Alle ‘Slijm’-films in de juiste volgorde (en waar je ze kijkt)

In 2020 verscheen De Grote Slijmfilm. In de film is iedereen ontzettend fan van slijm. Iedereen, behalve Dominicus Duff. Hij verkoopt geen ander speelgoed meer en wil daarom al het slijm in de wereld verbieden. Inmiddels is het een slijmerige bende, want we zijn al heel wat films verder. Hoewel de laatste officiële Slijm-film in 2023 verscheen, wil je je misschien toch wel weer eens aan een filmmarathon wagen. Maar met welk deel moet je dan eigenlijk beginnen en welke volgen daarop? Oftewel: wat is de volgorde van alle Slijm-films? En waar kun je ze online kijken? In dit artikel delen we alles met je wat je moet weten.

Alle ‘Slijm’-films in chronologische volgorde

In 2020 was het tijd voor de allereerste Slijm-film. In de eerste film schitterde onder andere Bibi, Géza Weisz, Vincent Visser, Sarah Nauta, Djamila, Edson da Graça en Tina de Bruin. Sindsdien zijn er verschillende speelfilms uitgebracht. Maar in welke volgorde moet je al deze films nu eindelijk kijken? Hieronder zetten we de chronologische volgorde van alle Slijm-films op een rijtje. Dit komt overeen met de volgorde waarin de films uitgebracht werden.

VolgordeTitelReleasejaarSoort
1De Grote Slijmfilm2020Film
2De Nog Grotere Slijmfilm2021Film
3De Allergrootste Slijmfilm2022Film
4De Oneindige Slijmfilm2023Film

Waar kun je de ‘Slijm’-films online kijken?

Nu je weet in welke volgorde je de Slijm-films moet kijken, is het misschien nog niet helemaal duidelijk waar je voor het streamen precies terechtkunt. Allereerst heeft Amazon Prime Video alle films aan de bibliotheek toegevoegd. Deze zijn alle vier inbegrepen bij het abonnement. Dit betekent dat je ze niet hoeft te huren of te kopen. Op Netflix staat alleen De Allergrootste Slijmfilm.

De drie eerste films zijn daarnaast ook te streamen bij TVOD-streamingdienst Pathé Thuis. Bij die laatste hoef je geen abonnement te hebben om films te streamen, maar kun je iedere titel los kopen of huren. Koop je de film bij Pathé Thuis, dan blijft deze voor altijd in je bibliotheek staan. Je kunt hem dan zo vaak bekijken als je wilt. Bij huren heb je 30 dagen de tijd om te beginnen met kijken. Na 48 uur verdwijnt de film vervolgens uit je bibliotheek.

→ Geen abonnement op Amazon Prime Video? Bekijk hier alle Slijm-films op Pathé Thuis 🎬

Andere legendarische filmreeksen

Nu het duidelijk is in welke volgorde je de Slijm-films het beste kunt bekijken, ben je misschien ook wel geïnteresseerd in een zelfde soort geheugensteuntje voor andere fantastische filmreeksen. Eerder hebben wij bijvoorbeeld al de ultieme volgorde van alle Mees Kees-films, de juiste volgorde van alle Minion-films en natuurlijk de volgorde van alle Ice Age-films op een rij gezet. Ideaal voor je volgende filmmarathon, al mag je dan wel flink wat ruimte vrijmaken in je agenda. Veel kijkplezier!

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.