Verdiep je verder in de moordzaak met de true crime-documentaire ‘Son Of Sam: The Hunt For A Killer’ op discovery+

Als we iets te weten zijn gekomen over discovery+, dan is het wel dat de categorieën reality, paranormaal en true crime ontzettend populair zijn op de streamingdienst voor real-life entertainment. Nu Netflix met de documentaire The Sons of Sam: A Descent into Darkness is gekomen en deze op het moment van schrijven op #9 in de Netflix Top 10 staat, lichten we dan ook graag uit dat sinds 1 mei 2019 al de documentaire Son Of Sam: The Hunt For A Killer op discovery+ te zien is. Een absolute kijktip voor wie de Netflix-docu heeft gezien en een nog breder en dieper beeld van de moordzaak wilt krijgen.

Documentaire ‘Son Of Sam: The Hunt For A Killer’ op discovery+

Bij discovery+ is sinds 1 mei 2019 de true crime-documentaire Son Of Sam: The Hunt For A Killer van Investigation Discovery te zien. Deze docu is in filmvorm geproduceerd en duurt in totaal 1 uur en 28 minuten. De documentaire vertelt het verhaal van de Zoon van Sam, vanuit meerdere perspectieven zodat we een goed beeld krijgen van wat er echt gebeurde in de donkere nachten van 1976-77.

Verhaal

Veertig jaar geleden werd New York City opgeschrikt door een brute seriemoordenaar die het gemunt had op jonge stelletjes in auto’s op parkeerplaatsen. Deze David Berkowitz vermoordde in korte tijd zes personen en verwondde er zeven. Terwijl de politie een grote klopjacht ondernam, stuurde hij brieven naar de politie en de pers waarin hij nog meer moorden aankondigde. Hij ondertekende zijn brieven met Son of Sam en verklaarde later te doden in opdracht van de hond van zijn buurman Sam.

Trailer

Vergelijkbare en populaire docu ‘The Sons of Sam: A Descent into Darkness’ bij Netflix

Sinds woensdag 5 mei 2021 is de true crime-documentaire The Sons of Sam: A Descent into Darkness bij Netflix te zien. Dat veel kijkers gek zijn op waargebeurde misdaadverhalen, blijkt uit het feit dat de miniserie van 4 afleveringen (van een uur per stuk) na één dag al de #9-positie in de Netflix Top 10 van meest bekeken titel heeft ingenomen.

Verhaal

De jacht op de “Zoon van Sam” hield de wereld in de ban in de late jaren 1970, maar het verhaal achter een van Amerika’s meest beruchte seriemoordenaars is bijna allemaal vergeten — tot nu.

Terwijl de arrestatie en veroordeling van David Berkowitz voor veel New Yorkers de nachtmerrie tot een einde bracht, was voor journalist en Ultimate Evil auteur Maury Terry, het echte mysterie nog maar net begonnen. Terry, ervan overtuigd dat Berkowitz niet alleen had gehandeld, zou decennia lang proberen te bewijzen dat het web van duisternis achter de moorden dieper ging dan iemand had gedacht – en zijn jacht op die ongrijpbare waarheid zou hem uiteindelijk alles kosten.

Filmmaker Joshua Zeman maakt gebruik van archiefbeelden van het nieuws, gesprekken met de mensen die het dichtst bij het onderzoek stonden, en Terry’s eigen woorden en dossiers om een waarschuwend verhaal te vertellen over een man die in een konijnenhol dook en er nooit meer uitkwam. Maar was Maury Terry gewoon op spoken aan het jagen – of zijn de echte Zonen van Sam nog steeds daarbuiten…

Trailer

Alles over discovery+

Ben jij al abonnee van discovery+ of nog niet? Je hebt nog tot 10 mei om gebruik te maken van de tijdelijke aanbieding met 50% korting op het jaarabonnement, dus wij raden je aan om snel te zijn. Verder kun je via de knop hieronder naar de groep van discovery+ fans op Facebook gaan om kijktips uit te wisselen met andere liefhebbers van de streamingdienst. Veel kijkplezier!

Discovery+ in Nederland