Nederlandse hitfilm ‘Soof 3’ staat vanaf vandaag op Netflix

Fan van de chaotische Soof? Dan hebben we goed nieuws voor je. De kokkin keerde in september 2022 na jaren afwezigheid terug op het witte doek en is nu ook eindelijk weer vanuit je eigen thuisbioscoop te bewonderen. De Nederlandse hitfilm Soof 3 is namelijk sinds vanmorgen te streamen op Netflix. Leuk!

📲 Let op: Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws en kijktips delen met andere liefhebbers van films en series? → Sluit je direct aan bij de Streamwijzer Community op WhatsApp 😎

‘Soof 3’ vormt het einde van de trilogie met Lies Visschedijk

In 2013 kroop Lies Visschedijk (ook wel bekend van Gooische Vrouwen) voor het eerst in de huid van de rommelige Soof. Soof was direct een gigantische hit en in 2016 volgde Soof 2. Vervolgens zou de afsluiting van de trilogie verschijnen, maar die werd door de coronapandemie maar liefst 4 (!) keer uitgesteld, waardoor het uiteindelijk pas in september 2022 zover was. Soof 3 is volgens zowel kijkers als recensenten wel het beste deel van de reeks, dus dat was het wachten waard.

Aan het begin van de film lijkt alles op rolletjes te lopen. Soof heeft een goedlopend restaurant, de kinderen kunnen eindelijk een beetje voor zichzelf zorgen en misschien is ze zelfs wel écht gelukkig. Tenminste, tot ze slecht nieuws krijgt en haar dochter thuiskomt met een onverwachte Indiase verloofde. Zal het dan toch weer allemaal misgaan? Uiteraard zijn alle bekende personages weer van de partij en zien we naast Lies Visschedijk ook Fedja van Huêt, Anneke Blok en Dan Karaty terug. Hieronder bekijk je de eerste beelden.

‘Soof 3’ staat nu op Netflix

Sinds donderdag 2 maart is het zover en is Soof 3 te zien op Netflix. Bij de streaminggigant zijn ook de andere twee films te streamen, dus een marathon behoort tot de mogelijkheden.

Soof 3 verscheen eerder al op TVOD-streamingdienst Pathé Thuis. Hier kun je hem zonder abonnement kopen voor €9,99 en huren vanaf €4,99. Koop je de film, dan blijft deze voor altijd in je bibliotheek staan. Je kunt hem dan zo vaak bekijken als je wilt. Bij huren heb je 30 dagen de tijd om te beginnen met kijken. Na 48 uur verdwijnt de romcom vervolgens uit je bibliotheek.

→ Heb je geen Netflix-abonnement? Bekijk Soof 3 op Pathé Thuis 🍿

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Netflix maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Netflix zullen verschijnen.

Verhaal en informatie van de film

In Soof 3 heeft Soof eindelijk haar leven lekker op de rit. Ze is gelukkig, de Kooksoof loopt prima en de kinderen zijn groot en klaar om uit te vliegen. Soof houdt als vanouds alle ballen in de lucht, voor iedereen. Op het moment dat ze slecht nieuws krijgt, komt Sascha thuis en stelt haar verloofde voor. Soof grijpt het huwelijk van haar dochter met beide handen aan om haar kop in het zand te steken. Soof moet leren zelf ook eens hulp toe te laten, omdat ze die hulp waard is en haar familie van haar houdt.

TitelSoof 3
Jaar2022
SoortFilm
Duur1 uur en 51 minuten
TaalNederlands
CategorieDrama, Komedie
IMDb6,7 uit 293 stemmen
RegisseurAnne de Clercq
CastLies Visschedijk, Fedja van Huêt, Dan Karaty, Elise Schaap, Brent Schoemaker, Niek Schoemaker, Anneke Blok, Dick van den Toorn, Noortje Herlaar, Eva Laurenssen, Roos Dickmann

Synopsis: Dutch FilmWorks

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.