbal-uitzendingen worden dit jaar op tv door de NOS verzorgd. Ook de match tussen het team uit Spanje en de tegenstanders uit Engeland op zondag om 12:00 uur Nederlandse tijd wordt dus ook lineair uitgezonden. Om precies te zijn is NPO 1 het uitverkoren kanaal ditmaal, waarop je vlak voor aftrap van 12 uur ’s nachts alvast kunt inschakelen om geen moment te missen. Door online tv kijken kun je de volledige wedstrijd ook gewoon via internet volgen als je geen televisie kunt ontvangen. Dit is onder andere mogelijk via de website van NOS en NPO Start, waardoor streamers ook binnen het aanbod van NLZIET naar de uitzending kunnen kijken. Daar is terugkijken tevens een optie. Je kunt bij online streams onder andere met een Chromecast of via Apple TV via het grote scherm streamen.

NLZIET ➡️ Ga meteen naar Spanje – Engeland bij NLZIET. Hier wordt deze wedstrijd van het WK Vrouwenvoetbal vanwege de tv-uitzending op NPO 1 ook online vertoond. Je kunt nu de eerste 14 dagen gratis kijken en terugkijken na een eventueel gemiste uitzending is ook mogelijk.
⛔️ Disney+ Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO Max Deze videodienst biedt wel abonnementen voor films & series aan, maar niet voor sport.
⛔️ Netflix Bij Netflix is het niet mogelijk om naar voetbal of andere sporten te kijken.
⛔️ Prime Video Prime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen sportabonnementen aan.
⛔️ Viaplay In het aanbod van Viaplay kun je onder andere kijken naar het Engelse Premier League– en het Duitse Bundesliga-voetbal, maar interlandvoetbal is er niet te zien.
⛔️ Videoland Sportuitzendingen van het WK voetbal voor vrouwen worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen als ze niet lineair op de televisiekanalen van RTL worden uitgezonden.

Opstellingen van Spanje en Engeland tijdens deze finale op het WK voetbal voor vrouwen

Voetballiefhebbers zijn natuurlijk ook benieuwd naar de tweemaal elf spelers die zijn geselecteerd om direct bij de aftrap opgesteld te staan voor deze laatste WK-wedstrijd van het Spaanse elftal en Engelsen. Meestal worden de opstellingen op de dag van de match ongeveer een uur van tevoren bekendgemaakt via social media. Deze match tussen Spanje vs. Engeland staat zondag om 12:00 uur Nederlandse tijd op de planning (gelijk aan 22:00 uur lokale tijd, want er is +10 uur tijdsverschil), dus we verwachten rond 11 uur ’s ochtends te horen wie de basisspelers zijn.

🔴 Opstelling Spanje: nog niet bekend

⚪️ Opstelling Engeland: nog niet bekend

Terugkijken: samenvatting en hele wedstrijd Spanje vs. Engeland

Heb je de partij afgelopen vrijdag gemist en zou je hem graag terug willen kijken? Je kunt veelal de samenvatting van de wedstrijd online vinden. De makkelijkste manier om deze te vinden is door naar YouTube te gaan en ‘Spanje Engeland vrouwen WK vrouwenvoetbal finale zondag 20 augustus 2023’ in de zoekbalk in te tikken. Vervolgens kun je de belangrijkste beelden in een paar minuten terugkijken.

Verder kun is het ook mogelijk om de hele wedstrijd opnieuw te kijken, wat veel mensen mogelijk interessant vinden dit wereldkampioenschap door het grote tijdsverschil. Wie niet om 3 uur vanochtend uit zijn bed is om TeamNL aan te moedigen, kan gelukkig via de bovenstaande streamingdienst NLZIET nog tot 7 dagen de match volledig terugkijken als uitzending gemist.

Alle wedstrijden van het wereldkampioenschap voetbal voor dames in 2023 op tv en online kijken met een live stream

Het WK Vrouwenvoetbal is dit jaar in handen van de NOS, een omroep die uitzendingen ook online beschikbaar maakt en daardoor zorgt dat er meerdere partijen in het Nederlandse streaminglandschap zijn die de matches vertonen. Op de sportpagina van Streamwijzer vind je welke wedstrijden waar online te zien zijn met een live stream, maar ook bij welke zender ze op tv worden uitgezonden.

Streamingdiensten in Nederland bieden nog niet vaak sportabonnementen aan, al zijn er sommige video on demand-platforms die het wel mogelijk maken om naar voetbal te kijken. Zo volg je via NLZIET meerdere wedstrijden van de Europa League en Conference League en kun je bij Viaplay genieten van de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga.