Mia en Dion halen de finale van het Songfestival niet en volgens veel kijkers is dat terecht: “Nog steeds vals”

Gisteravond was het zover: Mia en Dion mochten het na weken stressen en veel commentaar eindelijk ‘voor het echie’ proberen op het podium in Liverpool. Tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2023 brachten zij hun nummer Burning Daylight en daarmee moesten ze het opnemen tegen grote concurrenten als Zweden, Finland en Noorwegen. Helaas betekende dit voor Nederland einde verhaal: zij zaten niet bij de laatste tien en mogen zich aanstaande zaterdag dus ook niet opmaken voor de grote finale. En dat is terecht, als je de reacties van kijkers mag geloven.

Ga nu naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

Mia en Dion stranden in halve finale Songfestival

Er was de afgelopen weken een hele hoop te doen om de Nederlandse inzending van het Songfestival 2023. Toen het onbekende duo, Mia Nicolai en Dion Cooper, geïntroduceerd werd werd er al veel geklaagd, al zagen we een aantal jaar geleden met de toen ook nog redelijk onbekende Duncan Laurence dat dat wél goed kan uitpakken: hij won in 2019 met zijn Arcade. Dit jaar bleven de meningen echter onverminderd negatief en dat kwam vooral door een aantal optredens van het duo in aanloop naar het grote muziekspektakel in Liverpool. Meerdere malen stonden ze op het podium en zongen ze niet zuiver.

Gisteravond was het dan eindelijk tijd voor de eerste halve finale, waarin de twee het moesten opnemen tegen onder meer voormalig winnares Loreen en verschillende andere grote kanshebbers, waaronder Finland met Cha Cha Cha en Israël met Unicorn. Tegen al dat muzikale geweld was het Nederlandse duo helaas toch niet opgewassen, ondanks dat ze de toonhoogte van het liedje aanpasten om te zorgen dat ze het makkelijker konden zingen. Hieronder bekijk je hun optreden.

Nederlandse kijkers zijn keihard: “Alsof ze te weinig zuurstof krijgen”

Nederlandse kijkers waren ook niet onder de indruk van het optreden. Zo waren velen van hen het erover eens dat het duo nog steeds vals zong. Hieronder vind je een greep uit de reacties van kijkers op social media.

Bekijk hieronder direct de andere inzendingen

Nederland is er aanstaande zaterdag, op 13 mei, dus niet bij. Wil je alsnog naar de grote finale kijken, bekijk dan hieronder alvast de inzendingen van de andere landen of bezoek direct de kijkpagina op NLZIET.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.