Soort abonnement op HBO Max wisselen (Basic / Standard) met behoud van korting

Nederland is met de lancering van HBO Max weer een streamingdienst rijker. Veel mensen hebben zich direct aangesloten, omdat je tot en met 31 maart 2022 een levenslange korting van 50% kreeg. Wil je graag je abonnement wisselen van ‘Basic’ naar ‘Standard’ of andersom, maar zonder de aanbieding te verliezen? Hier vind je hoe dat werkt en tot wanneer dit nog mogelijk was.

HBO Max heeft twee verschillende abonnementen: ‘Basic’ en ‘Standard’

Allereerst is het goed om te weten dat er twee verschillende soorten lidmaatschap beschikbaar zijn bij HBO Max. In het artikel over de verschillen tussen de soorten HBO Max abonnementen lees je er alles over. Het gaat hier om het ‘Basic’ en het ‘Standard’ abonnement.

Voor ‘Basic’ betaal je €5,99 per maand (maar door de levenslange korting kostte het €2,99) en een ‘Standard’ lidmaatschap kost €7,99 p/m (en door de actie tijdelijk €3,99). De verschillen zitten hem vooral in het maximaal aantal schermen, aantal downloads en de beeldkwaliteit van het streamen.

Abonnement kan gewisseld worden met behoud van levenslange korting tot en met 31 maart 2022

Mocht je in al je enthousiasme direct één van de twee soorten abonnementen hebben gekozen en je nu hebben bedacht dat je dit nu graag wilt wijzigen, dan is dat helaas niet meer mogelijk met behoud van korting. In de onderstaande tweet liet HBO Max weten dat je tot en met 31 maart 2022 contact op kon nemen met de klantenservice om de verandering door te laten voeren.

Als je dit vóór deze datum hen deed, dan hoefde je niet bang te zijn dat je je levenslange korting van 50% zou verliezen. Het gaat hierbij zowel om een upgrade (Basic > Standard) als om een downgrade (Standard > Basic) van je lidmaatschap. Zo liet een medewerker van HBO Max aan de redactie van Streamwijzer weten bij navraag.

Vanaf 1 april 2022 verander je je lidmaatschap op HBO Max in Nederland niet zonder de levenslange korting te verliezen

Inmiddels is deze datum echter verlopen. Dit betekent dat je nog wel de bovenstaande wijzigingen door kunt voeren, maar dat de levenslange korting dan vervalt. Wel kun je nog steeds via de website van HBO Max kiezen voor een jaarabonnement (in plaats van het maandabonnement), waardoor je ruim 34% op je abonnementsprijs bespaart en omgerekend nog maar €3,92 – €5,00 per maand voor Basic / Standard betaalt. Alvast veel kijkplezier!