Doodenge horrorfilm ‘Smile’ komt binnenkort naar Netflix

In 2022 trokken horrorliefhebbers massaal naar de bioscoop om naar het huiveringwekkende Smile te kijken. Deze film was volgens veel kijkers écht eng. Heb jij hem destijds gemist of wil je hem nog een keer zien? Smile staat nu al op Pathé Thuis en SkyShowtime, maar binnenkort komt hij ook eindelijk naar Netflix.

Lees ook: Top 10 – Kijktips voor de beste films en series elke week 🍿

‘Smile’ staat komende maand op Netflix

Smile verschijnt volgende maand op Netflix. De streamingdienst heeft anderhalf jaar na de bioscooprelease de uitzendrechten te pakken gekregen, en de online releasedatum is ook al bekend: op vrijdag 8 maart is het zover en kun je hem in het aanbod van de streaminggigant verwachten.

Benieuwd naar alles wat er nog komen gaat? Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Netflix per maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Netflix zullen verschijnen.

→ Kan je niet wachten? Bekijk Smile direct op SkyShowtime 😱

Dit is het verhaal van de ijzingwekkende horrorfilm ‘Smile’

In Smile volgen we het verhaal van dr. Rose Cotter. De verontrustende zelfmoord van een van haar patiënten zet een reeks angstaanjagende gebeurtenissen in gang. Rose wordt geplaagd door visioenen van mensen die haar met een griezelige glimlach aankijken, wat haar tot waanzin drijft.

Naarmate de situatie escaleert, realiseert Dr. Cotter zich dat deze verschijnselen mogelijk verband houden met een bovennatuurlijke entiteit of vloek. Ze moet de oorsprong van deze verschrikkingen ontrafelen om zichzelf en haar dierbaren te redden voordat het te laat is.

3 redenen om ‘Smile’ te kijken

1️⃣ Volgens recensenten en kijkers is de film écht eng. Uiteraard kun je genieten van jump scares, maar de film speelt ook met een continue onderliggende dreiging, waardoor je op het puntje van je stoel blijft zitten.

2️⃣ Smile verkent diepere thema’s zoals trauma, schuldgevoel en de impact van het verleden op het heden. De film biedt zo een gelaagde kijk op de menselijke psyche.

3️⃣ Kijkers zijn erg enthousiast over de film. Je vindt hieronder een greep uit de reacties op social media.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.