South Park staat nu op Netflix Nederland!

Geweldig nieuws voor de South Park fans onder ons! Nadat Netflix UK vorige week bekendmaakte vanaf 27 september 2019 de ongekend populaire serie South Park naar de streamingdienst te halen, leek Netflix Nederland al te volgen. Via Twitter werd op de tweet van een fan gereageerd dat de streamingdienst van plan is de serie ook in Nederland online te zetten! Nu bleek het vermoeden uit te komen. Seizoen 1, 16-19, en een selectie van topafleveringen van de serie staan nu online!

Bekendmaking van Netflix via Twitter

Netflix hint wel vaker op de komst van films of series via Twitter. Na The Walking Dead (begin dit kalenderjaar) en Glee (eind juni 2019) volgt nu de hint dat South Park naar Nederland zou kunnen komen. Dit werd voorafgegaan door de tweet van Netflix UK die aangaf welke seizoenen van de populaire serie online zullen komen.

Dit is iets wat we zelden eerder hebben gezien op Netflix. De streamingdienst heeft seizoen 1 en 16 t/m 19 online gezet, aangevuld met een collectie van topepisodes, waaronder sterk bekritiseerde afleveringen, favorieten van fans en andere keuzes van de makers. Vermoedelijk is deze selectie van afleveringen voortgekomen uit een combinatie van aankoopkosten en populariteit van de seizoenen en specifieke afleveringen.

Wanneer kunnen we South Park op Netflix Nederland verwachten?

Het antwoord op de tweet deed vermoeden dat de serie ‘net als UK’ naar Nederland wordt gehaald. Het blijkt inderdaad te kloppen dat de seizoenen vanaf 27 september 2019 op Netflix Nederland staan.

Amazon Prime Video in het Verenigd Koninkrijk

Een extra saillant detail is dat Amazon Prime Video in het Verenigd Koninkrijk 21 seizoenen van de serie South Park aanbiedt. Na het grote nieuws van Netflix kon de streamingdienst een kleine pesterij dan ook niet laten zitten. In Nederland is South Park helaas niet op Amazon Prime Video te zien.

20 jaar South Park

Alvast in de stemming komen? Check hieronder de hilarische video van Comedy Central over 21 jaar South Park!