Waanzinnig populaire horrorfilm ‘Smile’ nu al online te zien

Eind september was Smile, een gruwelijke horrorfilm waar je gegarandeerd de kriebels van krijgt, nog voor het eerst op het witte doek te bewonderen en vanaf vandaag komt hij ook al naar je eigen thuisbioscoop. Pathé Thuis heeft de film namelijk op donderdag 1 december toegevoegd aan haar aanbod, waardoor je nu al lekker vanaf de bank kunt griezelen.

→ Meld je nu gratis aan bij Pathé Thuis en kijk je eerste film met tot 60% korting ✅

‘Smile’ is de populairste horrorfilm van dit jaar

Slechts twee maanden geleden—op 23 september om precies te zijn—verscheen Smile in de Nederlandse bioscopen. Toch blijkt dit nu al de horrorfilm te zijn die dit jaar wereldwijd het meeste heeft opgebracht. Op dit moment staat de film zelfs in de top 20 van populairste bioscoopfilms van dit jaar. Ruim 209 miljoen dollar werd ermee verdiend en hiermee verslaat de film andere grote kassuccessen als Nope, The Black Phone en Scream.

We volgen in Smile dr. Rose Cotter. Een bizar en traumatisch incident waarvan ze getuige is zet een reeks onheilspellende gebeurtenissen in gang waaruit ze niet lijkt te kunnen ontsnappen. Griezelig glimlachende mensen behoren tot haar nieuwe realiteit. En dit is angstaanjagender dan het zo misschien klinkt. De hoofdrol wordt vertolkt door Sosie Bacon, de dochter van bekende acteur Kevin Bacon. Je kunt haar ook kennen van populaire series als 13 Reasons Why en Mare of Easttown.

Drie redenen om deze film te kijken:
1️⃣ Populairste horrorfilm van 2022
2️⃣ Op recensiewebsite Rotten Tomatoes krijgt Smile overwegend 4 uit 5 sterren
3️⃣ Volgens recensenten is deze horrorfilm écht eng

‘Smile’ is sinds 1 december te zien bij Pathé Thuis

Sinds 1 december 2022 is het mogelijk om Smile vanuit huis te streamen. De film is op die datum namelijk toegevoegd aan het aanbod van TVOD-streamingdienst Pathé Thuis, waar je hem kunt kopen vanaf €11,99. Je kon de film overigens ook vanaf 8 december voor een lagere prijs huren.

Overigens is Smile gedistribueerd door Paramount Pictures en daarom verwachten we hem in de toekomst ook op de gloednieuwe streamingdienst SkyShowtime. Over het algemeen duurt het wel een tijdje voordat films daar verschijnen. Onderzoek van de redactie van Streamwijzer heeft uitgewezen dat je hier gemiddeld 7 tot 8 maanden op moet wachten. In april of mei wordt de film dus misschien aan het aanbod toegevoegd, maar dit nieuws is nog niet officieel bevestigd. En tot die tijd kijk je hem lekker bij Pathé Thuis. Of bekijk de eerste beelden hieronder.

Meer informatie over de film

Nadat ze getuige is geweest van een bizar en traumatisch incident met een patiënt krijgt dr. Rose Cotter (Sosie Bacon) te maken met onheilspellende gebeurtenissen die ze niet kan verklaren. Terwijl een overweldigende angst langzamerhand haar leven overneemt, moet Rose haar verontrustende verleden onder ogen zien om te overleven en te ontsnappen aan haar gruwelijke nieuwe realiteit.

TitelSmile
Jaar2022
SoortFilm
Duur1 uur en 56 minuten
TaalEngels
CategorieHorror
IMDb6,7 uit 52.000 stemmen
RegisseurParker Finn
CastSosie Bacon, Kyle Gallner, Rob Morgan, Caitlin Stasey

Synopsis: Paramount Pictures

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.