Gloednieuwe oorlogsserie over Miep Gies en Anne Frank is nú te zien

Nu de week van Dodenherdenking en Bevrijdingsdag is aangebroken, staan we allemaal wat meer stil bij de gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog. Ook Disney+ doet hieraan mee, want zij komen vandaag met de gloednieuwe oorlogsserie A Small Light. Dit draait om Anne Frank maar vertelt wel een verhaal dat nét wat anders is dan normaal. Het focust zich namelijk op Miep Gies, de vrouw die de levensgevaarlijke beslissing maakte om de familie Frank te beschermen tegen de nazi’s.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

‘A Small Light’ vertelt het verhaal van Miep Gies

Anne Frank kent iedereen wel, maar Miep Gies is een stuk minder bekend. Toch was zij cruciaal in het verhaal van de familie Frank. Miep werkte als secretaresse voor Otto Frank toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak. Met gevaar voor eigen leven besloot ze haar baas en zijn familie verborgen te houden voor de nazi’s. Samen met haar man Jan zorgde ze voor de acht onderduikers in het Achterhuis.

Ook later speelde Miep een belangrijke rol: zij vond het dagboek Anne Frank, bewaarde het en hielp Otto Frank om het met de hele wereld te delen. A Small Light vertelt dit belangrijke verhaal dus vanuit een ander perspectief. De rol van Miep Gies wordt vertolkt door Bel Powley (The Diary of a Teenage Girl) en de serie werd gemaakt door National Geographic. De executive producers zijn Joan Rater en Tony Phelan en zij werkten ook mee aan Grey’s Anatomy.

‘A Small Light’ is wekelijks te zien op Disney+

De gloednieuwe serie A Small Light is vandaag in première gegaan op Disney+. De eerste twee afleveringen zijn nu te streamen en de komende drie dinsdagen komen daar steeds twee bij. Zo zijn op 23 mei de laatste twee episodes te zien. Voor de duidelijkheid hebben we deze informatie hieronder voor je op een rijtje gezet in het uitzendschema.

AfleveringTitelWeekdagReleasedatum
1“Pilot”Dinsdag2 mei 2023
2“Welcome to Switzerland”Dinsdag2 mei 2023
3“Motherland”Dinsdag9 mei 2023
4“The Butterfly”Dinsdag9 mei 2023
5“Scheissfeld”Dinsdag16 mei 2023
6“Boiling Point”Dinsdag16 mei 2023
7“What Can Be Saved”Dinsdag23 mei 2023
8“Legacy Dinsdag23 mei 2023

Heb je geen Disney+? Ook National Geographic zelf zendt de afleveringen uit. De eerste is te zien op dinsdag 2 mei om 21:30 uur, de tweede op donderdag 4 mei om 21:30 uur. In de daaropvolgende weken komen de nieuwe afleveringen ook steeds op de dinsdag en de donderdag op de buis.

Meer informatie over de serie

A Small Light gaat over Miep Gies, de secretaresse van Otto Frank. Met de hulp van het Nederlandse verzet beschermden Miep en haar man de familie Frank en vele anderen tegen de nazi’s tijdens de Tweede Wereldoorlog. Misschien ben je bekend met het verhaal van Anne Frank en haar leven in het Achterhuis, maar dit is wat er gebeurde aan de andere kant van de boekenkast.

TitelA Small Light
Jaar2023
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalEngels
CategorieDrama, Historisch
MakersJoan Rater, Ton Phelan
CastBel Powley, Joe Cole, Amira Casar, Billie Boullet, Ashley Brooke, Liev Schreiber

Synopsis: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.