‘Space Jam: A New Legacy’ met LeBron James is nu in je woonkamer te zien via Pathé Thuis

We hebben er maar liefst 25 (!) jaar op moeten wachten, maar eindelijk is er een vervolgfilm uitgebracht van de razend populaire film uit 1996 met de Looney Tunes en Michael Jordan in de hoofdrol. In Space Jam: A New Legacy (2021) schittert de basketbal-legende LeBron James met aan zijn zijde heel wat vrolijke animatiefiguren. Sinds maandag 30 augustus is de film online bij Pathé Thuis te streamen.

→ Je kunt je nu gratis aanmelden bij Pathé Thuis

Vanaf 30 augustus is Space Jam 2 te zien bij Pathé Thuis

Op 14 juli 2021 verscheen de film met LeBron James en de Looney Tunes in de bioscoop, maar hij is nu al te bewonderen in je eigen thuisbioscoop tegen een huurprijs van €14,99. Dat komt doordat Pathé Thuis deze titel als zogeheten ‘Premium film’ heeft gelanceerd. Dit geeft kijkers de mogelijkheid om nieuwe bioscoopfilms al eerder thuis te bekijken. Op deze manier krijg je eerder toegang om deze film thuis te huren, waardoor deze film een hogere prijs heeft dan je van het video on demand-platform gewend bent. Vanaf 3 november is de film te koop en vanaf 17 november is hij te huur voor de reguliere prijs.

Wie ervoor kiest om de film te huren, heeft tot 30 dagen na de aankoop toegang tot Space Jam 2 in zijn of haar account. Zodra je op afspelen hebt geklikt, kun je 48 uur lang naar de film kijken.

Vervolg van de razend populaire film Space Jam met Michael Jordan uit 1996

De komst van Space Jam was in 1996 een waar spektakel. In deze film zagen we een voor die tijd heel modern samenspel tussen echte acteurs en geanimeerde figuren. De film, die een productiebudget van $80 miljoen had gekregen van Warner Bros., wist door de jaren heen dan ook ruim $250 miljoen in het laatje te brengen.

De productiemaatschappij moet hebben gedacht dat dat een goede score was, maar dat het nog beter kon. Voor het filmen van Space Jam 2 heeft Warner Bros. dan ook $150 miljoen vrijgemaakt. Dat is onder andere terug te zien in aanzienlijk betere visuele effecten, maar dat komt natuurlijk ook doordat we inmiddels 25 jaar verder zijn en de technieken sterk verbeterd zijn.

Kijkers en critici zijn nog verdeeld

Verder zijn kijkers en critici over kwaliteit van de vervolgfilm nog in dubio. Bij IMDb wordt Space Jam: A New Legacy uit 50.000 stemmen beoordeeld met een zeer matige 4,4 uit 10, maar op Rotten Tomatoes delen recensenten (26%) en het publiek (79%) nog wisselende beoordelingen uit. Check de film dus snel zelf om te beslissen wat jij ervan vindt. Hieronder vind je de trailer, details en het verhaal. Je begint direct met streamen via de rode knop bovenin dit artikel.

Verhaal, details en trailer van de nieuwe film

Een kwaadaardige machine ontvoert de zoon van de wereldberoemde basketballer LeBron James. De enige manier om hem terug te krijgen, is door samen met Bugs Bunny en de andere chaotische Looney Tunes de basketbalwedstrijd te winnen.

Titel: Space Jam: A New Legacy / Space Jam 2
Jaar: 2021
Soort: Film
Categorie: Animatie, Avontuur, Komedie
Taal: Engels
Duur: 1 uur en 55 minuten
Budget: $161,900,000
Regisseur: Malcolm D. Lee
Cast: LeBron James, Don Cheadle, Khris Davis, Sonequa Martin-Green, Cedric Joe
Kijken: Bekijk direct via Pathé Thuis