Sociale isolatie? Zo ziet dat eruit in 5 goede films!

Geen feestjes, geen borrels, geen vriendenavondjes. We zitten thuis en dat gaat voorlopig nog wel even zo blijven. Daarom zetten wij op een rij: 5 goede films over sociale isolatie.

Mocht je toch graag samen een avondje Netflix kijken? Dan hebben we nog een tip voor je: de Netflix Party!

5x Goede films over sociale isolatie

1. Cast Away (2000)

Nee, je bent niet aangespoeld op een onbewoond eiland. Toch kan het – bij gebrek aan bewegingsvrijheid en sociale interactie – misschien best even zo voelen. In Cast Away speelt Tom Hanks een drukbezette zakenman, die na een vliegtuigcrash op een onbekend eiland aanspoelt. De man moet niet alleen zien te overleven, maar ook zijn eenzaamheid zien te bestrijden. Zodoende wordt zijn beste vriend een volleybal, die hij Wilson noemt. Dus voel je je eenzaam? Dan weet je wat je te doen staat!

Deze film krijgt op IMDb een 7.8.
Je kunt deze film kijken via Amazon Prime Video.
Bekijk nu de trailer van Cast Away.

2. Passengers (2016)

Ook in deze film is de hoofdpersoon -onbedoeld- mijlenver afgezonderd van de bewoonde wereld. Deze sciencefiction speelt zich af in het jaar 2343. Jim (Chris Pratt) is één van de 5000 passagiers aan het ruimeschip Avalon. De Avalon verhuist deze passagiers naar een andere planeet, maar de vliegreis duurt wel 120 jaar. De reizigers worden daarom in een kunstmatige slaap gehouden, zodat zij bij arriveren nog steeds even jong zijn. Door een ongelukkig toeval ontwaakt Jim echter tijdens de reis en al snel realiseert hij zich dat hij de enige wakkere passagier is. Wanneer de eenzaamheid toeslaat krijgt Jim het idee om een andere passagier (Jennifer Lawrence) te ontwaken.

Passengers krijgt om IMDb een 7.0.
Je kunt de film kijken via Pathé Thuis.
Bekijk nu de trailer van Passengers.

3. Room (2015)

Iemand hoeft niet op een onbewoond eiland of in een zwevend ruimteschip te zitten, om geïsoleerd te zijn. Dat zien we in Room. Jack is vijf jaar oud en zijn hele wereld bestaat uit één kamer. De tafel, de televisie, de wc en het bed dat hij deelt met zijn moeder, zijn het enige landschap dat hij kent. Waarom? Joy, zijn moeder, is jaren geleden ontvoerd en wordt sindsdien vastgehouden in een schuur. Haar 5-jarige zoon, die zij in dit gevangenschap heeft gekregen, kent geen andere wereld dan de kamer waarin hij leeft. Tot Joy een plan bedenkt om hen te bevrijden.

Room krijgt een 8.1 op IMDb.
Je kijkt de film op Netflix.
Bekijk nu de trailer van Room.

4. The Shining (1980)

In sommige films, kiest een personage vrijwillig voor een isolement. Bijvoorbeeld in deze horrorklassieker van Stephen King, geregisseerd door Stanley Kubrick. Jack (Jack Nicholson) verhuist met zijn vrouw en zoontje naar een verlaten hotel, waar hij is aangenomen als toezichthouder. Jack besluit om van de rustige omgeving te profiteren door aan zijn boek te gaan werken. Het verlaten hotel blijkt echter alles behalve een ontspannen werkomgeving, want Jacks gezin wordt geteisterd door enge visioenen en Jack zelf draait langzaam door.

The Shining krijgt op IMDb een 8.4.
Je kunt de film kijken via Pathé Thuis.
Bekijk nu de trailer van The Shining.

5. Her (2013)

Een isolement hoeft niet per se fysiek te zijn, maar kan ook op emotioneel vlak voorkomen. Daarover gaat de film Her. Het is het jaar 2025: Theodore (Joaquin Phoenix) is eenzaam en probeert de breuk met zijn vrouw te verwerken. Hij kan moeilijk connecten met de mensen om hem heen. Op een dag koopt hij een intelligent computersysteem met een eigen stem, persoonlijkheid en naam: Samantha (Scarlett Johansson). Naarmate de twee meer en meer communiceren, ontstaat er een complexe liefdesrelatie. De computervrouw wordt het middelpunt van Theodore’s leven.

Deze film krijgt om IMDb een 8.0.
Je kunt de film kijken op Videoland.
Bekijk nu de trailer van Her.

Benieuwd naar andere films?

Bekijk hier het volledige aanbod van Netflix. We hebben ook een verzameling gemaakt van virussen in films. Meer behoefte aan iets vrolijks? Kijk deze feel-good films!