Documentaire ‘Snelle: Zonder Jas Naar Buiten’ is nu te zien op Netflix

De populaire Nederlandse rapper en zanger Snelle heeft een documentaire op Netflix, getiteld Snelle: Zonder Jas Naar Buiten. Op 16 april 2021 is de documentaire die geproduceerd is door Milstreet Films in samenwerking met Snelle Music, ROQ ’N Rolla Music en Cloud 9 Music op de streamingdienst verschenen. De populaire Snelle is de meest gestreamde artiest op Spotify in Nederland.

Zonder Jas Naar Buiten over Snelle op Netflix

Netflix heeft op woensdag 9 december 2020 aangekondigd de rechten voor deze gloednieuwe documentaire over de jonge en succesvolle artiest Snelle aan te kopen. De documentaire toont hoe Snelle begon als de underdog en binnen korte tijd één van de grootste Nederlandse rappers en zangers van deze tijd is geworden.

In de documentaire wordt Snelle gevolgd rondom de lancering van zijn nieuwe album en wordt het licht geworpen op het huidige leven van de populaire artiest. Naast Snelle zelf komen ook zijn vrienden, familie en collega-artiesten aan het woord om een compleet beeld te geven van zijn dagelijkse leven.

Snelle laat weten: ‘Met deze film wil ik graag een inkijkje geven in mijn leven achter de schermen. Het afgelopen anderhalf jaar is ontzettend snel gegaan en soms besef ik zelf niet eens goed wat me allemaal is overkomen. Mede dankzij mijn jeugdvrienden, ben ik gekomen waar ik nu ben en blijf ik met beide benen op de grond, of we vliegen samen! Ik hoop mensen te inspireren om te doen wat zij diep van binnen voelen. Ik denk best veel na, maar luister ook altijd naar m’n hart en gevoel. Met hard werken, dingen laten, de juiste mindset en de juiste mensen om je heen is er heel veel mogelijk. Ongeacht wat een ander zegt of vindt. Dat wil ik laten zien.’

Janey van Ierland, Manager Acquisitions en Co-productions bij Netflix vertelt over de aankoop van de rechten: ‘Netflix gelooft dat krachtige verhalen voor een groot publiek overal vandaan kunnen komen. We zijn daarom trots dat we het inspirerende verhaal van Snelle met zijn fans mogen delen. Het intieme portret toont de groei van een van de jongste en succesvolste Nederlandse artiesten op dit moment en is een verhaal dat veel mensen zal raken.’

Verhaal van de documentaire

Snelle: Zonder Jas Naar Buiten is een openhartige documentaire over artiest Snelle. We zien hoe een underdog in een zeer korte periode door zijn eerlijke en oprechte muziek de harten van duizenden fans verovert en uitgroeit tot één van Nederlands grootste artiesten van deze tijd. Een jongensdroom die werkelijkheid wordt en een voorbeeld voor de hedendaagse jeugd die droomt om van muziek te kunnen leven en anderen te inspireren met hun liedjes.

Nederlandse rapper en zanger Snelle

De laatste jaren is de populariteit van Snelle rap toegenomen. Misschien ken je hem wel van zijn bekroonde reclamehit Smoorverliefd in samenwerking met verzekeringsmaatschappij Interpolis. Of wellicht heb je één van zijn andere hits—zoals Reünie, Kleur of Ze Kent Mij—wel eens voorbij horen komen op de radio of via Spotify.

Zijn album Vierentwintig verscheen op 24 oktober 2019 en werd binnen 24 uur Goud. Daarnaast heeft hij meerdere hits gehad die bovenaan de Nederlandse Top 40 lijst hebben gestaan en is hij de eerste Nederlandse artiest die ooit met 2 nummers in de Top 3 van deze lijst stond (Reünie en Lippenstift). Hiermee schaart hij zich in het illustere rijtje van Justin Bieber, The Beatles en Ed Sheeran.