De vijf smakelijkste eetshows op Netflix

Eetshows: wie is er niet dol op? Culinaire hoogstandjes op je beeldscherm, terwijl je ondertussen zelf een zak huismerk-paprikachips naar binnen werkt: heerlijk. Het water loopt je in de mond en je krijgt zelf bijna zin om een sterrenmaaltijd in elkaar te flansen. Bijna dan, hè. Van haute cuisine tot enorme misbaksels: dit zijn de smakelijkste eetshows op Netflix!

Somebody Feed Phil

In deze serie reist de grappige Phil Rosental de wereld over. Hij maakt kennis met verschillende culturen en lokale keukens. Phil is geen chef en is kinderlijk enthousiast tijdens het proeven van de gerechten. Er komt geen gerecht voorbij waarbij hij geen “wow”, “hmmm” of “this is amazing!” roept. Je blijft na elke aflevering met een glimlach zitten.

Still uit de show Somebody Feed Phil

Nailed It!

Een bakshow waar amateurbakkers moeilijke taarten proberen na te maken: dat is Nailed It!.  De bakkers kunnen 10.000 euro winnen en doen hun uiterste best, maar falen vaak hulpeloos. Maar dat maakt de serie stiekem juist zo leuk! De serie is geïnspireerd op de gekheid die vandaag de dag heerst van mensen die proberen de gekste taarten na te maken die ze op het internet hebben gevonden.

Still uit de show Nailed It!: expectation versus reality.

Salt, Fat, Acid, Heat

Salt, Fat, Acid, Heat is een Amerikaanse kookdocumentaireserie met in de hoofdrol de enthousiaste en vrolijke Iraans-Amerikaanse chef Samin Nosrat. Ze reist de wereld over en kookt samen met lokale chefs. Haar basisprincipe van koken? De elementen zout, vet, zuur en hitte. Als je deze elementen onder de knie hebt, ben je volgens haar een fantastische kok in spé. Een supergoede maar ondertussen ook vrolijke kookshow!

De kookserie Salt Fat Acid Heat

Ugly Delicious

De smaak, niet de looks: daar draait het bij Ugly Delicious om. Sterrenchef David Chang gaat met zijn vrienden op zoek naar het lekkerste eten van de wereld. In elke aflevering van deze steengoede serie staat één gerecht centraal, waarbij er wordt gekeken naar de oorsprong en variaties in verschillende landen van dit gerecht.

Kookshow Ugly Delicious

Chef’s Table

Deze kookshow mocht natuurlijk niet in het rijtje van smakelijkste eetshows op Netflix ontbreken. Verschillende sterrenkoks vertellen over hun culinaire carrière, waarbij er één kok per aflevering uitgelicht wordt. De serie is voor een Emmy genomineerd, want elke aflevering is een streling voor het oog en de verhalen van de chefs zijn prachtig, ontroerend en soms heftig. Een dikke vette aanrader!

Still uit het Emmy-genomineerde Chef’s Table is misschien wel de smakelijkste eetshow op Netflix.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Netflix? Klik dan hier.